Zorg ervoor dat Windows uw dubbele monitoren correct plaatst

Als u een opstelling met twee monitoren hebt en elke monitor een andere grootte of hoogte heeft, kan het vervelend zijn om de muisaanwijzer ertussen te verplaatsen. Hier is een snelle tip die het proces gemakkelijker zal maken.

Monitoren uitlijnen

In ons voorbeeld gebruiken we Windows 7, maar het proces is in wezen hetzelfde in alle versies, maar de weergave-instellingen is anders. Open in Windows 7 het menu Start en typ weergave-instellingen in het zoekvak en druk op Enter.maak-windows-positioneer-uw-dual-monitors-correct foto 1

Klik in Vista met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik op Aanpassen. Klik vervolgens in het menu Uiterlijk en geluiden personaliseren op Beeldscherminstellingen.

make-windows-position-your-dual-monitors-correct foto 2

Klik in XP met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Eigenschappen en klik vervolgens in Eigenschappen voor Beeldscherm op het tabblad Instellingen.

make-windows-position-your-dual-monitors-correct foto 3

Hier kunt u het uiterlijk van uw monitoren wijzigen. In dit voorbeeld hebben we een grotere 22 LCD en een kleinere 19 en het kan vervelend zijn om de muisaanwijzer van de ene naar de andere te verplaatsen, afhankelijk van waar u zich op elke monitor bevindt.

make-windows-position-your-dual-monitors-correct foto 4

Dus wat u wilt doen, is elk scherm eenvoudig naar een bepaalde hoogte verplaatsen, zodat u de aanwijzer gemakkelijker kunt verplaatsen. Met deze instelling weten we bijvoorbeeld dat we geen probleem zullen hebben om de aanwijzer naar het andere scherm boven aan elk scherm te verplaatsen.

make-windows-position-your-dual-monitors-correct foto 5

Natuurlijk kunt u hier uw monitoren omdraaien, de weergaveresolutie, oriëntatie, enz. wijzigen.

maak-windows-positioneer-uw-dual-monitors-correct foto 6

Als je dubbele monitoren hebt waarvan de ene groter of hoger is opgesteld dan de andere, dan is dit een geweldige manier om ze nauwkeurig af te stemmen. Je zult een beetje met de instellingen moeten spelen om te bepalen wat voor jou het beste werkt.

Meer verhalen

Test Drive Windows 7 Online met Virtual Labs

Heb je de openbare bèta van Windows 7 gemist en wil je deze uitproberen voordat je daadwerkelijk de sprong maakt en upgradet? Misschien wil je leren hoe je nieuwe features implementeert in een zakelijke omgeving. Hier leest u hoe u Windows 7 rechtstreeks vanuit uw browser kunt testen.

Hoe VERT.ZOEKEN in Excel te gebruiken

VERT.ZOEKEN is een van de handigste functies van Excel en ook een van de minst begrepen. In dit artikel demystificeren we VERT.ZOEKEN aan de hand van een realistisch voorbeeld. We maken een bruikbare factuursjabloon voor een fictief bedrijf.

Bewaar webartikelen om later te lezen met Instapaper

Ben je ooit een heleboel geweldige artikelen tegengekomen die je online wilt lezen, maar waar je gewoon geen tijd voor hebt? Vandaag bekijken we een online service waarmee u uw artikelen later kunt lezen, online of op een iPhone of eReader.

Geniet van naadloos lezen op Twitter in Chrome

Twitter kan heel leuk zijn, maar het is frustrerend om constant de Meer-knop te moeten gebruiken om een ​​groot aantal tweets te bekijken. Alles wat je nodig hebt om van die frustratie af te komen, zijn de Meer Tweets! extensie voor Google Chrome.

Voeg 'Mijn Dropbox' toe aan uw Windows 7-startmenu

Hier bij How-To Geek zijn we grote fans van Dropbox, het verbazingwekkend snelle online hulpprogramma voor het synchroniseren van bestanden, maar we zouden nog gelukkiger zijn als we het native zouden kunnen toevoegen aan het Windows 7 Start-menu, waar het thuishoort. En vandaag gaan we dat doen.

Ondersteuning voor sommige versies van Windows wordt beëindigd

Blijft u bij uw oudere versie van Windows in plaats van te upgraden naar Windows 7? Dat is geen probleem, maar hier is een snelle herinnering om ervoor te zorgen dat u het nieuwste servicepack gebruikt om beschermd te blijven.

FLAC-bestanden afspelen in Windows 7 Media Center & Player

Een ergernis voor muziekliefhebbers die van het FLAC-formaat houden, is dat er geen native ondersteuning is voor WMP of WMC. Als je een muziekliefhebber bent die de voorkeur geeft aan het FLAC-formaat, zullen we kijken naar het toevoegen van ondersteuning voor Windows 7 Media Center en Player.

Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Per ongeluk een bestand verwijderen is een vreselijk gevoel. Het niet kunnen opstarten in Windows en het verwijderen van dat bestand ongedaan maken, maakt dat nog erger. Gelukkig kunt u verwijderde bestanden op NTFS-harde schijven herstellen vanaf een Ubuntu Live-cd.

Chemische vergelijkingen en diagrammen maken in Word

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel voor het opmaken van tekst, maar wat als u een scheikundige formule of diagram wilt invoegen? Dankzij een nieuwe gratis invoegtoepassing voor Word, kunt u nu hoogwaardige scheikundeformules en diagrammen rechtstreeks vanuit het lint in Word invoegen.