Xmarks is dood, dus welke andere opties heb je?

Het begon als de Foxmarks-extensie, daarna veranderden ze het in Xmarks en lieten het werken in elke webbrowser - en nu is het een dodelijke dood gestorven. De service zal nog een paar maanden bestaan ​​totdat hij echt dood is, maar het is tijd om naar andere opties te zoeken.

Helaas is er geen perfecte optie die in alle browsers werkt zoals Xmarks deed, maar er zijn nog steeds genoeg opties.

Google Chrome-synchronisatie

Als je Google Chrome gebruikt, heb je geluk, want de meeste Xmarks-functies zijn ingebouwd zonder dat er extra add-ons nodig zijn. Je kunt zelfs extensies, apps, voorkeuren, thema's en instellingen voor automatisch aanvullen synchroniseren van de ene machine naar de andere.xmarks-is-dood-dus-welke-andere-opties-heb-je-heb je foto 1

In onze ervaring werkt deze synchronisatie echt, heel goed - en het is bijna onmiddellijk. Als u een instelling op de ene pc wijzigt, ziet u binnen enkele seconden dezelfde instelling op de andere pc worden toegepast.

Wachtwoorden synchroniseren (alle browsers)

Het enige dat u niet kunt synchroniseren met Google Sync zijn wachtwoorden, en daarvoor is er de uitstekende LastPass-extensie, die uw wachtwoorden voor elke webbrowser opslaat, en aangezien de wachtwoorden alleen op uw eigen pc worden gedecodeerd en uw eigen wachtwoord gebruiken, is er niet echt een veiligheidsprobleem.

xmarks-is-dood-dus-welke-andere-opties-heb-je-heb je foto 2

Als u LastPass niet gebruikt, raden we u ten zeerste aan om het uit te proberen.

Mozilla Firefox

Als je Firefox gebruikt, heb je echt geluk, want Mozilla biedt een volledige synchronisatie-add-on die je geschiedenis, wachtwoorden, bladwijzers en zelfs je geopende tabbladen van de ene machine naar de andere synchroniseert.

xmarks-is-dood-dus-welke-andere-opties-heb-je-heb je foto 3

Internet Explorer

Als u Internet Explorer gebruikt, kunt u de bètaversie van Windows Live Sync gebruiken om uw bladwijzers te synchroniseren.

Gebruik Delicious om bladwijzers in alle browsers te synchroniseren

U kunt de sociale bladwijzerservice Delicious gebruiken om uw bladwijzers online op te slaan, en ze hebben extensies voor Chrome, Firefox en zelfs Internet Explorer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat u die bladwijzers vervolgens kunt openen vanuit elke webbrowser, inclusief uw mobiele telefoon.

xmarks-is-dood-dus-welke-andere-opties-heb-je-heb je foto 4

Er zijn waarschijnlijk nog andere opties om uw bladwijzers en wachtwoorden in de browsers te delen. Welke synchronisatietool gebruik je? Laat het je medelezers weten in de comments.

Meer verhalen

Wanneer iPhones en juryplicht niet samengaan

Misschien wilt u de volgende keer dat u uw iPhone tijdens de jurydienst gaat gebruiken, heroverwegen. Een juryvoorzitter uit Florida gebruikte zijn iPhone om de definitie van voorzichtigheid op Encarta op te zoeken en deelde het resultaat met zijn medejurylid...

Gebruik een Unicode-teksttruc om lijsten te maken met selectievakjes

Waarom zou je je druk maken om ingewikkelde webapps als je gewoon een simpele lijst wilt maken? Met een paar handige Unicode-tekens kun je een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te doorbladeren lijst maken met platte tekst!

Friday Fun: Battleship – General Quarters

Het is weer vrijdag en het wordt waarschijnlijk erg saai op kantoor. Fleur de boel op door het bevel over een marinevloot te nemen en de strijd aan te gaan met Battleship - General Quarters.

Lees de volledige Android-gids gratis online (of koop een offline exemplaar)

Kevin Purdy, een van mijn collega-schrijvers bij Lifehacker en allround good guy, heeft zojuist een uitstekend boek gepubliceerd met alles wat je ooit zou willen weten over Android - en het is gratis online beschikbaar.

Een vervolgkeuzelijst maken in OS X

Afhankelijk van waar je je Mac voor gebruikt, zou je veel tijd in de Terminal kunnen doorbrengen, dus vandaag laten we je een manier zien om een ​​terminal te maken die van de bovenkant van het scherm naar beneden valt, zoals de oude Quake-console deed .

Gebruik Aero Snap met Internet Explorer 9 Tabs in Windows 7

Zoals u weet heeft Microsoft gisteren Internet Explorer 9 Beta voor het publiek vrijgegeven. Een van de interessante functies is het gebruik van Aero Snap met tabbladen in Windows 7, en we zullen er snel naar kijken.

Tweak ClearType in Windows 7 voor betere leesbaarheid van het scherm

Wilt u uw lettertypen er mooier uit laten zien in Windows 7? Met Windows 7 kunt u ClearType eenvoudig in- of uitschakelen en het aanpassen zodat het het beste werkt voor uw monitor, dus laten we eens kijken hoe u ClearType-lettertypen kunt weergeven zoals u dat wilt.

Opera 10.70 voegt een gewone bladwijzerbalk toe

Iedereen die Opera heeft gebruikt, is maar al te bekend met het ontbreken van een gewone bladwijzerwerkbalk onder de adresbalk. Opera's nieuwste 10.70-release heeft nu een eenvoudig te activeren bladwijzerwerkbalk ingebouwd.

Verplaats het pictogram Bureaublad weergeven naar Snel starten of taakbalk in Windows 7

Als u geen fan bent van het scrollen van uw aanwijzer naar de rechter benedenhoek van uw monitor om het bureaublad te tonen, hebben we een coole aanpassing waarmee u een pictogram Bureaublad weergeven kunt maken in Snel starten of waar dan ook op uw taakbalk.

Hoe u uw Windows 7-taakbalkpictogrammen voor elke app kunt aanpassen

Wilt u de pictogrammen op uw taakbalk vervangen door een mooie set pictogrammen die allemaal bij elkaar passen? Hier leest u hoe u de willekeurige snoepkleurige pictogrammen kunt wijzigen voor een stijlvolle pictogrammenset naar keuze.