WSJ: 10th Anniversary iPhone krijgt gebogen OLED-scherm

AOL

Het koor van stemmen dat beweerde dat Apple een limited-edition iPhone met een OLED-scherm zal uitbrengen, is net een beetje luider geworden. De anonieme bronnen van The Wall Street Journal, die bekend zijn met de zaak, beweren dat de 10e versie van het apparaat een gebogen OLED-scherm zal bevatten. Helaas zal dit de voorheen naadloze line-up van Apple waarschijnlijk verder opsplitsen, aangezien wordt aangenomen dat de reguliere iPhone-verversingen LCD-schermen bevatten.

Neem het met een korreltje zout, maar de huidige gedachte van de WSJ is dat Tim Cook tegen het einde van dit jaar drie apparaten zal aankondigen. Ten eerste zijn er twee apparaten die overeenkomen met de gebruikelijke verversingscyclus van het bedrijf: een mythische iPhone 7S en 7S Plus met lcd-schermen. Dan, als een traktatie, zal het bedrijf de iPhone 10th Anniversary Edition tevoorschijn halen, die wordt geleverd met het OLED-scherm en maar liefst $ 1.000 prijskaartje.De krant heeft ook geopperd dat Apple zowel de traditionele startknop als de Lightning-connector zal dumpen ten gunste van USB-C en een aanraakzone op de kin van het apparaat. De laatste claim komt overeen met wat analist Ming-Chi Kuo de afgelopen weken heeft gezegd, waarbij de volgende iPhone een 'functiegebied' of secundair touchscreen krijgt onder de primaire.

Wat betreft wie het scherm maakt, het zal Samsung's baby zijn, althans in eerste instantie, aangezien LG en JDI nog niet klaar zijn om OLED's te produceren in hoeveelheden van Apple-formaat. Een rapport van het einde van vorig jaar beweerde dat die twee bedrijven pas in 2018 over productiecapaciteit zullen beschikken. Apple liet zich echter niet afschrikken en leek door te gaan met de lancering van één premium apparaat voordat het de rest in massa kon produceren.

Een ding dat het WSJ-rapport niet behandelt, is het gerucht dat de volgende iPhone een nieuwe 3D-tracking forward camera zal hebben. Apple's overname van PrimeSense, het bedrijf achter de originele Kinect, in combinatie met Tim Cook's opmerkingen over AR, maken een dergelijke toevoeging aannemelijk, zo niet verwacht.

We hebben eerder gezegd hoe onverstandig de creatie van een ultra-premium iPhone is gezien de traditionele strategie van Apple. Het biedt normaal gesproken consistent nieuwe functies op zijn nieuwe apparaten, waarbij alleen de weergavegrootte, batterijcapaciteit en camera's verschillen tussen de twee eenheden. Met een iPhone X naast de 7S, 7S Plus en SE, zullen consumenten een verwarrende mix van afwegingen hebben - niet ideaal voor een bedrijf dat prat gaat op eenvoud.

Aanbevolen verhalen

VIDEO: Tieners iPhone 7 Plus gaat in rook op

Je kunt zien dat de iPhone rook uitstraalt terwijl de plastic behuizing wegkrult van de handset.

Apple's 10-jarig jubileum-iPhone zou meer dan $ 1.000 kunnen kosten

Die OLED-schermen zijn niet goedkoop.

Acer Predator 21 X gebogen gaming-laptop kan van jou zijn ... voor $ 9K

De superprijzige Predator 21 X voegt zich bij de line-up naast een nieuwe Predator 17 X, Chromebook en Aspire-laptops.