'YotaPhone 3' is niet de krachtpatser met twee schermen die je verwachtte

-and-039;yotaphone-3-and-039;-isn-and-039;t-de-dualscreen-krachtpatser-die-je-verwachtte foto 1 Baoli Yota

Als jij een van de weinige mensen bent die nog steeds wacht op de volgende YotaPhone met twee schermen, luister dan: we hebben eindelijk een update voor je. Tijdens Harbin's China-Rusland Expo afgelopen weekend plaagde Baoli Yota - de joint venture gevormd door investeerder Baoli (voorheen bekend als REX) en fabrikant Coolpad - zijn aanstaande 'Yota3' met een datum: het komt in de vroege herfst later dit jaar (bijna vier jaar sinds de lancering van zijn voorganger) en zal worden geleverd met 64 GB of 128 GB aan opslagruimte voor respectievelijk een gunstigere $ 350 of $ 450, volgens RBC.

Er wordt niet veel anders gezegd over het apparaat of het ontwerp, maar een bron onthulde aan Engadget dat er hier niets nieuws of innovatiefs is: het is slechts een nieuw model met grotere schermen, maar het wordt aangedreven door een middenklasse Snapdragon 625-chipset - hetzelfde silicium in de ASUS ZenFone 3, Moto Z Play en BlackBerry KEYone.Volgens een specificatieblad dat aan Engadget is verstrekt, heeft de Yota3 een veel groter 5,5-inch 1080p AMOLED-scherm aan de voorkant en een 5,2-inch 720p E Ink-touchscreen aan de achterkant, die beide het minste zijn dat je zou verwachten na zo'n lange wacht. Evenzo vind je aan de voorkant een vingerafdruksensor. Het wordt ook geleverd met Android Nougat, 4 GB RAM, dual SIM-slots (waarvan er één ook dienst doet als microSD-slot), een 12-megapixel hoofdcamera met dubbele flitser, een 13-megapixel camera aan de voorkant, een 3.200mAh-batterij en een USB-C-poort die ook audio-uitvoer doet (ugh).

Deze specificaties lijken op papier niet slecht, maar alleen voor nu; de Snapdragon 625 zal ervoor zorgen dat de Yota 3 er verouderd uitziet tegen de tijd dat deze dit najaar wordt gelanceerd - onze bron gaf ergens tussen oktober en november aan. De twee vorige YotaPhones waren misschien wat laat in de game, maar ze werden in ieder geval geleverd met vlaggenschip-chipsets.

-and-039;yotaphone-3-and-039;-isn-and-039;t-de-dualscreen-krachtpatser-je-verwachte foto 2

Het was nogal een achtbaanrit voor de YotaPhone-serie met twee schermen. In oktober 2015 was Yota Devices van plan om een ​​belang van 64,9 procent te verkopen aan investeringsmaatschappij Baoli, die ZTE zou inschakelen om de Yota3 te produceren, maar Baoli kocht in april slechts 30 procent. Hierdoor kreeg Telconet een meerderheidsaandeel van 34,9 procent, Rostec 25,1 procent en MTH Limited 10 procent.

Ondanks dat Baoli later dat jaar al een joint venture met Coolpad (in plaats van ZTE) had opgezet, onthulde Rostec CEO Sergey Chemezov in maart dat de massaproductie van Yota3 werd opgehouden door Baoli's weigering om de nodige financiering toe te wijzen. Volgens onze bron had Baoli stappen ondernomen om zijn Russische kameraden uit de operatie te dwingen, zozeer zelfs dat de voormalige CEO van Yota Devices, Vladislav Martynov, naar verluidt een rechtszaak heeft aangespannen tegen Baoli in het VK.

In juli vorig jaar had Martynov de CEO-rol al overgedragen aan COO Dmitri Moiseyev terwijl hij in het bestuur bleef, maar dat leek niet te lukken aan het einde van Martynov, en het is ook niet duidelijk of Moiseyev nog steeds bij Yota Devices is. Pogingen om beide mannen te bereiken voor commentaar op dit artikel waren niet succesvol.

In dit tempo blijft de toekomst van Yota3 onzeker, ondanks de recente teaser in China. Het is nogal verbijsterend hoe deze Russisch-Chinese samenwerking het zo lang heeft weten te slepen in de snel veranderende smartphonemarkt. Zelfs als het erin slaagt de telefoon te leveren, zal het moeilijk zijn om te verkopen met die verouderde chipset plus een duidelijk gebrek aan nieuwe innovatie.

Aanbevolen verhalen

ASUS ZenBook Pro UX550 is een krachtpatser met een 4K-touchscreen

Het heldenproduct van ASUS op de Computex van dit jaar is de ZenBook Pro UX550, een gelikte laptop met Intel's beste mobiele CPU, NVIDIA's GTX 1050 Ti GPU en een 15,6-inch 4K-touchscreen.

Dell daagt Surface Studio uit met 'Smart Desk' met twee schermen

Dell heeft al twee jaar een Surface Studio-concurrent in ontwikkeling en zal deze op CES 2017 onthullen.