Zonder biedingen lekt Hacking Group NSA Surveillance Tools

Niet in staat om de miljoenen dollars aan te trekken waarvoor ze hoopten hun schat aan vermeende overheidstoezichttools te verkopen, heeft de hackgroep Shadow Brokers het deze week gratis online vrijgegeven.

In een onstuimige post op Medium met behulp van gebroken Engels, zei de groep dat nadat ze hun bevindingen niet hadden geveild, hun afkeer van president Donald Trump hen ertoe aanzette om de tools gratis te lekken.De schat bevat blijkbaar software-exploits die de National Security Administration heeft ontwikkeld voor elektronische bewaking, volgens experts die het hebben beoordeeld. Het bevat een lijst met NSA-doelen en de specifieke implantaten die zijn geïnstalleerd, inclusief hun IP-adressen, volgens beveiligingsadviseur Kevin Mitnick.

Arrigo Triulzi, mede-oprichter van beveiligingsbedrijf K2 Defender, merkte op Twitter op dat sommige tools verouderd zijn en gericht waren op obscure computerconfiguraties. Ze omvatten enkele DEC Alpha-aangedreven machines, zei hij, een HP-computerarchitectuur die sinds 2007 niet meer is verkocht.

Verwant

  • Shadow Brokers brengt tweede schat aan spionagetools uitShadow Brokers brengt tweede schat aan spionagetools uit

Shadow Brokers lekte afgelopen herfst enkele details van hun schat, waaronder NSA-achtige codenamen zoals 'Jackladder' en 'Dewdrop'. De bron van hun schat lijkt de Equation Group te zijn, een afzonderlijke hackorganisatie met banden met de NSA.

Vernoemd naar zijn voorliefde voor encryptie-algoritmen, heeft Equation Group volgens beveiligingsbedrijf Kaspersky doelen gehackt in meer dan 30 landen, waaronder Iran, Rusland, Pakistan, Afghanistan, India en China. De focus ligt op de overheid, nucleair onderzoek, militaire en nanotechnologie-organisaties, evenals bedrijven die cryptografische technologieën ontwikkelen.

De Shadow Brokers-groep probeerde hun catalogus met exploits te veilen voor meer dan $ 7 miljoen in bitcoin, maar volgens CyberScoop ontving de groep eerder dit jaar een bod van $ 9.000.

Aanbevolen verhalen

Comcast geeft draadloze service een kans met Xfinity Mobile

Xfinity Mobile wordt verkocht aan bestaande Comcast-klanten voor $ 12/GB aan data of tot $ 65/lijn voor een 'onbeperkt' abonnement. Maar kan het zijn sombere reputatie op het gebied van klantenservice overwinnen?

De Roadie 2 geeft je geen excuus voor een vals klinkende gitaar

Klinkt eindelijk alsof je ook hoort.

WikiLeaks Details CIA Hacking Tools voor Macs, iPhones

De gelekte documenten bevatten gebruikershandleidingen die de inspanningen van de CIA laten zien om zijn bewakingscode op Mac-firmware te installeren.

Snapchat beschuldigd van het persen van een wapenveiligheidsgroep voor geld

'Mic' meldt dat een medewerker suggereerde dat hij pro-NRA-advertenties zou weergeven naast berichten over wapenbeheersing.