Woorden begrijpen met DictionarySearch

Persoonlijk zocht ik woorden met ijver op in de overtuiging dat ik daardoor ongelooflijk slim zou overkomen in een standaardgesprek. Toen ik geen onmiddellijke uitbetaling zag, leek de inspanning om fysiek een woordenboek te openen en het woord te vinden niet de moeite waard.

Nu hebben de meesten van ons natuurlijk de wondere wijde wereld van het web om de moeite van het openen van boeken te elimineren. Maar handmatig een nieuw tabblad openen, naar een woordenboek navigeren en het woord opzoeken is nog steeds veel meer dan ik zou willen. Maar dankzij de wetenschap zagen anderen mijn ogenschijnlijk veel voorkomende combinatie van leergierigheid en luiheid als een baken, en besloten ze te helpen.

Met DictionarySearch kunt u met de rechtermuisknop op een woord of zin klikken en het opzoeken. Om de applicatie te installeren, klikt u eenvoudig op de knop Toevoegen aan Firefox.Installeer dan nu.

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 2

En herstart je browser.

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 3

Je zou dat grappige oude bericht moeten krijgen dat er een nieuwe add-on is geïnstalleerd. Sluit dat.

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 4

En nu, wanneer u met de rechtermuisknop op een term klikt, heeft u de optie van een Woordenboek- of Google-zoekopdracht, die gemakkelijk in een nieuw tabblad wordt geopend.

Als je een bepaalde voorkeur hebt voor een woordenboek, is het mogelijk om van woordenboek te veranderen door op Extra, Addons te klikken.

En het selecteren van de opties voor DictionarySearch.

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 7

U komt dan in het volgende menu.

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 8

Voor sommigen lijkt dit venster misschien een beetje indrukwekkend, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig aan te passen. Stel dat je een Dictionary.com-snob bent. Verander de tekst in iets dat je leuk vindt, maar zorg ervoor dat je het eindigt met een dollarteken tussen aanhalingstekens, aangezien dit de door de gebruiker geselecteerde tekst vertegenwoordigt (het bit dat je markeert).

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 9

Plak dan gewoon het html-adres voor dictionary.com in het URL-vak zoals zo, nogmaals gevolgd door het $-teken, dit keer niet tussen aanhalingstekens.

woorden-begrijpen-woordenboek-zoeken foto 10

En het zal nu ook doorzoekbaar zijn als u met de rechtermuisknop klikt.

En u wordt rechtstreeks naar uw definitie geleid.

Niet dat we twijfelen aan uw begrip van olifanten. Maar voor het geval je niet wist wat het was, kun je nu de aanwezigheid van een spreekwoordelijke in de kamer vermijden.

Download DictionarySearch van Mozilla Addons

Meer verhalen

Snelle tip: een .DOCX-bestand openen in Word 2003

Als je, net als ik, je best hebt gedaan om de met klokkenluider beladen wereld van Windows Vista te vermijden, zul je onderweg ongetwijfeld een aantal valkuilen zijn tegengekomen. Een van de belangrijkste is die van compatibiliteit.

Iron Browser is een privacybewuste versie van Google Chrome

Dit artikel is geschreven door Asian Angel, het nieuwste lid van het How-To Geek-schrijfteam.

Maak eenvoudig een back-up van gegevens met Karen's Replicator

Het maken van een back-up van gegevens is een van de meest cruciale taken om uit te voeren, hoewel velen van ons zich niet altijd herinneren dit zo vaak te doen als zou moeten. Om er zeker van te zijn dat er vandaag een back-up van uw gegevens wordt gemaakt, kijken we naar Karen's Replicator, een gratis set-it en vergeet het maar een back-uphulpprogramma.

Real Media Audio afspelen met VLC

Vorige week hebben we u laten zien hoe u Real Media Audio-streams kunt downloaden en converteren met RealPlayer zelf. Hoewel nuttig, was er een inherente fout in de logica van dit bericht: de meeste gebruikers zouden liever nooit achter een computer zitten waarop RealPlayer is geïnstalleerd, laat staan ​​dat ze zich vrijwillig zouden onderwerpen aan de

Bewerk Microsoft Word 2007-documenten in Afdrukvoorbeeld

Zou het bij het werken aan Word 2007-documenten voor op kantoor niet fijn zijn om ze in Afdrukvoorbeeld te bewerken in plaats van terug te gaan naar het document? Vandaag bekijken we hoe u documenten kunt bewerken in Afdrukvoorbeeld.

Breid uw XP-taakbalk gratis uit over meerdere monitoren

Als er iets is waar we als nerds van houden, dan is het het gebruik van meerdere monitoren. We lopen door bibliotheken, universiteiten en huizen en kijken hoe mensen met slechts één scherm wegzwerven, en we zuchten een hoorbare zucht. De extra lolcats die ze zouden kunnen zien als ze hun efficiëntie maar maximaliseren.

Bekijk de weersomstandigheden in realtime met Weather Watcher

Zelfs als u een computernerd bent die nooit het daglicht ziet, moet u zich toch bewust zijn van wat het weer in uw omgeving doet. Vandaag zullen we kijken naar Weather Watcher, een gratis aanpasbaar desktop-weerstationprogramma waarmee u in realtime op de hoogte kunt blijven van de huidige omstandigheden.

Week in Geek: Windows 7 Taskbar's Last Window Trick Edition

De functie voor het groeperen van taakbalkknoppen is niets nieuws in Windows 7 en het is nog steeds erg irritant als je snel wilt schakelen tussen meerdere vensters van hetzelfde type. Maar Windows 7 maakt het beter.

Vrijdagpret: Karoshi Zelfmoord Salarisman

Vrijdag is eindelijk hier en vandaag zullen we kijken naar een uniek stressverlichtend spel waarbij het doel is om je salarisman zelfmoord te laten plegen!

Excuses voor een vreselijke audioadvertentie

Een paar dagen geleden noemden we een vreselijke automatisch afgespeelde audioadvertentie die een van onze filler-adverteerders besloot te plaatsen zonder het ons te vertellen. We hebben ze in niet mis te verstane bewoordingen verteld dat het maar beter niet nog een keer kan gebeuren... en toen hebben ze het gisteravond weer ingeschakeld.