Power Tools voor bedrijven: onmisbare apps voor uw marketingpijplijn

Ondernemingen zijn altijd op zoek naar boeiendere manieren waarop hun werknemers kunnen samenwerken en informatie kunnen presenteren tijdens team- en bedrijfsvergaderingen. Veel bedrijven zijn overgestapt op grote, interactieve touchscreens die in vergaderruimten en kantoren zijn geïnstalleerd. Recente aanbiedingen, zoals de Google Jamboard en de Microsoft Surface Hub, hebben de laatste tijd veel aandacht gekregen. Maar Prysm, leverancier van digitale werkplekoplossingen, bouwt dit soort oplossingen al meer dan tien jaar voor klanten, waaronder GE, Sprint en Under Armour.

Prysm begon als een fabrikant van videowall-displays voor bedrijfskantoren, maar is uitgegroeid tot een gecombineerd hardware- en softwareplatform met de naam 'Prysm Digital Workplace'. Het aanbod integreert applicaties, inhoud en services van derden in een gecentraliseerd zakelijk dashboard dat op alles kan worden aangesloten, van Dropbox, G Suite en Microsoft Office 365 tot NetSuite, Salesforce en Tableau Desktop. Het bedrijf verkoopt ook nog steeds presentatiehardware voor in de zaal.Paige O'Neill is Chief Marketing Officer (CMO) bij Prysm en houdt toezicht op de marketing- en verkoopcampagnes van het bedrijf in zijn productportfolio. O'Neill heeft meer dan 20 jaar marketingervaring op het gebied van bedrijfssoftware, cloud computing, klantervaring, groene technologie en sociale media bij bedrijven als IBM en Oracle. O'Neill kwam bij PCMag voor onze nieuwste aflevering van 'Business Power Tools', waarin hij de communicatie, klantrelatiebeheer (CRM), marketingautomatisering en sociale tools besprak waar zij en haar team sterk op vertrouwen in de dagelijkse marketingactiviteiten.

Prysm's marketing- en sociale app-arsenaal

1. Salesforce

Het is niet verwonderlijk dat O'Neill zei dat Salesforce Prysm's go-to-app voor CRM is. Maar dat is slechts de helft van de vergelijking. Salesforce is de helft van het tweekoppige beest dat de trechter voor verkoop- en marketingautomatisering van Prysm vormt.

'Ik gebruik Salesforce om de conversie in mijn marketingcampagnes bij te houden. Salesforce en HubSpot vormen dus een tandemteam voor onze organisatie', zegt O'Neill. 'Waar HubSpot ophoudt, pikt Salesforce het op, en dan kunnen we de omzet volgen. Dus [met] Salesforce kijk ik naar onze pijplijn, onze conversies naar klanten, en de leadbron en waar deze vandaan komt.'

2. HubSpot

Zoals eerder vermeld, is HubSpot de andere kant van de marketingpijplijn van Prysm. O'Neill zei dat HubSpot haar essentiële dashboard is als CMO om toezicht te houden op het geheel van inkomende en uitgaande marketinginspanningen.

'Ik kijk naar het verkeer naar onze website, ik kijk hoe campagnes zijn omgezet, ik kijk naar de productiviteit van een team in termen van welke campagnes worden uitgevoerd en welke kanalen het meest effectief zijn', zegt O'Neill. 'Echt alles wat met marketing te maken heeft, zie ik in HubSpot. HubSpot geeft me ook deze geweldige dashboards waar ik het dagelijks, wekelijks of maandelijks kan volgen. Het is dus echt een geweldige momentopname van wat er met uw campagnes gebeurt, zowel vanuit inkomend als uitgaand perspectief.'

3. Sociale apps

Er zijn tegenwoordig tal van sociale netwerken en buzzy-apps beschikbaar. Maar vanuit marketingperspectief richt O'Neill zich met name op drie netwerken: Instagram, LinkedIn en Twitter. Vooral vanuit een business-to-business (B2B) standpunt besprak O'Neill de veranderende waarde van LinkedIn.

'Instagram, Twitter en LinkedIn zijn mijn groten. Zowel vanuit CMO-perspectief als persoonlijk ben ik tegenwoordig meer met Instagram bezig. Ik laat Instagram altijd kijken naar wat trending is en waar mensen het over hebben', zegt O'Neill. 'Dan zijn Twitter en LinkedIn onze twee grootste B2B enterprise social apps. LinkedIn is, denk ik, echt geëvolueerd van een netwerk- en werkzoekende applicatie naar een daadwerkelijk marketingkanaal. We zien enkele van onze hoogste conversies van campagnes op LinkedIn. Het is natuurlijk ook waardevol vanuit een wervings- en netwerkstandpunt.'

4. Hootsuite

Om de aanwezigheid op sociale media te beheren, gebruikt O'Neill Hootsuite. Vanuit de centrale verzameling samengestelde feeds van Hootsuite is het gemakkelijker om gerichte groepen volgers te identificeren om doelgroepinzichten te krijgen of influencer-groepen te categoriseren voor toekomstige marketingcampagnes.

'Ik gebruik HootSuite om alle complexiteit in mijn Twitter-feed te beheren. Ik heb ongeveer 7.000 volgers, dus het heeft niet zoveel zin om naar Twitter te gaan', zegt O'Neill. 'In Hootsuite heb ik verschillende streams opgezet van hashtags en influencers. Zo kan ik in één oogopslag naar streams op Hootsuite kijken en wie wat zegt. Dat is waar ik echt mijn betrokkenheid krijg: kijken naar die streams in tegenstelling tot de algehele nieuwsfeed. Het is een geweldige manier om betekenis te krijgen van de volgers waar ik aandacht aan wil besteden.'

5. Skype voor Bedrijven

Ten slotte onthulde O'Neill dat Prysm vaste telefoons heeft gedumpt ten gunste van bedrijfsbrede zakelijke videoconferenties. In plaats van vaste telefoonlijnen op kantoor, gebruikt Prysm cloudgebaseerde Voice-over-IP (VoIP) om verbonden te blijven, waar medewerkers en managers ook zijn en op elk apparaat.

'We hebben als bedrijf gewoon alle telefoons in kantoren weggedaan. We zijn overgestapt op Skype voor Bedrijven. Dus niemand in het hele bedrijf heeft een telefoon op kantoor', zegt O'Neill. 'Ons bedrijf is wat aan de oudere kant, dus mensen moeten er nog aan wennen, maar het was interessant omdat we Skype op een zeer geïntegreerde manier gebruiken.

'We gebruiken het vanuit een chatperspectief [en] we gebruiken het voor videoconferenties en het delen van inhoud. De overgang was leuk, de reacties van mensen zien wanneer we de telefoons uit hun kantoor halen,' vervolgde O'Neill. 'Maar nadat het aanvankelijke tumult was weggeëbd, is de overgang relatief naadloos verlopen. Het is nu overal. Ik krijg een telefoontje van mijn CEO, soms zit ik in mijn kantoor met mijn Mac open en mijn telefoon daar, en ik krijg tegelijkertijd de Skype-oproep op een paar verschillende apparaten. Het volgt je een stuk makkelijker dan alleen een telefoon op kantoor hebben en oproepen doorschakelen.'

Aanbevolen verhalen

Nieuwe soort malware kan elektriciteitscentrales offline halen

Crash Override heeft vorig jaar een deel van het elektriciteitsnet in Oekraïne uitgeschakeld en volgens beveiligingsexperts kunnen nog veel meer elektriciteitscentrales vatbaar zijn.

De beste VPN-apps voor de iPhone

Uw iPhone is misschien goed beschermd tegen malware, maar hij kan uw gegevens niet beschermen terwijl deze over het internet reist. Door een VPN te gebruiken, blijven je gegevens veilig en privé, zelfs wanneer je bent verbonden via een onveilige wifi-hotspot.

'Need for Speed: Payback' en auto-ongelukken

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige racegames behoorlijk tamme crashes hebben? Dit is waarom.

Business Power Tools: de CEO van Mavenlink deelt zijn favoriete technologie

Lees verder om erachter te komen hoe de CEO van deze technische startup voor projectmanagement meer dan 200 mensen leidt in zeven wereldwijde kantoren.

23 Must-have Alexa-vaardigheden voor uw kleine bedrijf

Amazon's digitale assistent Alexa kan u helpen uw dagelijkse bedrijfsvoering te stroomlijnen met spraakgestuurde vaardigheden op het gebied van communicatie, logistiek, productiviteit, planning en nog veel meer.