Xbox One-update maakt je gamestreams gemakkelijker te vinden

We weten dat je waarschijnlijk nog steeds aan het kwijlen bent over de nieuwste Project Scorpio-details en de belofte van next-gen games, maar voor nu heb je nog steeds een prima console onder je woonkamer-tv. Microsoft heeft onlangs een grote Xbox One-update gepusht - een opnieuw ontworpen gebruikersinterface en ondersteuning voor Beam-uitzendingen behoren tot de hoogtepunten - en het is net begonnen met het uitrollen van nog meer nieuwe functies. Niets groots, maar waarschijnlijk toch welkom, aangezien Microsoft zegt dat ze allemaal waren geïnspireerd door gebruikersfeedback. Er is een nieuwe knop 'Deelnemen aan uitzending' op profielpagina's waarmee mensen snel live gamestreams kunnen bekijken, evenals de mogelijkheid om berichten op het tabblad Activiteitsfeed te verbergen, vast te zetten en te filteren.

Als je een oproep doet voor nieuwe vrienden met een bericht op zoek naar groep, kun je sollicitanten nu beoordelen op basis van game-specifieke statistieken zoals kill/death-ratio en rang (voor het afwijzen van degenen die niet op jouw niveau zijn, vermoedelijk). Je kunt ook oude LFG-berichten klonen in plaats van helemaal nieuwe berichten te moeten maken, en zien hoeveel open berichten er bovenaan de game- en Club-hubs (ook wel clans genoemd) zijn. Bovendien kun je nu op het tabblad Prestaties zoeken naar open groepen om mensen te vinden die hetzelfde specifieke doel nastreven als jij.Veel van de functies in deze kleine update zijn het grootste deel van een maand getest onder Xbox One Insiders, en er zijn enkele opmerkelijke dingen die deze keer niet in de consumentenrelease zijn terechtgekomen. We wachten bijvoorbeeld nog op aangepaste profielfoto's en captive portal-ondersteuning waarmee je kunt inloggen op wifi-hotspots die extra authenticatie vereisen, zoals in hotels. Het zou echter niet te lang moeten duren voordat deze en andere nieuwe functies in een toekomstige update klaar zijn voor de massa.

Aanbevolen verhalen

Ontmoet Walter voor je 'Alien: Covenant'-reis

Luke Scott regisseert een stijlvolle korte film over een van de hoofdpersonen in de volgende Alien-film.

De beste deals van de Wirecutter: Bespaar op een Xbox One Design Lab-controller

Andere aanbiedingen zijn de Grenco Science G Pen Elite-vaporizer en de Holmes Lil' Blizzard-tafelventilator.

'Zelda: Breath of the Wild' maakt openwereldgames weer spannend

‘Zelda: Breath of the Wild’ gaat veel meer over het plezier van ontdekken dan over de verovering en exploitatie van een digitaal landschap.

Tesla-software-update maakt automatisch sturen mogelijk bij 80mph

Andere verbeteringen zijn onder meer een bètafunctie die uw Tesla automatisch parkeert zonder dat u erin zit.