Wist u dat u afbeeldingen rechtstreeks in Gmail kunt kopiëren en plakken?

Toen lezer Artem deze tip schreef, was ik behoorlijk verrast - het blijkt dat je afbeeldingen van het klembord rechtstreeks in Gmail kunt plakken met Ctrl + V of het contextmenu ... maar momenteel alleen in Firefox 4. In Google Chrome werkt het een beetje anders.

Update: na wat meer testen lijkt het erop dat als u dit in Firefox doet, dit in sommige of alle gevallen mogelijk niet goed doorkomt bij de ontvanger. Het lijkt echter te werken met Chrome.Kopiëren en plakken in Firefox

Update: dit werkt niet goed. Ga naar het gedeelte Chrome.

Als u Firefox gebruikt, kunt u een screenshot maken met de toets Print Screen, met een hulpprogramma van derden of met de ingebouwde Snipping Tool in Windows 7 of Vista. Of u kunt zelfs in een browser met de rechtermuisknop op een afbeelding klikken en Afbeelding kopiëren kiezen.

Vervolgens kunt u Ctrl+V gebruiken of met de rechtermuisknop klikken en Plakken…

wist-je-dat-je-afbeeldingen-direct-in-gmail-foto 3 kunt kopiëren-en-plakken

En zomaar, de afbeelding staat in je nieuwe e-mail.

Kopiëren en plakken in Google Chrome

In Google Chrome werkt het een beetje anders: u kunt geen afbeelding van het klembord kopiëren, maar u kunt afbeeldingen kopiëren in Chrome. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding, kies Afbeelding kopiëren...

wist-je-dat-je-afbeeldingen-direct-in-gmail-foto 5 kunt kopiëren en plakken

En dan kun je het rechtstreeks in Gmail plakken.

Hopelijk werkt het in de toekomst allemaal naadloos tussen alle browsers. Je kunt tenminste afbeeldingen naar Gmail slepen en neerzetten vanuit de meeste moderne browsers.

Meer verhalen

Beginner: een virtuele machine maken in Windows 7 met behulp van Virtual PC

Microsoft Virtual PC is een gratis applicatie waarmee u uw eigen virtuele machines kunt maken binnen uw huidige besturingssysteem, zodat u software kunt testen of eenvoudig een nieuwe omgeving kunt leren kennen. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Sendoid biedt directe en veilige P2P-bestandsoverdracht

Sendoid is een client voor het delen van bestanden die is ontworpen om bestanden snel tussen browsers en desktops te wisselen zonder dat configuratie of firewall-aanpassingen nodig zijn.

Bureaubladplezier: WALL-E-aanpassingsset

Of het nu op aarde was of in de verre uithoeken van de ruimte, WALL-E's nooit opgeven houding hielp hem door het ene avontuur na het andere. Nu kun je zijn kosmische avonturen mee naar huis nemen op je desktop met onze WALL-E Customization-set.

Crossfade gebruiken in Audacity voor naadloze overgangen tussen audiotracks

Plotseling van track wisselen in je audio-/videoprojecten kan erg schokkend zijn voor het publiek. Crossfades kunnen helpen om natuurlijk klinkende overgangen tussen audiotracks te maken, en je kunt er echt van profiteren als je een beetje weet hoe geluid werkt.

Hoe u volledige albumhoezen voor uw muziekbibliotheek kunt krijgen

Als het op muziek aankomt, is albumhoezen een groot deel van het plezier. Maar wat als je honderden albums hebt zonder albumhoezen? Lees verder om te zien hoe u voor elk de juiste kunst kunt vinden.

Vraag How-To Geek: gegevens redden door uw harde schijf te bevriezen, achtergronden te wisselen en tekstberichten te e-mailen

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week bekijken we het opslaan van gegevens op basis van vriezers, het verwisselen van je achtergrond en het e-mailen van sms-berichten.

8-bits lettertypen voegen retro flair toe aan moderne computers

Als u op zoek bent naar het juiste lettertype voor uw retro-computerproject, kan deze verzameling 8-bits systeemlettertypen uit de jaren 70 en 80 u helpen.

Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Mac OS X

We hebben je al laten zien hoe je je Ubuntu-installatie kunt aanpassen en het op Windows 7 kunt laten lijken, en nu zijn we terug om je te laten zien hoe je van Linux in slechts een paar minuten een Mac OS X-lookalike kunt maken.

Eenvoudige filters Blokkeert oproepen en sms-berichten op Android-telefoons

Als u op zoek bent naar een flexibele manier om te voorkomen dat specifieke nummers u bellen en sms'en, is Easy Filter Call Blocker & SMS een op Android gebaseerd filter dat eenvoudig te configureren en te implementeren is.

De geschiedenis van Nintendo: gokken, gangsters en liefdeshotels

We hebben allemaal Nintendo leren kennen en ervan gaan houden als de consolemaker die ons Mario, Metroid en de Legend of Zelda heeft gegeven. De geschiedenis van het bedrijf is echter interessant en niet zo brandschoon.