Windows op Snapdragon is essentieel om pc's meer verbonden te maken

Het lijkt erop dat Microsoft nog niet klaar is met zijn wereldtournee. Na een reeks evenementen in New York, Seattle en Shanghai heeft het bedrijf nog een grote aankondiging te doen in Taiwan hier op Computex 2017. En in overeenstemming met het thema om Windows overal te brengen, werkt Microsoft samen met Qualcomm en Intel om ' Always Connected PC's die constant online zijn, batterijen hebben die lang meegaan en een draagbaar ontwerp hebben.

Galerij: Qualcomm Always Connected pc-platform | 9 foto's

windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 19

  • windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 2
  • windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 3
  • windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 4
  • windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 5+5

De aankondiging van vandaag werpt meer licht op het concept van Windows 10 op mobiele Qualcomm-processors die Microsoft afgelopen december tijdens zijn WinHEC-evenement had geplaagd. Nu leren we dat de chipset die dit mogelijk maakt de Snapdragon 835 is, die momenteel high-end vlaggenschiptelefoons zoals de Samsung Galaxy S8 en de Sony Xperia XZ Premium aandrijft.



Verwar Windows op Snapdragon echter niet met de Windows RT-strategie. Microsoft zegt dat de nieuwe apparaten de volledige desktopversie van Windows 10 zullen gebruiken - geen aangepaste interface voor mobiel, hoewel dit uiteindelijk Windows 10 S kan bevatten. Dat betekent dat je compatibiliteit met x86-apps, Cortana, Windows Ink, Hallo, onder andere mogelijkheden. Aangezien er nog geen echte machines zijn aangekondigd, is het niet duidelijk of het laptops, convertibles, tablets of telefoons zullen zijn, maar Microsoft lijkt dit concept niet te beperken tot een productcategorie. Je kunt in ieder geval apparaten verwachten van traditionele laptopfabrikanten ASUS, Lenovo en HP, die hebben gezegd dat ze producten zullen ontwikkelen voor dit nieuwe initiatief.

windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 6

Over het algemeen hoeven Always Connected-pc's geen Qualcomm-chips te gebruiken (Intel-apparaten kunnen ook in aanmerking komen), maar degenen die dat wel doen, zullen verschillende voordelen zien van Snapdragon 835. Het belangrijkste voordeel is gigabit LTE-connectiviteit, waardoor deze apparaten om razendsnel video's of webpagina's te downloaden. Tijdens een demo hier in Taiwan downloadde een vertegenwoordiger van Qualcomm zelfs een film van 1,9 GB via een aangepast gigabit LTE-netwerk naar een prototypeapparaat in minder dan 30 seconden. De verbindingssnelheid is aangepast om de verwachte real-world snelheden van ongeveer 300 Mbps te evenaren, niet de 1 Gbps die het technisch kan bereiken, maar wat indrukwekkend is, is dat Qualcomm verwacht dat het die doorvoer zal kunnen ondersteunen in plaats van het in bursts te raken.

Nu we het er toch over hebben, Windows-apparaten op Snapdragon zullen worden geleverd met ingebouwde e-SIM-ondersteuning om het gemakkelijker te maken om online te gaan zonder te hoeven rommelen met een SIM-lade of een kleine kaart. Apparaten met SIM-lades kunnen ook worden aangesloten met e-SIM-adapters. Het maakt ook het idee van snackable dataconsumptie mogelijk, waardoor consumenten data in hapklare porties (bijvoorbeeld 1 GB of 2 GB) kunnen kopen wanneer ze het nodig hebben in de Windows Store. Dit zou zelfs meer mensen kunnen aanmoedigen om mobiele data te gebruiken zonder zich te hoeven abonneren op een nieuw data-abonnement.

windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 7

Tijdens onze demo maakte onze vertegenwoordiger ook PowerPoint-dia's, scrolde snel op en neer in het menu Start, maakte een draaitabel van een groot Excel-spreadsheet en kopieerde en plakte tekst tussen Word- en PowerPoint-vensters - allemaal zonder vertraging. Hij sprong zelfs met gemak over drie virtuele desktops. Natuurlijk klinken deze demo's een beetje saai, maar het zijn belangrijke basisprincipes om goed te krijgen als je echt aan het werk wilt op deze pc's. De prestaties die we hebben gezien, zijn vergelijkbaar met die van een Intel Compute Stick, gebaseerd op onze ervaring, en dit reactievermogen is essentieel om Snapdragon-pc's het gevoel te geven dat het volledige Windows-apparaten zijn en geen afgezwakte versies.

windows-on-leeuwenbek-is-sleutel-om-pc-meer-verbonden-foto te maken 8

Een 14nm-chip versus de 10nm Snapdragon 835 (rechts)

Een andere bonus is de kleinere fysieke grootte van Snapdragon 835 in vergelijking met zijn voorganger en de concurrentie. Hierdoor kunnen apparaatmakers niet alleen slankere producten maken en met verschillende vormen experimenteren, maar blijft er ook meer ruimte over voor onderdelen zoals grotere batterijen. In combinatie met de energie-efficiëntie van de chipset zou dit kunnen leiden tot machines die langer meegaan en langer dan een dag meegaan. Je krijgt ook meer uithoudingsvermogen in de standby-modus en de nieuwe apparaten zullen iets hebben dat Connected Standby wordt genoemd. Met deze modus kunnen uw pc's sneller dan voorheen uit de sluimerstand worden gehaald en blijven ze verbonden met uw wifi- of mobiele netwerk om uw gegevens op de achtergrond te synchroniseren terwijl ze inactief zijn. Het stelt Cortana ook in staat om actief naar uw commando's te luisteren, zelfs wanneer de machine is vergrendeld.

Deze details voor Microsoft en Qualcomm's visie voor Windows op Snapdragon lijken goed doordacht en haalbaar, maar omdat we nog geen consumentenklare versies hebben gezien, kunnen we alleen voorzichtig optimistisch zijn. Veel van de beloften die worden gedaan over snelheid en batterijduur zijn afhankelijk van externe factoren zoals netwerkdekking, gigabit-implementatie en individuele apparaatspecificaties. Maar op basis van de demo die we hebben gezien, heeft Microsoft misschien eindelijk een manier gevonden om Windows echt mobiel te maken.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Computex 2017!

Aanbevolen verhalen

Asus, HP en Lenovo maken Snapdragon Windows-pc's

De nieuwe pc's van Asus, HP en Lenovo zijn strak, ventilatorloos en hebben een batterij die de hele dag meegaat, maar zijn verder nog steeds een mysterie.

Netflix maakt internetvriendenfilm Rihanna/Lupita

Fans gebruikten sociale media om zich een film voor te stellen op basis van deze foto van Rihanna en Lupita Nyong'o, en nu gaat het echt gebeuren.

Nieuwe tool kan pc's bevrijden die besmet zijn met WannaCry

Het repliceert de coderingssleutel van de ransomware, maar het werkt alleen als u uw computer niet opnieuw hebt opgestart sinds deze is geïnfecteerd.

Focus is de sleutel tot het mengen van virtuele objecten met de echte wereld

Stel je een realistisch scherptediepte-effect voor op virtuele objecten.