Tijdelijke oplossingen voor mislukte installatie van extensies en thema's in Firefox

Heb je ooit geprobeerd een extensie of thema in Firefox te installeren en kreeg je de irritante foutmelding Invalid file hash (mogelijke downloadcorruptie)? Nu kunt u werken aan het oplossen van dat probleem met de volgende tijdelijke oplossingen.

Het beruchte berichtenvenster

Dit is waarschijnlijk het meest irritante berichtenvenster dat wordt geassocieerd met het installeren van extensies of thema's in Firefox. Om wat voor reden dan ook, u start de installatie en krijgt dit. Helemaal niet goed! Dus wat doe je eraan?tijdelijke oplossingen-voor-mislukte-extensie--en-038;-thema-installaties-in-firefox foto 1

Mogelijke oplossingen

Probeer de volgende methoden om te zien of u deze probleemextensies of thema's kunt installeren.

Methode 1 – Cookies van derden inschakelen

 1. Ga naar het menu Extra en selecteer Opties.
 2. Zodra het optievenster is geopend, kiest u het tabblad Privacy
 3. Selecteer Gebruik aangepaste instellingen voor geschiedenis om toegang te krijgen tot de extra opties
 4. Zorg ervoor dat Cookies van derden accepteren is geselecteerd
 5. Klik OK. (Herstarten van Firefox wordt aanbevolen)

Methode 2 - Installeer de extensie handmatig

 1. Klik met de rechtermuisknop op de extensie of thema-installatielink en selecteer Link opslaan als
 2. Nadat u de extensie of het thema hebt opgeslagen, sleept u het bestand met uw muis naar het venster Add-onsbeheer

Opmerking: als om de een of andere reden het handmatig installeren van de extensie of het thema nog steeds niet lukt, bestaat de mogelijkheid dat uw antivirusprogramma of een andere downloadcontrolesoftware het bestand beschadigt. In dit geval kunt u de extensie of het thema downloaden op een andere computer en deze overbrengen met een flashstation.

Methode 3 - Wis de cache

 1. Ga naar het menu Extra en selecteer Opties.
 2. Zodra het optievenster is geopend, kiest u het tabblad Privacy
 3. Selecteer Gebruik aangepaste instellingen voor geschiedenis om toegang te krijgen tot de extra opties
 4. Selecteer Geschiedenis wissen wanneer Firefox wordt afgesloten en klik vervolgens op de knop Instellingen
 5. Zorg ervoor dat Cache is geselecteerd in het instellingenvenster (andere opties kunnen allemaal worden uitgeschakeld op basis van uw behoeften)
 6. Herstart Firefox

Methode 4 - Start Firefox opnieuw na een mislukte installatie van de add-on

 • Als u rechtstreeks vanaf de Mozilla Add-ons-website installeert, kan er een probleem zijn met de Mozilla Add-ons-websitedatabase of met een kapotte mirror-website. Start Firefox opnieuw om te zien of de extensie of het thema is geïnstalleerd, ongeacht het foutbericht Ongeldige bestandshash (mogelijke downloadcorruptie).

Methode 5 - Andere alternatieven

 1. Probeer de extensie of het thema op een later tijdstip opnieuw te installeren
 2. Probeer de extensie of het thema te installeren vanaf de persoonlijke website van de maker van de add-on

Hopelijk kun je met deze tips de fout omzeilen en genieten van meer Firefox Add-on-goedheid.

Meer verhalen

Pas op dat u geen ongewenste software installeert met Digsby

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van de nieuwste versie van Digsby, wees dan voorzichtig tijdens de installatie, zodat je niet een hoop extra ongewenste software krijgt die je niet nodig hebt. Vandaag laten we u zien wat u moet vermijden en ook waar u de schone versie kunt downloaden die geen extra gedoe bevat.

Geniet van veiliger surfen op het web met WOT

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om te zien of een website slecht nieuws voor u is om te bezoeken? Met een snelle installatie biedt WOT (Web of Trust) veiligheid en gemoedsrust tijdens het surfen op internet.

Gebruik de probleemstappenrecorder om problemen met Windows 7 op te lossen

Als u computerondersteuning heeft gegeven, weet u dat het een uitdaging kan zijn om een ​​diagnose te stellen van het probleem dat een gebruiker ondervindt op basis van zijn beschrijving. Afhankelijk van de omgeving kan een sessie op afstand of over de schouder meelopen geen praktische oplossing zijn. Nieuw in Windows 7 is een handig hulpprogramma

Servicevoorwaarden (TOS)

De Servicevoorwaarden zijn de juridische voorwaarden waarmee de gebruiker akkoord moet gaan om de betreffende service te gebruiken. Hoewel niet alle websites een Servicevoorwaardenovereenkomst hebben tussen de site en de gebruiker, vooral diegene die alleen informatie verstrekken zoals nieuwssites of andere algemene doeleinden

Geniet van On-Demand Woordenboek & Thesaurus Kracht met WordWeb

Kom je een ongebruikelijk woord tegen of heb je snel een synoniem voor een woord nodig? Meestal betekent dat het openen van een browser en het uitvoeren van de juiste zoekopdracht. Nu heb je al die goede woordkracht binnen handbereik met WordWeb.

Woorden begrijpen met DictionarySearch

Persoonlijk zocht ik woorden met ijver op in de overtuiging dat ik daardoor ongelooflijk slim zou overkomen in een standaardgesprek. Toen ik geen onmiddellijke uitbetaling zag, leek de inspanning om fysiek een woordenboek te openen en het woord te vinden niet de moeite waard.

Friday Fun: Castle Game Collection

Voor het plezier van vandaag aan het einde van de week brengen we je een aantal kasteelvernietigingsspellen. Het doel van elk is om een ​​katapult te gebruiken om de kastelen te vernietigen met behulp van stenen en andere wapens van verschillende grootte.

Outlook 2007-agenda's delen via Microsoft Office Online Service

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om uw Outlook 2007-agenda's met anderen te delen, is een oplossing om uw agenda te publiceren naar de Microsoft Office Online-service.

Versleutel uw persoonlijke gegevens met Steganos LockNote

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om uw persoonlijke gegevens op te slaan? Met Steganos LockNote kunt u uw informatie coderen en overal mee naartoe nemen.

Voer webapplicaties uit vanaf uw bureaublad met Mozilla Prism

Wilt u snel en gemakkelijk toegang hebben tot uw favoriete e-mail, sociale accounts en websites vanaf uw bureaublad, snelstartmenu of startmenu? Dat kan nu met Mozilla Prism.