Corporate Venture Capital kan een zegen of een vloek zijn. Dit is wat elke ondernemer zou moeten overwegen.

Overweegt u bedrijfsinvesteringen voor uw bedrijf? Als dat zo is, bent u niet de enige. Vorig jaar bereikte de gecombineerde waarde van de financiering van durfkapitaal voor bedrijven $ 64,9 miljard. Dat is het hoogste punt in tien jaar en een teken dat bedrijven hun startup-investeringen verdubbelen in hun zoektocht naar innovatie.

Maar om te weten of een bedrijfsinvestering geschikt is voor u en uw bedrijf, moet u zorgvuldig nadenken.

Gerelateerd: 11 manieren om geld te verdienen terwijl u slaaptInzicht in corporate venture capital

Hoewel corporate VC een subset van durfkapitaal is, zijn ze niet hetzelfde. Zakelijke VC-investeringen maken doorgaans gebruik van de balans van het bedrijf om directe aandeleninvesteringen te doen, in plaats van via een fonds te beleggen. Bovendien biedt het bedrijf meestal een reeks andere strategische kansen voor de startup naast contant geld, waaronder accelerator-achtige mentorschap en begeleiding, toegang tot bepaalde technische of zakelijke ontwikkelingsbronnen, en zelfs het potentieel om een ​​van de allerbelangrijkste initiële of klanten van de markt.

Het ontvangen van een investering van een groot bedrijf kan een aanzienlijke aantasting van de geloofwaardigheid van een jonge startup zijn en kan die startup helpen om markt- en media-aandacht te krijgen, 'groots te spelen' in dealgesprekken met potentiële klanten, belangrijk managementtalent aan te werven en tal van andere een uitkering.

Gerelateerd: 22 eigenschappen die een goede leider maken

Wanneer bedrijfskapitaal maakt
In mijn ervaring, als ik met startups werk die kiezen tussen de twee soorten kapitaal, is het antwoord niet altijd duidelijk. Hier zijn zes dingen die ik ondernemers en startups aanraad om te overwegen voordat ze een beslissing nemen:

  1. Hoe later hoe beter. De stijging van een investering in durfkapitaal van een onderneming is misschien slechts kortstondig in de vroege stadia, wanneer de startup zoveel moet bewijzen om het bedrijf te definiëren: product / marktpassing, efficiëntie bij het werven van klanten, terugkerende strategie voor het genereren van inkomsten. Ik heb echter gezien dat het in latere rondes geweldig werkt, waar de startup meer ingeburgerd is en de bijdragen van een strategische bedrijfsinvesteerder beter waardeert dan wanneer deze net begint met het uitzoeken van zijn bedrijf.

  2. Leiders of volgers. Het meest voorkomende nadeel van het accepteren van zakelijke VC's is dat sommige bedrijven minder waarderingsgevoelig zijn dan de meeste traditionele VC's en een reputatie hebben gekregen in de branche omdat ze de waardering van een startup opwaarderen tot onhoudbare prijzen in verhouding tot de voortgang van het bedrijf. Ik heb verschillende deals gezien met solide onderliggende bedrijven die in vroege rondes substantiële waarderingen hadden, alleen om het bedrijf opnieuw geprijsd te krijgen. De beste manieren waarop ik strategische bedrijfsinvesteerders heb zien deelnemen, is door deel te nemen aan een ronde geleid door een traditioneel durfkapitaal, en veel bedrijfsinvesteerders zullen alleen investeren in startups met een sterke traditionele voorsprong op durfkapitaal.

  3. M&A is de nieuwe R&D. Met recente verschillende voorbeelden (Unilever/DollarShaveClub; Walmart/Jet), kopen grote bedrijven downstream-startups vaker en in sommige gevallen betalen ze een enorme prijs. Veel van deze bedrijven realiseren zich dat het voor hen gemakkelijker en kosteneffectiever is om groei te kopen in plaats van intern nieuwe, snelgroeiende producten/diensten te bouwen. Als gevolg hiervan is het een geweldige manier om op de radar van de C-suite van het bedrijf te blijven en een weg te hebben om te vertrekken, als u eerder – en met een investering – kennismaakt met deze overnemende bedrijven.

  4. De grootste zorg van het bedrijf is het bedrijf. Bedrijven zijn grote plaatsen met een onkenbare reeks onafhankelijke krachten die van invloed zijn op het succes of falen van wat in de ogen van het bedrijf doorgaans een zeer kleine deal is. Een investering van $ 5 miljoen beweegt immers niet de naald voor een bedrijf van meerdere miljarden dollars. Meerdere keren heb ik gezien dat de investering in huisdieren van een leidinggevende snel van de prioriteit werd gehaald in de nasleep van een sterk dalende aandelenkoers of een verandering in het management waarbij de interne kampioen vertrekt of wordt gepromoveerd, weg van het toezicht op de investering. Bijvoorbeeld, niet lang nadat de AT&T/Time Warner-fusie was aangekondigd, werd onthuld dat Rachel Lam, hoofd investeringen van Time Warner, het bedrijf zou verlaten, evenals de relaties die ze had opgebouwd met portfoliobedrijven gedurende haar 14- jaar verblijf.

  5. Het geld is geweldig, maar de algehele kans is nog beter. Een van de grootste voordelen van startups die investeringen aannemen van een strategische bedrijfsinvesteerder, is de mogelijkheid om tegelijkertijd een formele zakelijke relatie met het bedrijf aan te gaan. Deze relaties kunnen sterk variëren, maar ze kunnen leiden tot aanzienlijke nieuwe klanten, verbeteringen aan de technische roadmap en inkomsten.

  6. Doe zaken met iedereen, behalve met iedereen waar we om geven. Vaak is het meest uitdagende aspect van het onderhandelen over een bedrijfsinvestering het omgaan met potentiële conflicten rond de omgang met de concurrenten van de bedrijfsinvesteerders. Gewoonlijk heeft het bedrijf een uitgebreide lijst met bedrijven die kunnen worden uitgesloten van zakelijke deals, partnerschappen of fusies en overnames en, afhankelijk van de branche, kan die lijst enkele van de beste potentiële partners of uiteindelijke kopers van de startup bevatten. Het beste advies aan ondernemers die hiermee te maken hebben, is om te proberen het aantal specifieke namen te beperken door te onderhandelen over de kleinste groep concurrenten of door strikte tijdslimieten te stellen voor de uitsluitingen om de flexibiliteit te maximaliseren wanneer deze conflicten zich onveranderlijk voordoen.

Gerelateerd: Een bedrijf starten met (bijna) geen geld

Over het algemeen ben ik van mening dat het vragen en accepteren van investeringen in bedrijfsinvesteringen een zegen en een vloek kan zijn. Het kan helpen een bedrijf op de kaart te zetten en afstand te nemen van andere startup-concurrenten, maar het kan een enorme bron van spijt zijn voor startende oprichters als waarderingen uit de hand lopen of een breed scala aan exogene factoren van invloed zijn op het dagelijkse beheer van de relatie. Onthoud dat elke situatie uniek is, afhankelijk van het bedrijf, de groeifase, de levenscyclus en wat de toekomst in petto heeft voor de startup en het bedrijf.

David Hall

David Hall is partner bij Revolution Ventures en Revolution Growth en is verantwoordelijk voor de sourcing van investeringen, de uitvoering en het toezicht op de Revolution-portfoliobedrijven.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Nu moeten artsen ook hackers zijn

Artsen moeten nu ook hackers zijn

Facebook heeft een bot gemaakt die kan liegen voor betere koopjes

In een grote stap voor AI heeft Facebook een bot gemaakt die sluw kan onderhandelen.

Uber Central kan zakelijke autoserviceaccounts vernietigen

Uber Central is een nieuwe functie waarmee zakelijke gebruikers meerdere ritten tegelijk kunnen boeken voor gasten, VIP's en bezoekers.

Vergroot het kapitaal van uw kleine onderneming door big data te beheren

Een van de meest uitdagende aspecten van het runnen van een bedrijf is het beheren van de grote hoeveelheid gegevens die het dagelijks tegenkomt. Deze informatie op de juiste manier beheren...