Laat Windows XP een aangepast thema gebruiken voor het klassieke aanmeldingsscherm

Dit artikel is geschreven door onze uitstekende lezer Leon Steadman.

In een vorig artikel hebben we besproken hoe u het aanmeldingsscherm voor Windows XP kunt aanpassen, maar die methode werkte alleen als u het normale aanmeldingsscherm gebruikt. Hoe zit het met alle mensen die worden gedwongen om in plaats daarvan het saaie klassieke aanmeldingsscherm te gebruiken?

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 1Voor de doeleinden van dit artikel gaan we ervan uit dat u een van de aangepaste thema's voor XP gebruikt, officieel of niet-officieel.

Kopieer de achtergrondafbeelding naar het inlogscherm

U kunt uw huidige achtergrondafbeelding naar het bureaublad van het aanmeldingsscherm kopiëren met behulp van Tweak UI. Navigeer gewoon naar beneden naar Aanmelden Instellingen aan de linkerkant, vink het vakje voor Achtergrond aan en klik op de knop Nu kopiëren:

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 2

Kies een aangepast thema voor het aanmeldingsscherm

Om het aangepaste thema naar het aanmeldingsscherm te kopiëren, moeten we een beetje graven en vervolgens wat registerhacken.

Ga eerst naar %SystemRoot%ResourcesThemes in Explorer en ga naar de map met de naam van het thema dat u op het inlogscherm wilt gebruiken, b.v. %SystemRoot%ResourcesThemesRoyale Remixed. Noteer de naam en het pad van het .msstyles-bestand, b.v. Royale Remixed.msstyles.

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 3

Ga vervolgens in Regedit naar HKEY_USERS.DEFAULTSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionThemeManager en dubbelklik op de DllName-sleutel. Wijzig nu de waarde in het pad van het .msstyles-bestand dat u zojuist hebt genoteerd (zorg er echter voor dat u het C:Windows-gedeelte - of waar uw Windows-map zich ook bevindt - vervangt door %SystemRoot%).

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 4

Terug in Verkenner navigeert u naar de Shell-map in uw themamap en noteert u de naam van de map van het kleurenschema dat u op uw inlogscherm wilt gebruiken, b.v. zwart. Let op: dit komt misschien niet precies overeen met het kleurenschema dat wordt vermeld op het tabblad Uiterlijk van het dialoogvenster van het bedieningspaneel van het beeldscherm, maar u kunt een weloverwogen gok doen.

bijv. voor mijn thema zijn er drie kleurenschema's vermeld op het tabblad Uiterlijk (Royale, Royale Noir en Royale Zune) en drie mappen in Explorer (Noir, NormalColor en Zune).

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 5

Dubbelklik in Regedit op de ColorName-toets en wijzig de waarde in de naam van de map die u zojuist hebt genoteerd, met behoud van hoofdletters/spaties enz.

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 6

Sluit Regedit af en log uit. U zou nu moeten zien dat uw aanmeldingsscherm hetzelfde thema heeft als uw bureaublad.

maak-windows-xp-gebruik-een-aangepast-thema-voor-de-klassieke-aanmeldingsscherm foto 7

Het aangepaste thema dat in de meeste afbeeldingen wordt gebruikt, heet Royale Remixed en is te vinden op DeviantArt (vereist uxtheme-patch).

Meer verhalen

Het franchisebedrijfsplan schrijven

Tips nodig voor het schrijven van een plan voor uw bedrijf? De 5 belangrijkste elementen die elk franchisebedrijfsplan zou moeten hebben.

Een goede zakelijke kans opsnuiven

business, business opportunity - Een goede zakelijke kans opsnuiven - Entrepreneur.com

6 essentiële eigenschappen van succesvolle ondernemers

Ben je klaar om de sprong te wagen en een franchisebedrijf te runnen?

De beste webhostingservices voor kleine bedrijven van 2016

Elk bedrijf heeft een website nodig. Deze eersteklas providers bieden de functies, stabiliteit en brute kracht die u nodig hebt om uw inhoud te leveren en uw producten en diensten te verkopen.

'Web Of Trust'-browserextensie kan niet worden vertrouwd

De populaire browserextensie verkoopt zeer gedetailleerde informatie over u aan derden.

NFL VR-serie maken voor Google's Daydream, YouTube

De eerste aflevering gaat live op YouTube Thanksgiving Day, zodat kijkers 'een week kunnen doorbrengen met de Philadelphia Eagles'.

Bespaar veel op 15,6-inch Dell Inspiron 15 5000 laptop

Of u nu aan uw bureau of in het veld bent aangesloten, deze laptop is een uitstekend werkpaard.

Prijzige technische geschenken die de uitgave waard zijn

De feestdagen brengen koopjestechnologie met zich mee, te dure onzin en die goede plek in het midden: dure items die elke cent waard zijn.

Google Home: 10 tips en trucs om aan de slag te gaan

Wil je het maximale uit je nieuwe assistent halen? Lees dit.

​Google's Day of the Dead Doodle wacht op je bezoek

Vergeet Halloween. Het is de Dag van de Doden. Google's nieuwste Doodle viert de vakantie in paarse tinten.