Ondersteuning voor Windows XP is op 8 april 2014 beëindigd: waarom Windows u waarschuwt

windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 1

Microsoft zal op 8 april 2014 geen nieuwe beveiligingspatches voor Windows XP uitbrengen en ze zorgen ervoor dat alle Windows XP-gebruikers dit weten. Na dit punt staat u er alleen voor - geen beveiligingsupdates meer voor Windows XP!

De Windows XP End of Support pop-up verschijnt één keer per maand, vanaf 8 maart. Deze pop-up is ontworpen om ervoor te zorgen dat elke Windows XP-gebruiker weet dat hij er alleen voor staat en dat Microsoft hem niet langer beschermt.Wat betekent het einde van de ondersteuning?

Microsoft ondersteunt Windows XP al 13 jaar met beveiligingsupdates. Telkens wanneer een kritieke beveiligingsfout wordt gevonden, patcht Microsoft deze en geeft de oplossing aan u vrij via Windows Update. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw computer zo veilig mogelijk is.

Na het einde van de ondersteuningsdatum zal Microsoft niet langer beveiligingslekken in Windows XP repareren. Wanneer een aanvaller een beveiligingslek vindt in het Windows XP-besturingssysteem, kan hij dat gat blijven misbruiken totdat de laatste Windows XP-pc de verbinding met internet verbreekt. In de loop van de tijd zullen Windows XP-systemen steeds onveiliger worden, met steeds meer bekende en niet-gepatchte beveiligingslekken. Antivirussoftware zal een beetje helpen, maar geen enkele antivirussoftware is perfect. Het is belangrijk om een ​​beveiligingsstrategie te gebruiken die meerdere beschermingslagen bevat: antivirus is er één, maar het gebruik van gepatchte, veilige software is een andere.

Na verloop van tijd zullen externe softwareontwikkelaars ook stoppen met het ondersteunen van Windows XP met hun eigen software. Op dit moment zullen de meeste softwareontwikkelaars Windows XP blijven ondersteunen. Echter, net zoals u geen moderne Windows-software op Windows 98 kunt gebruiken, zult u op een dag geen moderne Windows-software op Windows XP kunnen gebruiken. Windows XP liep goed, maar moderne versies van Windows zijn beter en veiliger.

windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 2

GERELATEERDE ARTIKELEN windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 3Microsoft beëindigt ondersteuning voor Windows XP in 2014: wat u moet weten Online veiligheid: waarom u Windows XP voorgoed zou moeten opgeven (bijgewerkt)

Waar kan ik naar upgraden?

Het einde van de ondersteuning betekent dat het tijd is om te upgraden van Windows XP. Als het uiterlijk van Windows 8 u niet bevalt, hoeft u niet te upgraden naar de nieuwste touch-first-versie van Windows van Microsoft. U kunt nog steeds exemplaren van Windows 7 kopen en uw Windows XP-pc upgraden naar Windows 7. Windows 7 wordt beschouwd als een waardige opvolger van Windows XP na de val van Windows Vista, en Windows 7 wordt tot 14 januari 2020 ondersteund met beveiligingsoplossingen. Als u een upgrade naar Windows 8 uitvoert, wordt Windows 8 tot 10 januari 2023 ondersteund met beveiligingsoplossingen! Deze informatie is beschikbaar op de Microsoft-pagina met informatie over de levenscyclus van Windows.

windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 5

Natuurlijk zijn Windows-licenties zo duur om te kopen dat u misschien wilt overwegen een nieuwe computer te kopen in plaats van $ 100 te betalen voor een nieuw exemplaar van Windows en het op een oude, trage computer te installeren.

Betalen voor Windows is ook niet de enige optie. U kunt overwegen om Ubuntu of een lichtgewicht versie van Ubuntu zoals Lubuntu te installeren. Deze op Linux gebaseerde desktopbesturingssystemen zijn volledig gratis te gebruiken en zullen u jarenlang voorzien van beveiligingsupdates. Als je gewoon die oude Windows XP-computer gebruikt om op internet te surfen en geen Windows-specifieke software nodig hebt, is Ubuntu een goed, gratis alternatief.

GERELATEERDE ARTIKELEN windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 6Windows XP-gebruikers: hier zijn uw upgrade-opties windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 85 manieren om Windows 7 op uw nieuwe pc te krijgen

Maar ik heb nog steeds Windows XP nodig!

Sommige mensen hebben nog steeds Windows XP nodig voor die oude zakelijke toepassingen die niet werken op moderne versies van Windows. Als je om de een of andere reden nog steeds Windows XP nodig hebt, probeer het dan zo veilig mogelijk te maken:

  • Koppel het los: Als u een Windows XP-desktoptoepassing nodig hebt waarvoor geen internettoegang nodig is, koppelt u uw Windows XP-pc los van het netwerk en gebruikt u deze volledig offline.
  • XP uitvoeren op een virtuele machine: u kunt Windows XP op een virtuele machine uitvoeren op een moderne versie van Windows, zoals Windows 7 of 8. Professionele edities van Windows 7 bevatten zelfs de Windows XP-modus, waarmee u een Windows XP kunt instellen virtuele machine zonder een aparte Windows XP-licentie te hoeven kopen. Microsoft zal na 8 april 2014 ook geen ondersteuning meer bieden voor Windows XP Mode of Windows XP in virtuele machines, maar het is veiliger om Windows XP te beperken tot een virtuele machine dan om het als uw belangrijkste besturingssysteem te gebruiken.
  • Gebruik Mozilla Firefox of Google Chrome: Beide browsers worden tot ten minste 2015 ondersteund met beveiligingsoplossingen voor Windows XP. Internet Explorer 8 wordt echter niet ondersteund. Als u Internet Explorer 8 voor een specifieke website nodig heeft, moet u IE alleen voor die website gebruiken en de andere browsers voor alles op internet.
  • Installeer een antivirusprogramma: een antivirusprogramma beschermt u niet volledig, maar het is een stuk beter dan een onveilig besturingssysteem zonder bescherming te gebruiken. Zorg ervoor dat uw antivirusprogramma momenteel updates ontvangt - u wilt geen oud, verlopen exemplaar van een betaald antivirusprogramma gebruiken.

Het volgen van standaard best practices voor computerbeveiliging zal ook helpen. U moet bijvoorbeeld de vreselijke, onveilige Java-browserplug-in verwijderen als deze zich op uw Windows XP-systeem bevindt.

windows-xp-einde-van-ondersteuning-is-op-april-8th-2014-waarom-windows-waarschuwing-je foto 9

GERELATEERDE ARTIKELEN 10 belangrijke computerbeveiligingspraktijken die u moet volgen Java is onveilig en verschrikkelijk, het is tijd om het uit te schakelen, en hier is hoe


Ja, het is tijd om te upgraden van Windows XP. Het is 13 jaar geleden en Microsoft heeft in het verleden zelfs de ondersteuning voor Windows XP uitgebreid. Als Microsoft de ondersteuning zou blijven uitbreiden, zouden veel klanten nooit upgraden.

Meer verhalen

Woordopmaak: werken met afbeeldingen, vormen en afbeeldingen

Met Word kunt u veel meer doen dan alleen afbeeldingen invoegen of plaatsen. Voor onze vierde les in deze serie zullen we ons concentreren op de grafische ontwerpfuncties in Word, zoals afbeeldingen, SmartArt, schermafbeeldingen en andere items die te vinden zijn op het tabblad Invoegen.

Navigatie-aanwijzingen krijgen (zelfs offline) zonder een GPS te kopen

Toegewijde GPS-apparaten gaan de weg van de dodo in, en met een goede reden. Die smartphone of tablet die je hebt, kan een capabele GPS zijn met stapsgewijze navigatie. Dit werkt zelfs als je geen dataverbinding hebt.

Geek Trivia: de communicator die door Obi-Wan Kenobi in The Phantom Menace wordt gebruikt, is dat eigenlijk een?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

OneDrive is nu officieel live en wereldwijd beschikbaar

Microsoft heeft onlangs hun voornemen aangekondigd om de naam van SkyDrive te veranderen in OneDrive en daarbij nieuwe functies toe te voegen. Welnu, vandaag is de dag dat alles live is gegaan. Nu kunt u genieten van al het nieuwe OneDrive-goed en zelfs gratis extra opslagruimte verdienen!

Woordopmaak: tabellen en andere opmaakbesturingselementen

In deze les gaan we dieper in op tabellen, die een groot deel uitmaken van het opmaken van goed opgemaakte documenten. Nadat we tabellen hebben besproken, zullen we enkele andere bedieningselementen behandelen die u zullen helpen uw opmaakvaardigheden te completeren, inclusief het toevoegen van koppelingen, het gebruik van symbolen, het maken van wiskundige vergelijkingen en nogal wat

Wat zijn de beveiligingsimplicaties als een wachtwoord wordt ingevoerd in het veld Gebruikersnaam?

Stel dat je een slechte dag hebt en haast hebt om in te loggen op een favoriete website, vul dan per ongeluk je wachtwoord in in het gebruikersnaam-tekstvak. Moet je je zorgen maken en je wachtwoord voor die website wijzigen, of is het gewoon ongegronde angst?

Geek Trivia: wat gebruikten parkwachters om erosie in het Yellowstone National Park te bestrijden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Woordopmaak: alineaopmaak en lijsten maken

De Geek School-les van vandaag in deze Word Formatting-serie zal je helpen eindelijk te begrijpen hoe je je alinea's kunt opmaken en ze eruit kunt laten zien zoals jij dat wilt, en met vertrouwen lijsten met opsommingstekens of genummerde lijsten kunt maken.

Geek Trivia: In welke Sci-Fi-franchise trouwde een acteur met de echte dochter van zijn voorganger op het scherm?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe moet ik oude harde schijven en elektronische componenten opslaan?

Of je nu een beetje een onderdelenhoarder bent of gewoon oude onderdelen probeert te hergebruiken en ze uit de vuilstortplaats te houden, het is gemakkelijk om een ​​stapel elektronische componenten te verzamelen. Het is echter niet goed om ze op te slaan als ze beschadigd zijn wanneer je ze gaat gebruiken; lees verder terwijl we praten over veilige opslag en hoe u uw oude HDD kunt bewaren en