Windows XP sneller afsluiten

Een van de grootste ergernissen in Windows XP is wachten op wat een eeuwigheid lijkt terwijl het wordt afgesloten, dus we hebben een aantal registeraanpassingen om Windows te dwingen sneller af te sluiten.

Wat er meestal gebeurt, is dat een of meer applicaties tot 20 seconden blijven hangen (in het register zijn alle waarden ingesteld op milliseconden) terwijl het besturingssysteem probeert af te sluiten. Voordat u wijzigingen aanbrengt in het register, is het ten zeerste aan te raden om een ​​back-up te maken.

Het eerste dat we moeten doen, is toegang krijgen tot het register door naar Start Run te gaan en regedit in te typen (geen aanhalingstekens) en vervolgens op OK te klikken.make-windows-xp-shutdown-faster foto 1

Nu de Register-editor is geopend, is de eerste wijziging die we willen aanbrengen onder HKEY_CURRENT_USER Configuratiescherm Desktop, scrol omlaag naar HungAppTimeout en verander de standaard 5000 in 1000 en klik vervolgens op OK.

make-windows-xp-shutdown-faster foto 2

Blader vervolgens naar WaitToKillAppTimeout van 20000 tot 1000 en klik vervolgens op OK. Houd de Register-editor open, want we hebben nog 3 waarden om te wijzigen in twee verschillende secties.

make-windows-xp-shutdown-faster foto 3

Vervolgens gaan we naar HKEY_LOCAL_MACHINE System CurrentControlSet Control en dubbelklik op WaitToKillServiceTimeout to 1000 en klik vervolgens op OK.

make-windows-xp-shutdown-faster foto 4

Ten slotte moeten we naar HKEY_USERS DEFAULT Control Panel Desktop navigeren en HungAppTimeout wijzigen in 1000 en op OK klikken.

make-windows-xp-shutdown-faster foto 5

Blader vervolgens naar WaitToKillAppTimeout naar 1000 en klik op OK.

make-windows-xp-shutdown-faster foto 6

Hoewel ik in dit bericht veel lagere time-outtijden laat zien, wil je misschien beginnen met bijvoorbeeld 20000 tot 10000, omdat sommige programma's mogelijk opruimonderhoud uitvoeren. Het maakt niet uit waar u de waarden in wijzigt, zorg ervoor dat ze in elke instelling gelijk zijn.

Meer verhalen

Een onjuiste of dubbele vermelding in het XP-opstartmenu verwijderen, wijzigen of uitschakelen

Hebt u ooit een computer geërfd met meer dan één vermelding in het opstartmenu van Windows XP? Meestal werkt een van de items niet eens in de eerste plaats, en dan moet je elke keer op een toets drukken of 30 seconden wachten.

Oplossen van 'Event Viewer kan het gebeurtenislogboek niet openen' bij het bekijken van systeemlogboeken

Zoals elke nerd weet, is een van de eerste dingen die u doet bij het oplossen van een Windows-probleem, kijken naar de toepassings- of systeemlogboeken van Event Viewer, die doorgaans veel informatie bevatten over wat het probleem is. Maar wat als het gebeurtenislogboek zelf beschadigd is?

Snelle tip: bekijk eenvoudig hoeveel ruimte uw Outlook Mail gebruikt

Als u Outlook gebruikt en een drukke inbox hebt, wilt u misschien regelmatig weten hoeveel ruimte alles in beslag neemt. Vandaag zullen we heel snel kijken naar de functie Mailbox Cleanup in Outlook, waarmee u kunt zien hoeveel ruimte wordt verspild.

Vrijdagpret: nog vijf tijdverspillende online games

Het is een tijdje geleden dat we een Friday Fun-bericht hebben gehad, dus vandaag hebben we besloten om wat leuke tijd te besteden aan het verspillen van online flash-games die je kunt spelen terwijl je op saaie telefonische vergaderingen op het werk zit. Laat je gewoon niet vangen, de bazen met puntig haar zullen niet blij zijn!

Houd uw Vista-bureaublad schoon met de Magic Folder

Wordt uw bureaublad rommelig met een ontelbaar aantal gedownloade bestanden die overal verspreid zijn? Natuurlijk kun je altijd een snelkoppeling maken om je bureaubladpictogrammen te verbergen, maar dat veegt in feite de rommel onder het tapijt. Vandaag laten we u zien hoe u de Magic Folder kunt gebruiken om dingen schoon te houden.

De fout 'Het gebeurtenislogboek is vol' oplossen op Windows XP

Ik was voor mijn werk aan een project aan het werken toen ik plotseling de vreemdste foutmelding kreeg: het gebeurtenislogboek is vol. Ernstig? Wat ik me niet herinnerde, is dat Windows XP niet automatisch gebeurtenissen van minder dan 7 dagen oud uit het gebeurtenislogboek overschrijft, dus als het vol is, zullen de meeste toepassingen die proberen naar de

Stomme geektrucs: de functie voor snel zoomen in Outlook gebruiken

Onlangs liet mijn baas een nieuwe Outlook-truc zien die hij had geleerd: je kunt de tekstgrootte in Outlook on-the-fly vergroten of verkleinen met dezelfde techniek die in je browser werkt. Omdat iedereen geïnteresseerd leek, dacht ik dat dit kwalificeerde als een domme geek-truc die ik met je zal delen

Hoe u e-mails van uw Psycho 'Ex' kunt blokkeren in uw Gmail-account

Steek je hand op als je een ex-vriendin of ex-vriendje hebt die maar niet ophoudt met je lastig te vallen... Natuurlijk, je hebt je telefoonnummer veranderd en 3.000 mijl verder verhuisd, maar het veranderen van je e-mailadres is uitgesloten! Vandaag leren we hoe u hun psychotische e-mails automatisch uit uw Gmail-account kunt verwijderen.

Start uw Windows-contextmenu op met Shell Menu Tools

We hebben onlangs besproken hoe u uw rommelige Windows-contextmenu kunt opruimen, maar heeft u ooit gewenst dat u meer functionaliteit in de menu's voor Windows Verkenner had? Er is een lichtgewicht applicatie die je een aantal uiterst handige tools geeft, waaronder de mogelijkheid om verborgen bestanden te wisselen of te kopiëren

Geek Review: krijg web-e-mail offline met Yahoo Zimbra Desktop

Altijd al je webmail op je desktop willen hebben? Yahoo's Zimba Desktop doet precies dat, en nog veel meer met webgebaseerde toegang tot uw Gmail-, Yahoo- of zelfs Exchange-mail ... maar als desktoptoepassing die zelfs offline werkt. Verward? Blijf lezen.