Zelfs Microsoft doet nu de bundeling onzin met hun downloads

zelfs-microsoft-doet-de-bundling-onzin-met-hun-downloads-nu foto 1

We klagen al een lange tijd dat er geen veilige plek is om freeware te downloaden waar de downloads vrij zijn van gebundelde add-ons die je browser meestal omleiden naar iets anders dan wat je hebt gekozen. En zelfs Microsoft bundelt extra installatieprogramma's in hun eigen downloadsite om uw browser om te leiden naar Bing als u het selectievakje niet uitschakelt.

Voordat we beginnen, willen we erop wijzen dat we niet zeggen dat Bing het ergste ter wereld is (hoewel er een reden is dat slechts 1,8 procent van onze lezers hier komt met Bing). En we zeggen niet dat dit malware of crapware of iets dergelijks is. Het is hun product, ze kunnen het promoten zoals ze willen.En het is niet alsof zij het enige grote bedrijf zijn dat dit doet. Oracle bundelt de vreselijke Ask-werkbalk met Java, Google heeft mensen betaald om Chrome en andere producten in andere freeware te bundelen, Avast bundelt Dropbox in hun installatieprogramma en vrijwel iedereen bundelt ergens iets. Dus we willen hier niet onterecht op Microsoft kiezen.

We proberen alleen maar te illustreren dat het hele Windows freeware-ecosysteem boordevol gebundelde software zit die je moet uitvinken om je af te melden, en bijna alles is ontworpen om marktaandeel van Google te stelen - of dat nu Trovi is die je browser kaapt en wijst het op Bing, of Spigot die uw browser naar Yahoo wijst, of de vreselijke Ask-werkbalk die uw browser naar zichzelf wijst. Gebundelde software is allemaal gebaseerd op de (nauwkeurige) veronderstelling dat de meeste gebruikers niet zullen lezen voordat ze klikken, wat hetzelfde is als mensen voor de gek houden.

Deze tactieken zijn verschrikkelijk, en als we Microsoft ze zien gebruiken, moeten we ons afvragen of alle hoop verloren is.

En in dit geval, als u het selectievakje op de Microsoft-downloadsite niet uitschakelt en u per ongeluk op het verkeerde downloadbestand klikt, wordt uw browser onmiddellijk gewijzigd om Bing en MSN als startpagina te gebruiken en wordt er onmiddellijk een Chrome-extensie geïnstalleerd om uw startpagina en zoekinstellingen te wijzigen.

Het Windows-ecosysteem ruikt raar.

Microsoft bundelt standaard Bing en MSN met al hun downloads

Als je naar het Microsoft-downloadcentrum gaat en zoiets als de PowerPoint-viewer probeert te krijgen, krijg je een grote rode downloadknop te zien waardoor het lijkt alsof je gaat downloaden wat je wilt. We gaan voorbij aan het feit dat PowerPoint vergaderingen betekent, en vergaderingen zijn verschrikkelijk.

zelfs-microsoft-doet-de-bundling-onzin-met-hun-downloads-nu foto 2

Normaal gesproken betekent een grote rode downloadknop dat u het bestand gaat ophalen.

Zodra u op die knop klikt, gaat u naar het Microsoft Recommends-scherm, waar de MSN / Bing-instellingsschakelaar standaard is aangevinkt. Het probleem is dat als je niet oplet en je gewoon Microsoft vertrouwt, je zou kunnen aannemen dat het eerste ding aan de linkerkant met een selectievakje is wat je eigenlijk wilde downloaden en op Volgende klikt.

De les hier is duidelijk: klik nooit ergens op zonder te lezen, zelfs niet op een site die u vertrouwt.

zelfs-microsoft-doet-de-bundling-onzin-met-hun-downloads-nu foto 3

Als u niet oplet, is het gemakkelijk om aan te nemen dat de aangevinkte optie is wat u eigenlijk wilde.

En ja, net als elk ander installatieprogramma, als je echt alles op het scherm leest, zou je dat vakje nooit aangevinkt laten. Als dat je argument is, heb je het punt gemist.

Het is zeker niet zo erg als sommige van de voorbeelden die we van andere leveranciers hebben laten zien, waar ze veel lastigere installatieschermen gebruiken die echt verwarrend zijn. Maar het selecteren van iets dat je standaard niet wilt, is bedoeld om mensen te misleiden - als ze dat vakje niet vooraf hadden geselecteerd, zou bijna niemand het ooit kiezen. En dat is het hele punt.

Zodra u op die knop Volgende klikt, krijgt u de download te zien, waar het volgende probleem verschijnt. Als u Google Chrome gebruikt, blokkeert het automatisch dat sites meerdere bestanden downloaden. En het eerste bestand dat wordt gedownload, waarvan je als gewone gebruiker zou verwachten dat het de PowerPoint Viewer zou zijn die je wilde downloaden... is dat niet. Het eerste dat wordt gedownload, is de Bing-browserredirector. Je moet op Toestaan ​​klikken om te krijgen wat je eigenlijk wilde.

zelfs-microsoft-doet-de-bundling-onzin-met-hun-downloads-nu foto 4

De standaard download is Bing. Niet wat je wilde.

Zodra u op Toestaan ​​klikt, krijgt u de tweede download te zien. Maar dat is gewoon helemaal niet hoe het zou moeten werken.

Firefox zal u vragen om elk van de bestanden afzonderlijk te downloaden, maar het echt interessante is het gedrag dat Internet Explorer op deze site heeft, want nadat het u de PowerPoint-download heeft gegeven, blokkeert het de pop-up van Microsoft voor de Bing-download volledig. Pas nadat u eenmaal op Toestaan ​​hebt geklikt, krijgt u de optie voor de Bing-download te zien.

zelfs-microsoft-doet-de-bundling-onzin-met-hun-downloads-nu foto 5

Normaal gesproken zouden we dit kunnen beperken tot alleen het verschil tussen hoe verschillende browsers werken, maar in dit geval heeft Microsoft miljarden en miljarden dollars te besteden om hun sites in alle browsers te laten werken zoals ze zouden moeten.

Ze hebben ook miljarden dollars te besteden aan marketing en het verbeteren van Bing, zodat mensen het echt willen gebruiken.

Verandert de browserinstelling?

Zodra u dat bestand DefaultPack.exe uitvoert, wordt Internet Explorer onmiddellijk gewijzigd om MSN als startpagina en Bing als zoekmachine te gebruiken. Dat is niet echt verrassend, maar het is vervelend dat er helemaal geen prompt is.

Als u Google Chrome gebruikt, krijgt u een bericht te zien zodra de Bing-downloader de extensie probeert te installeren, en u kunt eenvoudig op de optie Verwijderen uit Chrome klikken. Zelfs als je het wel hebt toegestaan, zal Chrome je later twee keer vragen om er zeker van te zijn dat je het echt wilde. Dus in de praktijk is het niet zo'n groot probleem, alleen in principe.

Wat een groot probleem is, is die lijst met machtigingen voor deze extensie. Waarom moet deze extensie in hemelsnaam je apps, extensies en thema's kunnen beheren?

zelfs-microsoft-doet-de-bundling-onzin-met-hun-downloads-nu foto 6

Uw apps, extensies en thema's beheren? Dat zijn veel machtigingen.

Als u Firefox gebruikt, kan het Microsoft om de een of andere reden niet schelen. De startpagina en zoekmachine worden helemaal niet gewijzigd, zelfs niet als u Firefox als uw standaardbrowser hebt ingesteld. In niet-gerelateerd nieuws wordt Firefox door Yahoo betaald om hun zoekopdracht als de standaardengine te gebruiken, en Yahoo is slechts een rebranded-versie van Bing.

En nogmaals, we weten allemaal dat u zich gemakkelijk kunt afmelden door te lezen voordat u klikt. Maar waarom moet het zo zijn?


We zouden willen dat al deze browser-zoekmachinegevechten zouden stoppen. We zouden willen dat de freeware-industrie niet helemaal vol was van verschrikkelijkheid en bedrog. We zouden willen dat je software aan mensen zou aanbevelen zonder dat ze besmet raken met iets dat hun computer vertraagt ​​of erger. We willen ook graag een pony. En misschien wat koekjes. En om terug in de tijd te gaan en de Seahawks te vertellen die pas niet te gooien.

Meer verhalen

Geek Trivia: worden kaarten genoemd die geometrisch zijn vervormd om gerelateerde gegevens weer te geven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt voorkomen dat iTunes wordt gestart wanneer u App Store-pagina's opent in Safari

Apple's macOS biedt tegelijkertijd 's werelds meest gestroomlijnde standaardbrowser en 's werelds meest opgeblazen standaardmuziekspeler. En de een heeft de slechte gewoonte om constant de ander te lanceren. Als je het beu bent dat Safari automatisch iTunes start, kun je dit als volgt stoppen.

Voedsel- en benzinestops opnemen in routes op Apple Maps

Met elke nieuwe versie wordt Apple Maps beter, tot zo'n punt dat het moeilijk is om Google Maps zelfs maar te missen. Een nieuwe en zeer welkome toevoeging aan Apple Maps is de mogelijkheid om tussenstops toe te voegen langs je route.

De kleur van een gesprek wijzigen in de Android Messenger-app

Mensen houden van maatwerk, en als er één ding is waar Android echt goed in is, dan is dat het wel. En Google's Messenger is geen uitzondering. Elk gesprek heeft een specifieke kleur, maar je kunt de kleur van elk gesprek wijzigen via het menu.

De kleur van de werkbladtabbladen in Excel wijzigen?

Standaard zijn inactieve werkbladtabbladen in Excel grijs en zijn actieve of geselecteerde werkbladtabbladen wit. Als je veel werkbladen in je werkmap hebt, kan het moeilijk zijn om snel een bepaald werkblad te vinden.

Mapweergaven aanpassen met de vijf sjablonen van Windows

Als u precies weet hoe Windows de inhoud van uw mappen weergeeft, kunt u uw aanpassingstijd aanzienlijk verkorten door gebruik te maken van de vijf ingebouwde mapsjablonen van File Explorer.

De beste alternatieven voor verzending op de Mac

Transmissie werd lang beschouwd als een van de beste BitTorrent-clients voor Mac, maar de laatste tijd zijn er back-to-back compromissen van zijn servers. Als u zich zorgen maakt over de beveiliging van Transmission, volgen hier enkele andere geweldige opties.

Hoe werkbalken en adware te verwijderen met AdwCleaner

Er was eens een domme persoon genaamd Justin, die Java installeerde, ook al is het verschrikkelijk. Erger nog, deze dwaas klikte op Volgende zonder de gebundelde aanbiedingen uit te schakelen.

Geek Trivia: De samengestelde nicotine is vernoemd naar A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zeven slimme toepassingen voor Philips Hue-lampen

Philips Hue-lampen zijn cool, maar gebruik je ze ook ten volle? Natuurlijk kun je ze vanaf je smartphone bedienen en overal aanzetten, maar er zijn zoveel andere handige trucs waar je je voordeel mee kunt doen. Hier zijn een handvol slimme toepassingen voor uw Philips Hue-opstelling.