Zuckerberg: Sommige technologie is zorgwekkend, maar Facebook niet

Het verhaal van de oprichting van Facebook is de Amerikaanse legende binnengekomen, maar de oprichter en CEO Mark Zuckerberg kon het niet laten om zijn concept donderdag kort te herhalen in een slaapzaal op Harvard tijdens een openingstoespraak op zijn alma mater.

Zuckerberg, die Facebook oprichtte voordat hij Harvard verliet, gebruikte zijn toespraak ook om zijn kijk op technologie in zeer duidelijke bewoordingen uit te leggen: hij is van mening dat technologische vooruitgang als geheel een bedreiging vormt voor de manier van leven van veel mensen, maar bepaalde individuele technologieën, waaronder Facebook , daadwerkelijk het leven van mensen ten goede veranderen.Het komt allemaal neer op een gevoel van doelgerichtheid, volgens Zuckerberg. Millennials zoals hij hebben het, terwijl veel ouderen het zijn kwijtgeraakt dankzij technologische veranderingen.

'Toen onze ouders afstudeerden, kwam dat gevoel van doelgerichtheid betrouwbaar voort uit je baan, je kerk, je gemeenschap', zei Zuckerberg. 'Maar vandaag de dag elimineren technologie en automatisering banen. Het lidmaatschap van veel gemeenschappen is afgenomen, en veel mensen voelen zich afgesloten en depressief en proberen een leegte in hun leven op te vullen.'

Zijn opmerkingen sluiten aan bij die van veel regeringsleiders en bedrijfsleiders die worstelen met het vooruitzicht dat robots de banen van mensen overnemen. De Europese Unie overweegt zelfs een vorm van socialezekerheidsbelasting op geautomatiseerde fabrieken om een ​​verwachte daling van de lonen die aan mensen worden betaald, te compenseren. Anderen, waaronder de Amerikaanse minister van Arbeid Steve Mnuchin, maken zich minder zorgen over een robotrevolutie.

Verwant

  • Zuckerberg's visie voor Facebook: een wereldwijde gemeenschap ondersteund door AIZuckerberg's visie voor Facebook: een wereldwijde gemeenschap ondersteund door AI

Voor Zuckerberg is echter niet alle technologie bedreigend, vooral niet 's werelds grootste sociale netwerk. In navolging van het motto van het bedrijf legde hij uit dat Facebook de manier is waarop de wereld met elkaar in verbinding staat, en hij suggereerde dat de wereld daardoor een betere plek is.

'Dit idee was zo duidelijk voor ons, dat alle mensen verbinding willen maken, dus we bleven eraan werken', zei hij, herinnerend aan vroege programmeersessies in zijn slaapzaal.

Waar Zuckerberg in zijn toespraak niet aan toe kwam, is dat meer dan 10 jaar na die sessies Facebook nu een multinational is die veel kleinere heeft opgepikt, waaronder Instagram, waarvan de Royal Society for Public Health onlangs heeft vastgesteld dat het de ' meest schadelijke' sociale mediaplatform voor de geestelijke gezondheid en het welzijn van jongeren.

Aanbevolen verhalen

De beste technische deals voor Memorial Day

Bespaar $ 250 op de nieuwe gaming-laptop van Dell, ontvang een cadeaubon van $ 250 op een 4K curved Samsung TV uit 2017, 25 procent korting op ThinkPads, de GoPro Killer 4K action cam onder de $ 200, en meer.

HP introduceert om de een of andere reden een tablet voor artiesten in Cannes

HP onthulde de Spectre x2 afneembaar voor Windows Ink-artiesten en Envy-laptops met NVIDIA-graphics.

Bitcoin is meer waard dan ooit, maar verliest aan slagkracht

Bitcoin is nu een recordbedrag van $ 2.000 per munt waard, maar het is niet langer de overweldigende keuze voor digitale valuta.

Mark Zuckerberg: meer dan 99 procent van de Facebook-inhoud is authentiek

Tegelijkertijd blijkt uit een lek dat de leiding de invloed van Facebook op de verkiezingen in twijfel trok.