Windows XP-versie van Microsoft Security Essentials wordt stopgezet

windows-xp-versie-van-microsoft-security-essentials-te-beëindigen foto 1

Nu de deadline voor het einde van de levensduur van Windows XP steeds dichterbij komt, heeft Microsoft een nieuwe stap voorwaarts gezet door de ondersteuning van het verouderde besturingssysteem af te schaffen. Vanaf 8 april wordt ook de Windows XP-versie van Microsoft Security Essentials stopgezet, samen met ondersteuning voor XP.

De volgende informatie-update is onlangs toegevoegd aan de ondersteuningspagina over de ‘End of Life’ voor Windows XP…Van de Microsoft-ondersteuningspagina: Na 8 april 2014 is technische ondersteuning voor Windows XP niet langer beschikbaar, inclusief automatische updates die uw pc helpen beschermen. Microsoft stopt op deze datum ook met het aanbieden van Microsoft Security Essentials voor download op Windows XP.

Dit is weer een nagel aan de doodskist van XP via de Microsoft-hamer voor degenen die op het laatste moment op uitstel van Microsoft hadden gehoopt. Als u een van de mensen bent die ervoor kiezen om het vol te houden, zijn uw enige opties voor antivirusbescherming na 8 april via externe beveiligingsleveranciers.

Ondersteuning wordt binnenkort beëindigd [Microsoft Support]

[via Ars Technica en InfoWorld]

Meer verhalen

Waarom is het nog steeds zo moeilijk om OS X op pc's te installeren?

Macs zijn jaren geleden overgestapt op Intel-processors, maar het is nog steeds een enorme hoofdpijn om OS X op een pc te draaien. Lees verder terwijl we de technische hindernissen onderzoeken bij het installeren van Apple's besturingssysteem op een pc-framework.

Geek Trivia: de enige variëteit aan appels die inheems zijn in Noord-Amerika?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Download gratis 'Surface Pro 2'- en 'Surface 2'-handleidingen van Microsoft

Heb je onlangs een nieuwe Surface-tablet aangeschaft of ben je van plan deze binnenkort aan te schaffen? Als dat zo is, dan wil je zeker een exemplaar van de gratis handleidingen voor 'Surface Pro 2' en 'Surface 2' van de website van Microsoft pakken!

Geek Trivia: Wat moest je verslaan in het supergeheime niveau van Nintendo's Hit Star Fox?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Er is maar één fabriek in de Verenigde Staten gewijd aan de productie van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Kerst 2013 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Met Kerstmis over minder dan twee weken, is het tijd om die desktops te versieren en klaar te maken voor de feestdagen. Voeg wat kleurrijke kerstsfeer toe aan je favoriete computerscherm met onze Kerst 2013 Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: welk paasei van Nintendo-game is een eerbetoon aan het hostapparaat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waarom hebben sommige netwerkstekkers covers en sommige zijn naakt?

Als je lang genoeg op een kantoor blijft hangen, zie je een duidelijke trend in netwerkbekabeling. Sommige kabels hebben een afgedekte stekker en sommige kabels zijn naakt. Wat is het doel van de kleine stekkerafdekking?

Geek Trivia: Sommige planten gebruiken chemische signalen om wat tot hun verdediging te roepen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u bestanden veilig naar iemand anders kunt overbrengen met SFTP

We hebben eerder geschreven over het hosten van uw eigen FTP-server, maar gegevens worden in leesbare tekst overgedragen, waardoor het ongeschikt is voor vertrouwelijke bestandsoverdracht. In deze gids bespreken we de veilige versie van FTP - SFTP, en waarom het een uitstekende manier is om bestanden over te zetten naar andere mensen