Schakel Sidebar / Desktop-gadgets uit op Windows 7

Als je het nut van de desktopgadgets in Windows 7 of zelfs de Sidebar-gadgets in Windows Vista niet kunt zien, zul je blij zijn te weten dat je ze eenvoudig kunt uitschakelen met een eenvoudige configuratiewijziging.

Als je echt heel nieuw bent in Windows 7, zijn de gadgets toegankelijk via het bureaubladcontextmenu en kunnen ze overal op het bureaublad worden neergezet.

uitschakelen-zijbalk-desktop-gadgets-op-windows-7 foto 1Opmerking: als u Windows Vista gebruikt, kunt u de zijbalk daar ook uitschakelen.

Sidebar/Desktop Gadgets uitschakelen in Windows 7

Om ze uit te schakelen, opent u het Configuratiescherm en typt u functies in het zoekvak. Zoek de link voor Windows-functies in- of uitschakelen en open deze.

uitschakelen-zijbalk-desktop-gadgets-op-windows-7 foto 2

Verwijder het selectievakje van Windows Gadget Platform, klik op de knop OK en start uw computer opnieuw op als alles klaar is.

uitschakelen-zijbalk-desktop-gadgets-op-windows-7 foto 3

Nu zou het item uit het menu moeten verdwijnen ...

uitschakelen-zijbalk-desktop-gadgets-op-windows-7 foto 4

En er zullen geen gadgets meer op uw bureaublad rondslingeren.

Meer verhalen

Toegang tot meerdere browsers vanuit Firefox met Browser View Plus

Bent u gefrustreerd omdat u links in andere browsers moet plakken om een ​​webpagina te bekijken? Nu kunt u die webpagina's openen in een browser naar keuze met een simpele klik of klik met de rechtermuisknop.

Maak een back-up van uw op Mozilla gebaseerde software met MozBackup

Heeft u een geweldige installatie voor uw Firefox-browser of andere Mozilla-codegebaseerde software en moet u er een back-up van maken? Nu kunt u dit snel en gemakkelijk doen met MozBackup.

Minimaliseer apps naar het systeemvak met Trayconizer

Heb je een geweldige app die je vaak elke dag gebruikt, maar die geen optie Minimaliseren naar systeemvak heeft? Nu kun je die app geminimaliseerd krijgen naar het systeemvak met Trayconizer.

Een dvd kopiëren met VLC 1.0

VLC 1.0 heeft verschillende coole nieuwe functies gekregen, waaronder de mogelijkheid om op te nemen wat er op het scherm wordt afgespeeld. Hier zullen we bekijken hoe gemakkelijk het is om een ​​dvd of andere videoformaten op te nemen met VLC.

Schakel eenvoudig over naar de privénavigatiemodus met privénavigatie wisselen

Op zoek naar een gemakkelijke manier om de privénavigatiemodus in Firefox te starten en te stoppen? Met Toggle Private Browsing kunt u heen en weer schakelen met een enkele werkbalkknop.

Friday Fun: Desktop Tower Defense Pro

Voor de Friday Fun van deze week bekijken we wat misschien wel de coolste tower defense-game ooit is. Hier bij How-To Geek zijn we grote fans van Desktop Tower Defense, nu kijken we naar de nieuwe en verbeterde Pro-versie.

Snelle en gemakkelijke toegang tot uw favoriete Google-services met GButts

Ben je dol op al die Google-goedheid, maar wil je niet meerdere startpagina's bij het opstarten of afhankelijk zijn van meerdere bladwijzers om toegang te krijgen tot je favoriete services? Nu heb je gemakkelijk toegang tot al die Google-goedheid met GButts.

Een hyperlink naar een ander document maken in een Excel-werkblad

Soms wilt u misschien informatie uit andere documenten delen in Microsoft Excel. Hier laten we u zien hoe u een hyperlink naar een ander document maakt.

Profiteer van snelle en eenvoudige eenheidsconversie met Convert voor Windows

Heeft u ooit een snelle ombouw van een unit nodig en wenst u een oplossing die gemakkelijk toegankelijk is? Nu kunt u unit-conversie goedheid hebben op uw thuiscomputer en als een draagbare app met Convert voor Windows.

Bekijk websitedomeinnamen duidelijk met Locationbar2

Heb je een snelle en gemakkelijke manier nodig om de domeinnaam van een website te laten opvallen om spoofpogingen te voorkomen? Dat kan nu met Locationbar2 voor Firefox.