Zorg ervoor dat het startmenu niet wordt gesloten na het openen van applicaties

Als je meer dan één applicatie wilt openen zonder opnieuw door het hele startmenu te hoeven navigeren, kun je een weinig bekende truc gebruiken om het startmenu open te houden nadat je op een item hebt geklikt.

Houd gewoon de Shift-toets ingedrukt terwijl u op een item onder de groep Alle programma's klikt, en u zult merken dat het startmenu omhoog blijft terwijl de toepassing erachter laadt ... merk op hoe het Kladblok-venster de focus heeft.

houd-start-menu-van-sluiten-na-opening-applicaties foto 1Er zijn een paar kanttekeningen:

  • Dit werkt alleen in het menu Alle programma's als u het XP-achtige menu in XP gebruikt.
  • Dit werkt helemaal niet met het startmenu in Vista-stijl.
  • Werkt perfect als u het Klassieke Start-menu gebruikt in Vista of XP.
  • Sommige toepassingen zullen focus vereisen en het toch sluiten.

Genieten van!

Meer verhalen

Bijlagen openen in Outlook 2007 via toetsenbord

Een lezer schreef een tijdje terug met de vraag of er een sneltoets was om bijlagen in Outlook te openen. Aangezien deze gedachte al een aantal keer eerder bij me was opgekomen, zocht ik naar een manier om het te doen. Blijkt dat het eigenlijk vrij eenvoudig is, en ik weet zeker dat velen van jullie zich al hebben gerealiseerd hoe dit te doen.

Automatisch afspelen uitschakelen in Windows Vista

De AutoPlay-opties van Windows Vista zijn een grote verbetering ten opzichte van Windows XP in termen van flexibiliteit, maar helaas zijn er zoveel opties dat het verwarrend kan zijn, vooral omdat er geen specifieke vermelding van USB-flashstations in de opties is.

Wizard Bureaublad opschonen uitschakelen in XP

Een van de irritantere standaardinstellingen in Windows XP is de Desktop Cleanup Wizard. Ik denk dat ik Windows niet nodig heb om me te vertellen wat ik wel of niet op mijn bureaublad moet hebben. Ook heb ik in de IT geconstateerd dat een medewerker een bepaald pictogram een ​​paar maanden niet mag gebruiken en wanneer ze dat pictogram moeten vinden

Systeeminfo voor Windows

Een freeware tool die ik vaak gebruik in de IT is Systeeminfo voor Windows. Dit kleine lichtgewicht hulpprogramma zit boordevol kracht. U hoeft niets op de lokale harde schijf te installeren ... voer het gewoon uit vanaf een springstation of zet het op een schijf. Als je details nodig hebt over een computer waar je aan werkt, SIW

Eerdere meldingspictogrammen opschonen in Windows Vista

Een zeer handige functie in Windows is de mogelijkheid om automatisch systeemvakpictogrammen te verbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Het probleem is dat Explorer na verloop van tijd een lijst in de cache opslaat van elk afzonderlijk pictogram dat het ooit heeft gezien, en uw lijst kan groeien tot honderden items waarvan Explorer weet.

Maak extern bureaublad sneller

Als u op kantoor of thuis haastig op een computer moet werken, kan het wijzigen van een paar opties voordat u verbinding maakt de verbindingssnelheid verbeteren. We maken alleen verbinding met de computer om een ​​probleem op te lossen of om problemen op te lossen, zodat de graphics op de externe machine er niet fancy uit hoeven te zien.

Zorg ervoor dat uw Linux SSH-sessie niet wordt verbroken

Ik ben het type nerd dat altijd een SSH-client open heeft staan, verbonden met mijn meest gebruikte servers, zodat ik direct toegang heb voor monitoring en al het andere. Als zodanig irriteert het me enorm als de verbinding wordt verbroken, dus ik deel een paar methoden om je sessie levend te houden.

Synaptics Touchpad-pictogram verwijderen uit het systeemvak

In mijn zoektocht om elk nutteloos systeemvakpictogram dat geheugen verspilt kwijt te raken, was ik erg geïrriteerd toen de automatische updates van Vista een nieuw stuurprogramma installeerden en het pictogram voor het touchpad weer in mijn systeemvak belandde. Dit pictogram heeft bijna geen voordelen, dus het moet weg.

Creative Zen V Plus

Sinds ik iTunes opgaf en naar Foobar2000 ging; Ik heb ook besloten om ook andere draagbare mp3-spelers te onderzoeken. Ik heb uiteindelijk een Creative Zen V Plus gekocht. Ik ben altijd een fan geweest van Creative-producten en deze kleine man stelt niet teleur. Ik heb het 4GB-model waarmee ik kan opslaan

Snelle hulp: Flip3D-pictogram herstellen in Windows Vista

Nadat ik gisteren het artikel had geschreven over het herstellen van het pictogram op het bureaublad van de show, ontving ik een aantal e-mails met de vraag of ik de snelkoppeling voor Flip3D ook kon plaatsen, dus ik heb ook een kopie van die snelkoppeling gecomprimeerd.