Windows-netwerken: bestanden en bronnen delen

windows-networking-sharing-files-and-resources foto 1

Deze Geek School-klas leert je alles wat je moet weten over het delen van bestanden en bronnen zoals printers in een Windows-gebaseerd netwerk.

Les 1: Gebruikersaccounts, groepen, machtigingen en hun rol bij delen

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die een eigen thuisnetwerk hebben met minimaal één Windows-pc of -apparaat. Het uiteindelijke doel is om u de kennis te geven die u nodig hebt om delen in Windows in te stellen en bestanden, mappen en apparaten te kunnen delen met andere pc's of apparaten in uw thuisnetwerk, ongeacht het besturingssysteem.Les 2: De basisconcepten van netwerkdeling

In deze les leer je verschillende netwerkconcepten: de werkgroep, de computernaam, het IP-adres, de netwerklocatie en de thuisgroep. Ons doel is dat u begrijpt wat deze concepten zijn en wat hun rol is bij het delen van netwerken.

Les 3: Uw instellingen voor netwerk delen aanpassen

Het doel van deze les is om alle instellingen voor het delen van netwerken uit te leggen die beschikbaar zijn in Windows en wat ze doen. Het klinkt eenvoudig, nietwaar? Maar dat is het helaas niet.

Les 4: Delen met anderen via de openbare map

Het doel van deze les is om het concept van de openbare map uit te leggen, wat het is en hoe het werkt. Zoals u zult zien, kan deze map zowel worden gebruikt om te delen met andere mensen die dezelfde computer gebruiken als met anderen op het netwerk.

Les 5: Delen met de thuisgroep

Het doel van deze les is dat u een volledig begrip krijgt van het concept Thuisgroep en hoe het werkt voor het delen van netwerken.

Les 6: Delen met het netwerk met behulp van de wizard Delen

Het doel van deze les is om in detail uit te leggen wat de wizard Delen in Windows is, hoe deze werkt en hoe u deze kunt gebruiken bij het delen van netwerken.

Les 7: Delen met het netwerk met Geavanceerd delen

Het doel van deze les is om het concept van geavanceerd delen uit te leggen en hoe het werkt in Windows.

Les 8: Werken met netwerkschijven en netwerklocaties

Het doel van deze les is om uit te leggen wat netwerkschijven en netwerklocaties zijn, wat ze doen, waarom ze nuttig zijn en hoe ze te gebruiken.

Les 9: Apparaten delen met anderen op het netwerk

Het doel van deze les is om uit te leggen hoe u uw printer en externe harde schijven kunt delen met anderen op het netwerk.

Les 10: Hoe te bekijken en toegang te krijgen tot wat er op het netwerk wordt gedeeld

Voor de laatste les in deze Geek School-serie zullen we het hebben over toegang tot alles wat op het netwerk wordt gedeeld.

Meer verhalen

Sendoid biedt directe en veilige P2P-bestandsoverdracht

Sendoid is een client voor het delen van bestanden die is ontworpen om bestanden snel tussen browsers en desktops te verplaatsen zonder dat configuratie of firewall-aanpassingen nodig zijn.

Bureaubladplezier: WALL-E-aanpassingsset

Of het nu op aarde was of in de verre uithoeken van de ruimte, WALL-E's nooit opgeven houding hielp hem door het ene avontuur na het andere. Nu kun je zijn kosmische avonturen mee naar huis nemen op je desktop met onze WALL-E Customization-set.

Crossfade gebruiken in Audacity voor naadloze overgangen tussen audiotracks

Plotseling van track wisselen in je audio-/videoprojecten kan erg schokkend zijn voor het publiek. Crossfades kunnen helpen om natuurlijk klinkende overgangen tussen audiotracks te maken, en je kunt er echt van profiteren als je een beetje weet hoe geluid werkt.

Hoe u volledige albumhoezen voor uw muziekbibliotheek kunt krijgen

Als het op muziek aankomt, is albumhoezen een groot deel van het plezier. Maar wat als je honderden albums hebt zonder albumhoezen? Lees verder om te zien hoe u voor elk de juiste kunst kunt vinden.

Vraag How-To Geek: gegevens redden door uw harde schijf te bevriezen, achtergronden te wisselen en tekstberichten te e-mailen

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week bekijken we het opslaan van gegevens op basis van vriezers, het verwisselen van je achtergrond en het e-mailen van sms-berichten.

8-bits lettertypen voegen retro flair toe aan moderne computers

Als u op zoek bent naar het juiste lettertype voor uw retro-computerproject, kan deze verzameling 8-bits systeemlettertypen uit de jaren 70 en 80 u helpen.

Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Mac OS X

We hebben je al laten zien hoe je je Ubuntu-installatie kunt aanpassen en het op Windows 7 kunt laten lijken, en nu zijn we terug om je te laten zien hoe je van Linux in slechts een paar minuten een Mac OS X-lookalike kunt maken.

Eenvoudige filters Blokkeert oproepen en sms-berichten op Android-telefoons

Als u op zoek bent naar een flexibele manier om te voorkomen dat specifieke nummers u bellen en sms'en, is Easy Filter Call Blocker & SMS een op Android gebaseerd filter dat eenvoudig te configureren en te implementeren is.

De geschiedenis van Nintendo: gokken, gangsters en liefdeshotels

We hebben allemaal Nintendo leren kennen en ervan gaan houden als de consolemaker die ons Mario, Metroid en de Legend of Zelda heeft gegeven. De geschiedenis van het bedrijf is echter interessant en niet zo brandschoon.

Knipmaskers gebruiken (en geen laagmaskers) in Photoshop

Laagmaskers worden, net als veel andere onderdelen van Photoshop, zelden gebruikt omdat ze niet intuïtief of direct gemakkelijk te begrijpen zijn. Leer er meer over in deze How-To, met onze videozelfstudie, en lees hoe en waarom laagmaskers zo anders zijn.