Zynga besteedt $ 42,5 miljoen aan het kopen van 4 Solitaire-spellen

Onafhankelijke game-ontwikkelaars kunnen wat aanmoediging putten uit het nieuws dat, ongeacht hoe bekend of eenvoudig een game-idee is, het miljoenen dollars waard kan zijn. Zynga bewees dat onlangs door te besluiten $ 42,5 miljoen te besteden aan het verwerven van een ontwikkelaar van mobiele games wiens spelbibliotheek bestaat uit vier variaties op het Solitaire-kaartspel dat beschikbaar is op Android en iOS.

Je zou denken dat de ontwikkelaar, Harpan LLC, een begrip zou zijn om zo'n hoge prijs te vragen. Maar het tegendeel is waar. De website van het bedrijf is offline en de aanwezigheid op sociale media 'ontbreekt' als we vriendelijk zijn. De laatste tweet van Harpan is verzonden in maart 2014, de laatste Facebook-post is van februari 2015, en er is één video aanwezig op Harpan's YouTube-pagina (die je hieronder kunt bekijken).De vier mobiele games die Harpan heeft uitgebracht zijn:

  • Solitair
  • FreeCell Solitaire
  • Piramide Solitaire
  • Spider Solitaire

Er is zeker een thema, en het is duidelijk een thema dat Zynga leuk vond. Volgens Seeking Alpha staat minstens één van deze games in de Top 50 en Top 100 downloadlijsten voor de winkels van Google en Apple, wat aantoont dat ze een deel van de game-playing massa aanspreken.

Verwant

  • Nostalgia Alert: speel Solitaire nu op iOS, Android Nostalgia Alert: speel Solitaire nu op iOS, Android

$ 42,5 miljoen uitgeven om ze ronduit te verwerven lijkt misschien vreemd, maar je moet dit vanuit het perspectief van Zynga bekijken. Dat is een relatief klein bedrag voor een bedrijf dat iets minder dan $ 200 miljoen per jaar genereert uit in-game advertenties en ook meer dan $ 800 miljoen in contanten heeft. Zynga moet hier potentieel zien om de vier games te verbeteren en hun miljoenen meerdere keren terug te krijgen. Als ze dat niet hadden gedaan, was de deal nooit tot stand gekomen.

Wat Harpan betreft, het is slechts één man met de naam Tim Oswald die nu de tijd kan nemen om te beslissen wat hij vervolgens in zijn leven gaat doen.

Aanbevolen verhalen

Rapport: Intel koopt technologiebedrijf voor zelfrijdende auto's voor $ 15 miljard

Na een ruzie met Tesla, heeft MobilEye samen met Intel en BMW gewerkt aan autonome technologie.

WeWork geeft $ 20 miljoen weg aan ondernemers om 100.000 leden te vieren

Het bedrijf zal startups, non-profitorganisaties, artiesten en meer eren met zijn nieuwe Creator Awards-programma.

Man uit Californië steelt bijna $ 5 miljoen en besteedt $ 1 miljoen aan 'Game of War'

Kevin Lee Co verduisterde miljoenen van zijn werkgever en gebruikte het geld om een ​​obsessie voor videogames aan te wakkeren.