Zelfrijdende auto's kunnen binnenkort goedkoper en gemakkelijker te bouwen zijn

Er is geen gebrek aan bedrijven die werken aan kunstmatige intelligentie voor auto's. Als er iets is, is er een overvloed. Elke autofabrikant en startup lijkt een bijna bewust systeem te bouwen dat is ontworpen om auto's te besturen en objecten (vooral mensen) te vermijden. AImotive (uitgesproken als 'AI Motive' -- ja, het is verwarrend) doet hetzelfde, behalve dat het ook de bijbehorende hardware ontwerpt. Bovendien zal het ook leuk spelen met rivaliserende softwareplatforms. Het uiteindelijke doel is om een ​​suite te creëren die de manier vereenvoudigt waarop we verschillende hardwareconfiguraties met elkaar verbinden.

Het bedrijf creëert een goedkoper zelfrijdend systeem dat de dure LiDAR-sensoren overbodig maakt in ruil voor meerdere goedkope camera's. In plaats van LiDAR-bouwende moloch Velodyne's $ 75.000 top-of-the-line sensor op zijn auto's te gebruiken, heeft het ze uitgerust met acht tot twaalf kant-en-klare camera's van $ 12.

zelfrijdende-auto's-kunnen-binnenkort-goedkoper-en-gemakkelijker-te-bouwen-foto 1Ondertussen blijft het bedrijf in de kofferbak van het Prius-testvoertuig van AImotive bij de lieveling NVIDIA van de industrie om al die cameragegevens te begrijpen. Maar zelfs die GPU's zijn op weg naar een oplossing met een lager vermogen. De vier NVIDIA-kaarten die momenteel in de autocomputer van het bedrijf worden gebruikt, verbruiken 1.000 watt aan vermogen. Dat is niet bepaald efficiënt, vooral als je bedenkt hoe de auto's van de toekomst zullen worden aangedreven. Zelfrijdende auto's gaan meer dan waarschijnlijk naar elektrische voertuigen, dus een supercomputer in de kofferbak die genoeg wattage opzuigt om een ​​klein huis van stroom te voorzien, is niet ideaal. Dus besloot AImotive om zijn eigen chip te ontwerpen om elk van die GPU's te vervangen.

Het zal niet gemakkelijk zijn. De hardware van NVIDIA is verankerd in de auto-industrie. AImotive zegt het ontwerp in licentie te geven aan derden en dat de op A6 gebaseerde chip het stroomverbruik van een systeem met vier processors zal verminderen van 1.000 watt naar 100. 'Wat we ontdekten is dat er serieuze knelpunten zitten in de huidige chips, en we hebben eigenlijk een nieuwe chiparchitectuur ontworpen', zegt CEO László Kishonti. De nieuwe chips zullen naar verwachting 20 procent efficiënter zijn in het kraken van AI-algoritmen dan de NVIDIA GPU's.

zelfrijdende auto's-kunnen-binnenkort-goedkoper-en-gemakkelijker-te-bouwen-foto 2

Hoewel het bedrijf hoopt de processors in de auto's te veranderen, begrijpt AImotive ook dat de backend van deze systemen hoogwaardige processors van NVIDIA, Intel en anderen vereist. Om het proces van het werken met meerdere chiparchitecturen in één systeem te stroomlijnen, heeft het een open-standaard vertaaltool voor AI-algoritmen gemaakt om de efficiëntie van het delen van bestanden tussen chiptypes te vergroten.

Dit alles is gebaseerd op het uitgangspunt van het bedrijf dat zelfrijdende auto's zich meer als mensen moeten gedragen. Dat het een vision-gebaseerd systeem moet zijn met Radar (of LiDAR, als de prijs ooit substantieel daalt) als back-up. En belangrijker nog, dat het goedkoop en relatief eenvoudig te implementeren moet zijn.

zelfrijdende-auto's-kunnen-binnenkort-goedkoper-en-gemakkelijker-te-bouwen-foto 3

AImotive neemt het op tegen een enorme concurrentie. Er zal veel nodig zijn om de dominantie van NVIDIA in autonome auto's teniet te doen, en het bedrijf heeft een rijsimulator gebouwd omdat zijn vijf auto's op geen enkele manier in de buurt kunnen komen van de echte mijlen die Tesla en Google hebben verzameld. Maar het softwarebedrijf kijkt verder dan alleen het bouwen van software voor zijn potentiële klanten. Door een bredere kijk te nemen en hardware aan de mix toe te voegen, werkt het als een gevestigde automaker in plaats van tientallen andere AI-startups.

Aanbevolen verhalen

Zelfrijdende auto's maken me misselijk

'Elke keer als ik het autonome systeem het over liet nemen, kwam dat maar al te bekende gevoel van misselijkheid terug.'

Studie: $ 5K is een zelfrijdende auto Sweet Spot

Een academische studie suggereert dat mensen bereid zijn iets minder dan $ 5.000 te betalen voor volledig autonome auto's.

Amazon's niet-zo-geheime touchscreen Echo zou deze week kunnen lanceren

De 7-inch Echo zou morgen al kunnen debuteren.

Nintendo's 2DS XL heeft geen 3D nodig om een ​​solide handheld te zijn

De 2DS XL is het beste van de 2DS zonder de gimmicks van de 3DS XL.

Meer gamers kunnen binnenkort geld verdienen op Twitch

Het nieuwe partnerprogramma van Twitch is gericht op casual streamers met minimaal 50 volgers.