XP: Schijfopruiming sneller laten verlopen

Als je een oudere pc hebt die geen regelmatig onderhoud, updates, enz. heeft gehad (een computer van een familie waar je tijdens de vakantie naar hebt gekeken) ... wanneer je Schijfopruiming probeert uit te voeren, kan deze vastlopen of belachelijk veel tijd kosten om te voltooien. Meestal betekent dit dat het hulpprogramma Schijfopruiming vastloopt op een beschadigd tijdelijk bestand. Hier is een gemakkelijke manier om van die ergernis af te komen.

Voer de volgende stappen uit voordat u Schijfopruiming uitvoert. Als ze Internet Explorer gebruiken, ga dan naar Extra Internetopties Browsegeschiedenis Verwijderen. Dit opent het venster Browsegeschiedenis verwijderen. Tijdelijke internetbestanden verwijderen. Klik op Ja bij het waarschuwingsbericht.

xp-make-disk-cleanup-run-faster foto 1Een ander ding om te doen is om alle actieve programma's te sluiten. In feite wilt u misschien opstarten in de veilige modus voordat u aan deze stap begint. ga naar Start Uitvoeren typ %temp% … Druk op enter of klik op OK.

xp-make-disk-cleanup-run-faster foto 3

Dit brengt de Temp-bestandsmap naar voren. Druk op CTRL+A op het toetsenbord om alle mappen te selecteren en druk op de Delete-toets.

xp-make-disk-cleanup-run-faster foto 4

Kies Ja bij het verificatiebericht. Zorg er nu voor dat u die tijdelijke bestanden uit de Prullenbak verwijdert.

xp-make-disk-cleanup-run-faster foto 5

Dit zou een veel sneller Schijfopruimingsproces mogelijk moeten maken.

Meer verhalen

Firefox: maak een back-up van alles met MozBackup

Op een normale dag zal ik tot 8 verschillende pc's gebruiken. Als ik op deze machines werk, wil ik dat al mijn aangepaste instellingen er voor mij zijn. Het hebben van een gebruikersprofiel op een Windows-computer is eenvoudig. Maar wat te doen met alle aanpassingen die ik aan mijn favoriete webbrowser aanbreng? MozBackup lost dit probleem op

Op een gemakkelijke manier een FavIcon maken

Ik heb onlangs besloten om de FavIcon voor deze site (het kleine pictogram in de adresbalk) bij te werken. De oude was iets dat ik zelf in de visuele studio had gehackt, en het leek me gewoon niet vriendelijk genoeg voor mij.

PDF-bestanden (Portable Document Format) maken – Deel 2

Zoals ik in mijn vorige bericht al zei, vond ik het geweldig dat OpenOffice zo'n gemakkelijke creatie van PDF-bestanden mogelijk maakt. In dit bericht laat ik zien hoe we dit toch in OpenOffice kunnen doen zonder de open source office-suite daadwerkelijk te installeren. We kunnen dit bereiken met behulp van Portable Apps, waaronder OpenOffice

PDF-bestanden (Portable Document Format) maken – Deel 1

Er zijn verschillende manieren om PDF-bestanden te maken. In deze serie ga ik door een aantal van mijn favoriete manieren om ze te maken. Ik moedig ook uw feedback aan over de manier waarop u omgaat met PDF en de veelheid aan kantoortoepassingsextensies die er zijn!

Zorg ervoor dat Firefox alleen handmatig getypte URL's automatisch aanvult

Nadat ik begon met het testen van de laatste tip over het inschakelen van inline automatische aanvulling in de adresbalk, bedacht ik me dat hoewel links uit mijn browsergeschiedenis in de lijst bleven verschijnen, ik die waarschijnlijk nooit zou typen.

Snelle tip: e-mail uw agenda in Outlook 2007

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Online muziekfabriek

Ik struikelde vandaag over deze coole online muziekapplicatie. JamStudio.com is een erg coole site waar je audioloops kunt mixen zonder dat je hoeft te weten hoe je muziek moet lezen of schrijven. Ik heb al een paar uur op deze site verspild. Als je een muziekfan bent, zul je een geweldige tijd hebben met

Rant: blijf thuis als je ziek bent!

Dit is geen technisch artikel, maar heeft invloed op ons allemaal die op kantoor werken. Toen ik vandaag binnenkwam om mijn dag te beginnen... DRIE mensen liepen hoestend, hackend en snotterend langs mijn kantoor. Hier is geen reden voor! Het is al erg genoeg dat we naar een waardeloze baan moeten gaan en een

De Lazy Links-verzameling van maandag van de How-To Geek-blogs

Ik heb besloten mijn luiheid te gebruiken als een excuus om een ​​aantal van de goede dingen te promoten die de bloggers op de How-To Geek Blogs de afgelopen twee weken hebben bedacht.

Inline voltooiing inschakelen in de Firefox-adresbalk

Wanneer u in Firefox begint te typen in de adresbalk, ziet u normaal gesproken een pop-upmenu met alle URL's die uw browser kent. Maar wat als je het beu bent om elke keer op de pijl-omlaag te drukken, en het liever ook volledig inline hebt?