Yahoo geeft Mail een make-over en introduceert Yahoo Mail Pro

yahoo-geeft-mail-een-make-over-en-introduceert-yahoo-mail-pro foto 1 Yahoo

Hoewel Gmail momenteel de koning is van web-e-mailproviders, gebruiken veel mensen Yahoo Mail nog steeds. En voor degenen die loyaal zijn aan de laatste, ondanks verschillende beveiligingsfouten, heb je vandaag een paar dingen te vieren. Dat komt omdat Yahoo een groot aantal nieuwe verbeteringen aan Mail brengt, waaronder een schonere, snellere en intuïtievere interface en betere ondersteuning van bijlagen. Bovendien vervangt Yahoo zijn Ad Free Mail-service door Yahoo Mail Pro, wat in wezen hetzelfde is, maar goedkoper.

Een van de eerste dingen die je opvalt aan de nieuwe Yahoo Mail is dat het een veel minimalistischer ontwerp heeft. Er is meer ruimte tussen UI-elementen, waardoor het er minder rommelig uitziet. Ook kun je nu eindelijk de gebruikersinterface aanpassen met verschillende kleurthema's en lay-outs, een functie die al geruime tijd beschikbaar is op rivaliserende Gmail. Sommige thema's hebben zelfs een lichte en donkere modus voor verschillende tijdstippen van de dag. Voor degenen die om zulke dingen geven, heeft Yahoo Mail ook een nieuwe emoji-set uit de open source-bibliotheek van Twitter, evenals nieuwe opties voor briefpapier.Een ander cool ding over de bijgewerkte Yahoo Mail is een nieuwe weergave Foto's en documenten. Het laat je alle bijlagen zien die je ooit hebt verzonden of ontvangen, of het nu een foto of een document is, en het zal ze op de juiste manier labelen. U kunt deze bijlagen zelfs naast elkaar bekijken, zodat u de documenten en de bijgevoegde e-mail tegelijkertijd kunt bekijken. U kunt ook een uitgebreid voorbeeld van foto's en documenten krijgen door de muisaanwijzer op een afbeeldingspictogram te plaatsen in elke e-mail die ze bevat.

Yahoo zorgde er ook voor dat de hele interface zich beter aanpaste aan verschillende schermformaten en met snellere laadtijden, vooral voor mensen met langzamere verbindingen. De instellingeninterface ziet er beter uit en de zoekresultaten zijn ook een stuk vriendelijker dan voorheen -- als je je e-mailweergave hebt ingesteld als conversatiemodus, zullen je zoekresultaten ook e-mails retourneren in conversatiemodus (in plaats van een platte berichtenlijst). Het voorbeeldvenster bevindt zich aan de linker- of rechterkant, afhankelijk van uw voorkeur.

Nog een grote verandering is dat Yahoo zijn Ad Free Mail-product stopzet ten gunste van een geheel nieuw plan genaamd Yahoo Mail Pro. Net als bij Ad Free Mail heeft Yahoo Mail Pro geen advertenties. Het is ook goedkoper -- terwijl Ad Free Mail $ 49,99 per jaar kostte, kost Yahoo Mail Pro $ 34,99 per jaar. Voor degenen die in plaats daarvan met een maandelijkse optie willen gaan, is Yahoo Mail Pro ook beschikbaar voor $ 3,49 per maand. Er is een optie voor alleen mobiel die $ 0,99 per maand of $ 9,99 per jaar kost, waarvoor je de Yahoo Mail-app moet downloaden. Afgezien van het ontbreken van advertenties, belooft Yahoo ook dat Yahoo Mail Pro-klanten voorrang zullen krijgen op klantenondersteuning.

Last but not least heeft Yahoo Mail veel toegankelijker gemaakt voor slechtzienden en slechthorenden, met een betere lichtgevoeligheid en compatibiliteit met VoiceOver-schermlezers. Er zijn ook lay-outs met een hoge vergroting en volledige toetsenbordnavigatie.

Yahoo Mail, bijna 19 jaar geleden gecreëerd, is een van Yahoo's producten die het langst meegaan. Het heeft sindsdien heel wat veranderingen ondergaan terwijl het probeert te concurreren met rivalen zoals Outlook en Gmail. Twee jaar geleden onderging het een enorm herontwerp dat zijn mobiele apps versterkte, een wachtwoordloos inlogsysteem introduceerde en, belangrijker nog, e-mailondersteuning van derden toevoegde, zodat je elk gewenst e-mailadres binnen de Yahoo Mail-interface kon gebruiken. Toch werden al deze verbeteringen overschaduwd door een enorme inbreuk op de beveiliging die zijn reputatie aantastte - zozeer zelfs dat Verizon (het moederbedrijf van Engadget) zelfs dreigde zich terug te trekken uit de overname van $ 4,83 miljoen. Toch ging de aankoop hoe dan ook door, en het valt nog te bezien hoe Yahoo Mail zijn ambtstermijn onder Verizon-eigendom zal overleven.

De nieuwe Yahoo Mail is vanaf vandaag beschikbaar en is opt-in, in ieder geval om te beginnen. Als je besluit dat je het niet leuk vindt, kun je altijd terugschakelen naar de 'klassieke' modus in de instellingen.

Het moederbedrijf van Engadget, Verizon, is nu eigenaar van Yahoo. Engadget blijft redactioneel onafhankelijk.

Aanbevolen verhalen

Een biometrische ring kan uw wachtwoorden, kaarten en sleutels vervangen

Het beste van Token is de lijst met partners, waaronder Microsoft, MasterCard, Visa en HID.

Google geeft leerlingen interactieve tools voor STEM- en internetveiligheid

Google for Education biedt ook meer Voyager-verhalen en begeleid curriculum.

Twitter Makeover vernieuwt antwoordpictogram, profielfoto's

Esthetische veranderingen zullen de komende weken en dagen worden doorgevoerd op twitter.com, Twitter voor iOS, Twitter voor Android, TweetDeck en Twitter Lite.

Mayer stapt uit nu Verizon overname Yahoo voltooit

Nu de overname rond is, zal Yahoo worden gecombineerd met AOL, dat Verizon in 2015 kocht, om, zoals gepland, Oath te worden.

De Mail- en Agenda-app van Windows 10 krijgt een eigen Gefocuste Inbox

Plus een nieuwe vermeldingsfunctie voor het markeren van uw contacten.