Verander foto's en homevideo's in films met Windows Live Movie Maker

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om uw digitale foto's en video's te maken en om te zetten in een film of diavoorstelling? Vandaag zullen we gedetailleerd bekijken hoe u Windows Live Movie Maker kunt gebruiken.

Installatie

Windows Live Movie Maker wordt gebundeld geleverd als onderdeel van de Windows Live Essentials-suite (link hieronder). U hoeft echter geen van de programma's te installeren die u misschien niet wilt.zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 1

Let op het scherm Je bent bijna klaar. Voordat u op Doorgaan klikt, moet u de selectievakjes uitschakelen om uw zoekmachine en startpagina in te stellen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 2

Afbeeldingen en video's toevoegen

Open Windows Live Movie Maker. U kunt video's of foto's toevoegen door ze eenvoudig naar het storyboard-gebied te slepen en neer te zetten. U kunt ook op het storyboardgebied of op de knop Video's en foto's toevoegen op het tabblad Start klikken om naar video's en foto's te bladeren. Windows Live Movie Maker ondersteunt de meeste video-, afbeeldings- en audiobestandstypen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 3

Selecteer uw bestanden en voeg toe, klik op Openen om ze toe te voegen aan Windows Live Movie Maker. WLMM staat standaard niet toe dat je bestanden toevoegt vanaf netwerklocaties... dus bekijk ons ​​artikel over het toevoegen van netwerkondersteuning aan Windows Live MovieMaker als de bestanden die je wilt toevoegen zich op een netwerkstation bevinden.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 4

Lay-out

Al uw toegevoegde clips verschijnen in het storyboard-gebied aan de rechterkant, terwijl de momenteel geselecteerde clip in het voorbeeldvenster aan de linkerkant verschijnt.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 5

U kunt de grootte van de twee gebieden aanpassen door op de scheidingslijn in het midden te klikken en deze te slepen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 6

Maak de clips op het storyboard groter of kleiner door op het miniatuurpictogram te klikken. De schuifregelaar rechtsonder past de zoomtijdschaal aan.

Een voorbeeld van uw film bekijken

U kunt op elk moment uw film afspelen en een voorbeeld bekijken van hoe het eruit zal zien in het voorbeeldvenster door op de spatiebalk te klikken of door op de afspeelknop onder het voorbeeldvenster te drukken.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 8

U kunt de schuifregelaar van de voorbeeldbalk ook handmatig over het storyboard verplaatsen om de clips te bekijken terwijl de video vordert.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 9

Clips op het storyboard aanpassen

U kunt op clips op het storyboard klikken en slepen om de volgorde te wijzigen waarin de foto's en video's worden weergegeven.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 10

Muziek toevoegen

Niets brengt een film zo tot leven als muziek. Als u Muziek toevoegen selecteert, wordt uw muziek aan het begin van de film toegevoegd. Selecteer Muziek toevoegen op het huidige punt om het in de film op te nemen op de huidige locatie van de schuifregelaar van de voorbeeldbalk en blader vervolgens naar uw muziekclip. WLMM ondersteunt veel gangbare audiobestanden zoals WAV, MP3, M4A, WMA, AIFF en ASF.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 11

De muziekclip verschijnt boven de video- / fotoclips op het storyboard.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 12

U kunt de locatie van muziekclips wijzigen door erop te klikken en ze naar een andere locatie op het storyboard te slepen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-vensters-live-movie-maker foto 13

Titels, bijschriften en aftiteling toevoegen

Als u een titelscherm aan uw film wilt toevoegen, klikt u op de knop Titel op het tabblad Start.

Typ uw titel rechtstreeks in het tekstvak op het voorbeeldscherm. De titel wordt geplaatst op de locatie van de preview-schuifregelaar op het storyboard. U kunt de locatie echter wijzigen door op de titel te klikken en deze naar andere delen van het storyboard te slepen.

Op het tabblad Opmaak vindt u een handvol tekstinstellingen. U kunt het lettertype, de kleur, de grootte, de uitlijning en de transparantie wijzigen. Met de groep Aanpassen kunt u de achtergrondkleur wijzigen, de tekst bewerken en instellen hoe lang de titel in de film wordt weergegeven.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-vensters-live-movie-maker foto 15

Met de groep Effecten op het tabblad Opmaak kunt u een effect voor uw titelscherm selecteren. Door uw cursor over elke optie te bewegen, krijgt u een live voorbeeld van hoe elk effect zal verschijnen in het voorbeeldvenster. Klik om een ​​van de effecten toe te passen.

Selecteer voor bijschriften waar u uw bijschrift wilt weergeven met de voorbeeldschuifregelaar op het storyboard en klik vervolgens op de ondertitelingsknop op het tabblad Start.

Net als de titel typt u uw bijschrift rechtstreeks in het tekstvak op het voorbeeldscherm en kunt u eventuele aanpassingen maken met behulp van de bovenstaande groepen Lettertype en Alinea, Aanpassen en Effecten.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-vensters-live-movie-maker foto 18

Credits worden op dezelfde manier gedaan als titels en bijschriften, behalve dat ze automatisch aan het einde van de film worden geplaatst.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 19

Overgangen

Ga naar het tabblad Animatie op het lint om overgangen toe te passen. Selecteer een clip van het storyboard en plaats de muisaanwijzer op een van de overgangen om deze in het voorbeeldvenster te zien. Klik op de overgang om deze op de clip toe te passen. U kunt overgangen afzonderlijk toepassen op clips of de Ctrl-knop ingedrukt houden terwijl u klikt om meerdere clips te selecteren waarop u dezelfde overgang wilt toepassen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 20

Pan- en zoomeffecten bevinden zich ook op het tabblad Animaties, maar kunnen alleen op foto's worden toegepast. Net als bij overgangen kunt u ze afzonderlijk toepassen op een clip of de Ctrl-knop ingedrukt houden terwijl u klikt om meerdere clips te selecteren waarop u hetzelfde pan- en zoomeffect wilt toepassen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 21

Eenmaal toegepast, kunt u de duur van de overgangen en pan- en zoomeffecten aanpassen.

U kunt ook op de vervolgkeuzelijst klikken voor extra overgangen of effecten.

Visuele effecten

Net als bij pannen en zoomen en overgangen, kunt u verschillende visuele effecten toepassen op afzonderlijke of meerdere clips.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 24

Video en muziek bewerken

Opmerking: hiermee wordt niet de originele video bewerkt die u in uw Windows Live Movie Maker-project hebt geïmporteerd, maar alleen hoe deze wordt weergegeven in uw WLMM-project.

Er zijn enkele zeer eenvoudige bewerkingstools op het tabblad Start. De knop Links roteren en Rechts roteren past elke clip aan die mogelijk niet goed is georiënteerd.

De knop Aanpassen aan muziek past automatisch de duur van de foto's (als je die in je project hebt) aan de lengte van de muziek in je film aan.

Met audiomix kunt u het volumeniveau wijzigen

U kunt ook wat meer geavanceerde bewerkingen uitvoeren vanaf het tabblad Bewerken. Selecteer de videoclip op het storyboard en klik op het gereedschap Bijsnijden om delen van een videoclip te bewerken of te verwijderen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 28

Klik en sleep vervolgens de schuifregelaars in de voorbeeldvensters om te selecteren wat u wilt behouden. Het gebied buiten de schuifregelaars is bijvoorbeeld het gebied dat uit de film is bijgesneden. Het gebied binnenin is het gedeelte dat in de film wordt bewaard. U kunt de start- en eindpunten ook handmatig op het lint aanpassen.

Als u klaar bent, klikt u op Bijsnijden opslaan.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 30

U kunt uw videoclips ook splitsen. Verplaats de voorbeeldschuifregelaar naar de locatie in de videoclip waar u deze wilt splitsen en selecteer Splitsen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 31

Je video wordt opgesplitst in afzonderlijke secties. Nu kunt u verschillende effecten toepassen of naar verschillende locaties op het storyboard verplaatsen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 32

Muziekclips bewerken

Selecteer de muziekclip op het storyboard en vervolgens het tabblad Opties op het lint. U kunt het muziekvolume aanpassen door de schuifregelaar naar rechts en links te bewegen.

U kunt er ook voor kiezen om uw muziekclip aan het begin en einde van uw film in of uit te laten faden. Selecteer in de vervolgkeuzelijsten Fade in en Fade out Geen, Langzaam, Gemiddeld of Snel.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 34

Om het geluid van uw audioclips aan te passen, klikt u op het tabblad Bewerken, selecteert u de knop Videovolume en past u de schuifregelaar aan. Verplaats het helemaal naar links om achtergrondgeluiden in je videoclips te dempen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 35

AutoMovie

Zoals je hebt gezien, kun je met Windows Live Movie Maker effecten, overgangen, titels en meer toevoegen. Als je dat soort dingen niet zelf wilt doen, zal AutoMovie automatisch titels, aftiteling, cross-fade-overgangen tussen items, pan- en zoomeffecten aan foto's toevoegen en je project aanpassen aan de muziek. Selecteer gewoon de AutoMovie-knop op het tabblad Start. Je kunt in letterlijk een paar minuten van nul naar film gaan.

Uploaden naar YouTube

U kunt uw video rechtstreeks vanuit Windows Live Movie Maker op YouTube delen. Klik op het YouTube-pictogram in de groep Delen op het tabblad Start.

Je wordt gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord voor YouTube.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 38

Vul de details van uw film in en klik op Publiceren.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 39

De film wordt geconverteerd naar WMV voordat deze wordt geüpload naar YouTube.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-vensters-live-movie-maker foto 40

Zodra de YouTube-conversie is voltooid, is je nieuwe film live en klaar om bekeken te worden.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-vensters-live-movie-maker foto 41

Uw film opslaan als een videobestand

Selecteer het pictogram linksboven en selecteer vervolgens Film opslaan. Terwijl u met uw muis over elk van de opties beweegt, ziet u de weergavegrootte van de uitvoer, de beeldverhouding en de geschatte bestandsgrootte per minuut video.

Al deze instellingen zullen uw film als een WMV-bestand uitvoeren. (Helaas is de enige optie om een ​​film op te slaan als een WMV-bestand.) Het enige verschil is hoe ze zijn gecodeerd op basis van vooraf ingestelde algemene instellingen. De optie Branden op dvd voert ook een WMV-bestand uit, maar opent vervolgens Windows DVD Maker en leidt u door het proces van het maken en branden van een dvd.

Als u de optie Branden op dvd kiest, sluit u dit venster wanneer de conversie van het WMV-bestand is voltooid en de Windows DVD Maker u vraagt ​​om te beginnen.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-vensters-live-filmmaker foto 43

Als je film af is, is het tijd om te ontspannen en te genieten.

zet-foto's-en-home-video's-in-films-met-windows-live-movie-maker foto 44

Conclusie

Windows Live Movie Maker maakt het gemakkelijk voor de gemiddelde persoon om snel mooie films en diavoorstellingen te maken van hun eigen foto's en video's. Lange tijd gebruikers van eerdere edities (voorheen Windows Movie Maker genoemd) zullen echter waarschijnlijk teleurgesteld zijn door enkele ontbrekende functies in Windows Live Movie Maker die in eerdere edities bestonden.

Als je meer wilt weten over het branden van je nieuwe project op dvd, bekijk dan ons artikel over het maken en schrijven van dvd's met Windows DVD Maker.

Windows Live Movie Maker downloaden

Meer verhalen

Monitor en beheer geheugengebruik in Google Chrome

Wil je weten hoeveel geheugen Google Chrome en eventueel geïnstalleerde extensies op een bepaald moment gebruiken? Met slechts een paar klikken kunt u precies zien wat er onder de motorkap van uw browser gebeurt.

Gebruik uw favoriete achtergronden in Windows 7 Starter Edition

Als u Windows 7 Starter Edition op uw netbook hebt geïnstalleerd, kan de standaardachtergrond oud worden. Als je het zat bent om naar de standaardachtergrond te kijken, sluit je dan vandaag nog bij ons aan terwijl we kijken hoe we deze kunnen veranderen met Oceanis Change Background Windows 7.

Zen en de kunst van het ordenen van bestanden en mappen

Is je bureaublad een toonbeeld van netheid, of staat het vol met zoveel pictogrammen dat je bang bent om ernaar te kijken? Als je het organiseren hebt uitgesteld omdat de taak te groot of te ontmoedigend is, of als je niet weet waar je moet beginnen, hebben we 40 tips om je op weg te helpen naar zen-beheersing van je

Hoe u uw IP-adres kunt vinden in Ubuntu Linux

In Windows gebruiken we het opdrachtregelprogramma ipconfig om ons IP-adres te achterhalen. Hoe vind je die in Ubuntu?

De titelbalk van Internet Explorer 8 aanpassen

Als u op zoek bent naar een manier om IE 8 te personaliseren, is een methode om de titelbalk aan te passen. Hier kijken we naar een eenvoudige register-hack die de klus zal klaren.

Pas het Windows Media Center-startmenu aan met Media Center Studio

Zou je ooit willen dat je het WMC-startmenu kon veranderen? Misschien een deel van de tegels en stroken verplaatsen naar verschillende locaties, nieuwe toevoegen of sommige helemaal verwijderen? Vandaag bekijken we hoe u dit kunt doen met Media Center Studio.

Het aangepaste Windows Live Writer-woordenboek bewerken

Windows Live Writer is een geweldige tool voor het schrijven en publiceren van berichten op je blog, maar de spellingcontrole bevat helaas niet veel veelvoorkomende technische woorden. Hier leest u hoe u eenvoudig uw aangepaste woordenboek kunt bewerken en uw favoriete woorden kunt toevoegen.

Een USB-drive formatteren in Ubuntu met GParted

Als een USB-harde schijf of flashdrive niet correct is geformatteerd, wordt deze niet weergegeven in het Ubuntu Places-menu, waardoor het moeilijk is om ermee te werken. We laten u zien hoe u een USB-station formatteert met behulp van de tool GParted.

Sluit eenvoudig alle tabbladen in Google Chrome

Merk je dat je veel tabbladen open hebt, maar bang bent om op één na allemaal handmatig te sluiten? Nu kunt u al uw tabbladen met een enkele klik sluiten en heeft u er maar één klaar voor gebruik met de extensie Sluit alle tabbladen.

Toegang tot het register uitschakelen in Windows 7

Als u niet weet wat u in het register doet, kunt u uw computer behoorlijk verknoeien. Vandaag laten we u zien hoe u kunt voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot het register en er wijzigingen in kunnen aanbrengen.