Zelfs kleine draadloze providers willen hun eigen internet-tv-service

C toren

Draadloze providers met een live tv-service zijn tegenwoordig niet moeilijk te vinden. AT&T biedt zijn klanten DirecTV Now en Verizon heeft zijn eigen Go90-service om nieuwe klanten te lokken. C Spire uit Mississippi is de nieuwste die een app-gebaseerde HD-tv-service aanbiedt, C Spire TV.

Het bedrijf belooft de volledige reeks kanalen die je zou verwachten te hebben met een traditioneel kabelpakket, maar ze geven nog geen details. C Spire heeft al traditionele internet- en tv-diensten voor thuis, naast draadloos, waardoor ze mogelijk gebruik konden maken van bestaande deals en relaties om inhoud te bieden.De C Spire TV-app zal beschikbaar zijn op Apple TV, Amazon Fire en Roku, evenals op telefoons en tablets. De app heeft ook een cloud DVR-functie waarmee je thuis of onderweg shows kunt opnemen en bekijken via de C Spire-app. Dit kan de service een voorsprong geven op DirecTV, die nog geen cloud DVR-functie heeft, en Sling, die een beperkte heeft. Bovendien integreert C Spire TV met Amazon's Alexa-compatibele apparaten, zodat u met uw stem naar programma's kunt zoeken en deze kunt starten. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gebeurt dit allemaal via een back-endserver die je spraakopdrachten doorstuurt naar de C Spire-app voor een 'naadloze' ervaring.

Afgezien van deze geïntegreerde functies, is het relatief kleine bedrijf hier bezig met een inhaalslag. De grotere concurrenten, waaronder kabelaanbieders zoals Comcast, hebben al een solide aanbod, en de nieuwe dienst van C Spire wordt pas dit voorjaar uitgerold naar zijn gigabit-internetklanten in Mississippi. Dat gezegd hebbende, belooft C Spire TV vrijwel hetzelfde te bieden als traditionele kabel, zonder de kabelbox. Het kan een solide optie zijn voor klanten in het servicegebied die het snoer willen doorknippen.

*Verizon is eigenaar van AOL, het moederbedrijf van Engadget. Engadget behoudt echter de volledige redactionele controle en Verizon zal het uit onze koude, dode handen moeten wrikken.

Aanbevolen verhalen

De FCC heeft zojuist een deel van het draadloze spectrum verkocht aan T-Mobile

Dish, Comcast en US Cellular waren ook grote winnaars bij de eerste aansporingsveiling voor uitzendingen van de FCC.

Mercedes en Bosch willen jou zo snel mogelijk in een zelfrijdende taxi

De bedrijven willen zelfrijdende taxi's in steden.

Invasieve, zelfvernietigende iOS-hack is nog erger op Android

Als het je telefoon niet kan rooten, heeft 'Chrysaor' andere manieren om gegevens te stelen.

Wetenschappers veranderen menselijke niercellen in kleine biocomputers

Ze vonden een manier om cellen te programmeren om hun instructies op te volgen.

Senaat stemt ermee in om vervoerders uw gegevens te laten gebruiken zoals ze willen

Het wetsvoorstel zou eerdere FCC-privacybescherming voor consumenten terugdraaien.