Zijn claims over de levensduur van laptops nep?

Vertrouwen op de processorsnelheid of geheugencapaciteit op het specificatieblad van uw nieuwe pc is een redelijk veilige gok, maar hoe zit het met de geschatte levensduur van de batterij? De beweringen van sommige fabrikanten over hoe lang hun laptops meegaan zonder te worden opgeladen, zijn overdreven, meldde de BBC deze week.

De resultaten van batterijtests uitgevoerd door de Britse beoordelingswebsite voor consumentenproducten. Dit suggereert dat sommige pc-fabrikanten beweren dat de batterij 50 procent langer meegaat dan hun batterijen in reële omstandigheden.Een van de bevindingen is dat de Dell Inspiron 15 5000 iets minder dan vier uur meegaat, ondanks de bewering van Dell dat de batterij tot zeven uur meegaat. Aan de andere kant van het spectrum bevond zich de 13-inch MacBook Pro van Apple, waarvan de batterij twee uur langer meeging dan Apple adverteerde.

'Wij zijn van mening dat deze tests representatief zijn voor het gebruik in de echte wereld dat een laptop zou krijgen', schreef hij in een blogpost. 'Omdat de cijfers waar we uitkomen vaak drastisch verschillen van de fabrikant beweert, moeten we ons afvragen hoe hun eigen schattingen tot stand komen.'

Verwant

  • De beste batterijduur-laptops van 2017De beste batterijduur-laptops van 2017

Natuurlijk is de discrepantie tussen een onafhankelijke batterijduurtest en de bewering van een fabrikant alleen een probleem voor u, de toekomstige computereigenaar, als uw 'echte wereld' overeenkomt met de 'echte wereld' van de tester. In dat geval betekent dat actief surfen op internet via een Wi-Fi-verbinding totdat de batterij leeg is. Er zijn echter veel variabelen in een dergelijk scenario, waaronder de browserversie en de individuele websites die tijdens de test zijn geopend.

Erkennend dat elke gebruiker zijn of haar pc gedurende een normale dag aan verschillende taken onderwerpt, gebruiken we hier bij PC Labs een gestandaardiseerde batterij-uitlooptest die alle besturingssystemen ondersteunt, inclusief Windows, Chrome OS, Linux, Android en OS X. de complete gids voor hoe we laptops testen).

De resultaten van PC Labs voor de 13-inch MacBook Pro (11 uur en 53 minuten) sluiten nauw aan bij die van Which. Ondertussen ontdekte PC Labs dat de Inspiron 15 5000 5 uur en 8 minuten meeging, ongeveer een uur langer dan het resultaat van That. Het is vermeldenswaard dat Dell op het moment van schrijven geen specifieke claim maakt over de levensduur van de batterij op de Inspiron 15 5000-website.

Aanbevolen verhalen

Marshall monitor-koptelefoon heeft een batterijduur van 30 uur

Marshall biedt een klassieke uitstraling en de mogelijkheid om nog steeds een koptelefoonaansluiting te gebruiken als het je lukt om al die levensduur van de batterij te verbranden.

Telegram's spraakoproepen zijn beveiligd met emoji's

Nu jij

Razer Blade Pro-laptop krijgt THX-certificering, Kaby Lake

De meest premium laptop in Razer's lijn is geüpgraded met een nieuwe processor en audiovisuele verbeteringen.

AMD beweert dat LG en Vizio zijn grafische patenten schenden

De ITC heeft ermee ingestemd de apparaten te onderzoeken.

Het vreemde leven van videogame-stemacteur Ashly Burch

Een praatje met de ster van 'Horizon Zero Dawn' en 'Hey Ash Whatcha Playin?'