Dit is hoe topbloggers 90% van hun verkeer krijgen

Als het gaat om het genereren van verkeer naar je blog, is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken te veel moeite doen voor dingen die nauwelijks bewegen. Het hele doel van een effectieve online aanwezigheid is tenslotte om op een dag de drempel te overschrijden waarop mensen u vaker vinden - idealiter veel vaker - dan dat u tijd besteedt aan het proberen ze te vinden.

Sociale netwerken kunnen bijvoorbeeld een geweldige manier zijn om verkeer naar uw blog te leiden. Maar ze zijn niet de meest dominante kracht die er is. Evenzo kan adverteren op sociale netwerken effectief zijn, maar alleen voor de tijd dat u ze gebruikt en geld uitgeeft. Het is nog een andere machine die, op zeldzame uitzonderingen na, niet bijdraagt ​​aan zijn succes. Dit is de reden waarom de overgrote meerderheid van de topbloggers, zelfs degenen die veel tijd besteden aan het promoten van zichzelf op sociale media, je zullen vertellen dat sociale media niet de plek zijn waar ze het grootste deel van hun verkeer vandaan halen.

Een influencer in deze ruimte die dit maar al te goed weet, Darren Rowse, runt ProBlogger, een website met een enorme aanhang die bloggers leert hoe ze hun blog kunnen maken en laten groeien. Ik hoorde hem praten over dit nummer van -- waar bloggers verkeer krijgen -- op zijn podcast, dus nam ik contact met hem op voor meer details.De meeste bloggers met wie ik praat, geven toe dat ze de meeste van hun promotie-inspanningen op sociale media richten, zei hij. Als je echter onderzoekt waar de meeste gevestigde bloggers het grootste deel van hun daadwerkelijke verkeer krijgen, is het antwoord dat ik vaak hoor van Google. Het lijkt mij dat veel bloggers een van de grootste en meest lucratieve bronnen van verkeer over het hoofd zien: zoeken. De aantrekkingskracht van viraal verkeer van sociale media is sterk, maar als bloggers in plaats daarvan elke dag een beetje tijd in hun zoekstrategie steken, denk ik dat ze veel succesvoller zouden zijn.

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is eigenlijk de enige drijvende kracht voor het verkeer die het potentieel heeft om op een dag de klokkromme te overschrijden en passief in uw voordeel te werken. De kans dat iemand je sociale post van een jaar geleden tegenkomt en deze bijvoorbeeld deelt met zijn publiek, is hoogst onwaarschijnlijk. En toch vinden blogberichten van een jaar oud hun weg naar de top van zoekopdrachten en blijven ze veel ticketverkeer genereren voor websites die de waarde van hoogwaardige inhoud begrijpen.

Volgens een onderzoek van Hubspot zegt 66 procent van de marketeers bijvoorbeeld dat het verbeteren van SEO en het vergroten van hun organische aanwezigheid hun topprioriteit voor inkomende marketing is. Evenzo stelt een rapport van Ascend2 dat 72 procent van de marketeers zegt dat het creëren van relevante inhoud de meest effectieve SEO-tactiek was.

Marketing- en SEO-expert Neil Patel schrijft de toename van het verkeer met 206 procent op zijn blog toe aan de kunst van zoekmachineoptimalisatie en de effectiviteit van het creëren van waardevolle inhoud voor het web.

Dus, wat zijn de stappen om inhoud te maken met een SEO-strategie in gedachten?

1. Begin met relevante zoekwoorden en zoek naar het laaghangende fruit.

Je hebt een goed begrip nodig van waar mensen in je branche of niche naar op zoek zijn om succesvolle inhoud te creëren. Een paar manieren waarop u dit kunt doen:

  • Gebruik de zoekwoordenplanner van Google of een tool als Ubersuggest.
  • Zoek trefwoorden op Quora en kijk welke vragen mensen stellen.
  • Voer een paar zoekopdrachten uit op het web met die gerelateerde zoekwoorden om te zien wie momenteel de eerste twee pagina's met zoeken domineert.

Zodra u een idee heeft van waar mensen naar zoeken in uw vakgebied of interessegebied, kunt u beginnen met het afstemmen van uw inhoud op de zoekwoorden die niet zo concurrerend zijn. Het zal bijvoorbeeld veel moeilijker zijn om op de eerste pagina voor sociale media te rangschikken dan wanneer u zou proberen te rangschikken voor iets dat meer gericht is, zoals een sociale-mediastrategie voor onroerend goed.

2. Creëer lange inhoud voor een betere doorzoekbaarheid.

Marketeers praten vaak over hoe de huidige online lezers een korte aandachtsspanne hebben, maar ik koop dit geen minuut. Lezers hebben geen hekel aan inhoud in lange vorm, ze haten slechte inhoud. Ze haten slechte inhoud nog meer als het lang is. Als de inhoud geweldige inhoud is, willen ze er nog meer van.

Uit een onderzoek van Buzzsumo bleek dat lange inhoud tussen de 3.000 en 10.000 woorden uiteindelijk het beste presteerde online. Volgens het onderzoek is er zelfs 16 keer meer inhoud met minder dan 1.000 woorden dan inhoud met meer dan 2.000 woorden.

Dit betekent dat het buitengewoon moeilijk is om op te vallen met korte inhoud in een wereld van verzadigde korte inhoud. Als u echter lange, zoekwoordspecifieke, waardevolle inhoud gebruikt, is de kans veel groter dat u naar de top van de ranglijst stijgt en meer organisch zoekverkeer verzamelt. Zorg ervoor dat het geweldige inhoud is die mensen echt willen lezen.

3. Breng een netwerk van backlinks van andere websites tot stand.

Als het begrijpen van het landschap stap één is en het creëren van waardevolle inhoud stap twee, dan is stap drie het vergroten van uw bereik en het laten verwijzen van andere blogs en websites naar uw website via backlinks. Volgens Hubspot hebben bedrijven die bloggen 97 procent meer inkomende links.

Hier zijn een paar manieren waarop u websites en uitgevers van inhoud kunt laten linken naar uw inhoud:

  • Neem via e-mail contact op met relevante uitgevers van inhoud in uw ruimte of markt, en laat hen weten over uw inhoudsstuk. Vraag hen of het geschikt is voor hun publiek, en zo ja, deel het gerust.
  • Maak een soortgelijk stuk inhoud voor een andere website en link terug naar uw eigen inhoud als een toegevoegde bron of referentie.
  • Citeer of neem op een andere manier relevante makers van inhoud op in uw inhoud, en wanneer u deze publiceert, tag ze in uw posts op sociale media met het artikel. Denk je dat ze het zullen delen? Natuurlijk zullen ze dat doen!

De sleutel is om te krijgen wat je hebt gemaakt voor de juiste mensen, of dat nu via e-mail, sociale media of zelfs ouderwetse netwerken is.

Met SEO is er slecht nieuws en er is goed nieuws. Het slechte nieuws is dat SEO een langetermijnstrategie is, wat betekent dat je lange tijd veel werk moet verzetten om consistent geweldige resultaten te krijgen. Het goede nieuws is dat, omdat het een langetermijnstrategie is, de meeste van uw concurrenten zich er niet op zullen concentreren, en dan wint u.

Josh Steimle

Joshua Steimle is spreker, schrijver en CEO van MWI, een digitaal marketingbureau met kantoren in de VS en Hong Kong.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Na een borstel met Shark Tank Fame, sloot deze vrouw haar bedrijf voor haar droomfranchise

Een eigenaar van een klein bedrijf bracht haar oorspronkelijke plan naar Shark Tank voordat ze het schrapte en een franchise kocht.

Peugeot is klaar om zelfrijdende auto's op de weg te krijgen

De Franse autofabrikant hoopt vanaf september de zelfrijdende technologie van nuTonomy in Singapore te testen.

Je hebt het Pentagon gehackt, hoe zit het met de Amerikaanse luchtmacht?

De Amerikaanse luchtmacht maakt zich op om haar eerste bug bounty-programma te lanceren; inschrijving opent 15 mei.

Talent wordt overschat: top 10 gewoonten van mentaal moeilijke mensen

Mensen met een grenzeloze vastberadenheid hebben altijd genoeg talent om te slagen.