ZTE annuleert noodlottige Kickstarter om zich te concentreren op een betere telefoon

zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 1 AOL / Chris Velazco

ZTE's plannen om ideeën voor zijn volgende mobiele apparaat te crowdsourcen, verliepen grotendeels soepel. Maar de inspanningen van het bedrijf om de oogdetecterende telefoon werkelijkheid te maken, waren veel minder succesvol. Nadat feedback van de teleurstellende Kickstarter-campagne aangaf dat mensen betere specificaties van het apparaat verwachtten, annuleert ZTE het crowdfundingproject en gaat terug naar de tekentafel.

Dat wil niet zeggen dat het project helemaal wordt geschrapt. De Kickstarter wordt geannuleerd, zodat donateurs die al hebben betaald voor early bird-versies van de telefoon hun geld kunnen terugkrijgen.Galerij: Hands-on: ZTE's Hawkeye-prototypes | 14 foto's

zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 214

  • zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 3
  • zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 4
  • zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 5
  • zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 6+10

De vice-president van technologie en planning van het bedrijf, Jeff Yee, vertelde Engadget dat mensen nog steeds geïnteresseerd lijken in de belangrijkste functies van het apparaat en dat ZTE nog steeds hoopt dit jaar iets uit te brengen. De concepttelefoon, Hawkeye genaamd, zou oogdetectie moeten ondersteunen en een zelfklevend frame hebben om handsfree gebruik mogelijk te maken. Toen we op CES 2017 voor het eerst prototypes van Hawkeye zagen, waren de rest van de specificaties grotendeels onbeslist. Nadat de details waren vermeld in de daaropvolgende Kickstarter-campagne, was het publiek echter niet onder de indruk van de midrange-lijst met componenten, waaronder een Snapdragon 625-processor en 3 GB RAM.

Yee vertelde Engadget dat de beslissing om midrange-specificaties te gebruiken was om de telefoon toegankelijker te maken voor een breder publiek. Inderdaad, voor een early bird-prijs van $ 199 op Kickstarter was Hawkeye al een van de meer betaalbare smartphones op de markt.

Nu hij betere feedback heeft gekregen over wat consumenten willen, zegt Yee echter dat Hawkeye waarschijnlijk met vlaggenschipspecificaties zal komen. 'Het moet ten minste Snapdragon 820 zijn, zo niet 835, als basislijn', zei hij. Het bedrijf heeft ook meer peilingen gehouden om meer details te krijgen over welke andere functies mensen verwachten.

zte-annuleert-verongelukte-kickstarter-om-te-focussen-op-een-betere-telefoon foto 7

Gezien deze hapering is het niet duidelijk of ZTE zijn oorspronkelijke doel om Hawkeye dit jaar te lanceren zal halen. Het project lag aanvankelijk op schema, maar deze aflevering heeft het bedrijf vier maanden gekost, omdat het terug moet naar de ontwerpfase. 'We hadden geen wending verwacht', zei Yee. 'Dit is misschien niet precies wat we wilden in dit stadium, maar we kunnen onze trots inslikken en erkennen dat de specificaties die we opsomden niet precies waren wat de gemeenschap wilde', voegde hij eraan toe.

Het bedrijf probeert nu 'een goede plek te vinden waar de meerderheid het over eens kan zijn', aldus Yee, en is specifieker geworden over de manier waarop het online feedback van commentatoren krijgt. De vertraging betekent nu dat sommige delen van het crowdsourcingproces, zoals het verkrijgen van publieke input over het Hawkeye-logo en software-ervaring, mogelijk niet meer plaatsvinden. Het goede nieuws is echter dat ZTE een les lijkt te hebben geleerd en dat het lovenswaardig is om zijn fouten tijdig te erkennen.

Aanbevolen verhalen

YouTube annuleert originele serie Pewdiepie na antisemitische grappen

Een recente video toonde twee Indiase mannen die hij had ingehuurd met behulp van de taakdienst-app Fiverr die een spandoek omhooghielden met de tekst 'Dood aan alle Joden'.

Tools die startups helpen slank te blijven en budget op groei te richten

Eigenaar zijn van een startup heeft zeker zijn hoogtepunten, maar kan soms overweldigend en uitdagend zijn. Ook als het goed gaat, is ons oog...

'Banner Saga' terug naar Kickstarter om laatste hoofdstuk te financieren

Na de teleurstellende lancering van de tweede game, is het terug naar het platform dat de eerste bankrollde.

De ZTE Blade V8 Pro is nog een andere betaalbare telefoon met twee camera's

Het is de goedkoopste die we tot nu toe hebben gezien.

Geek Trivia: In 2009 hadden mensen in de noodlottige advertentiecampagne van welk bedrijf Facebook-vrienden geruild voor coupons?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!