Windows Defender wordt beter in het voorkomen van ransomware

Windows 10-pc's waren veilig voor de WannaCry-ransomware-aanval van vorige maand, maar Microsoft rekent er niet op dat dit het geval zal zijn bij toekomstige ransomware-uitbraken.

In de Creators Update van dit najaar zal het bedrijf het ingebouwde antivirusprogramma Windows Defender van het besturingssysteem de mogelijkheid geven om gebruikers op de hoogte te stellen wanneer een toepassing vraagt ​​om wijzigingen in bepaalde beschermde mappen. Als een app op de zwarte lijst van Microsoft een dergelijk verzoek doet, geeft Windows Defender een waarschuwing weer zodat u het kunt blokkeren of toestaan.De functie is niet alleen beperkt tot beveiligde mappen die het besturingssysteem gebruikt. U kunt elke gewenste map toevoegen aan de mappenlijst van Windows Defender, evenals de apps waartoe u toegang wilt hebben. U kunt de standaardlijst, die Documenten, Afbeeldingen, Films en Bureaublad bevat, echter niet wijzigen.

Verwant

  • De beste bescherming tegen ransomware van 2017 De beste bescherming tegen ransomware van 2017

Als u Windows Defender toestaat te controleren welke apps toegang proberen te krijgen tot welke mappen, kan dit helpen bij het detecteren van een ransomware-programma dat zich op uw computer verspreidt met versleuteling. Het kan ook meer bronnen van de pc in beslag nemen, daarom wilt u niet een heleboel mappen aan de beveiligde lijst toevoegen.

De lijst met beveiligde mappen van Windows Defender is beschikbaar om te testen in de nieuwste Windows-preview-build, die woensdag voor mensen in het Windows Insider-programma is uitgerold. Het zal beschikbaar zijn voor alle gebruikers in de Fall Creators Update, samen met verschillende andere beveiligingsfuncties voor verdediging tegen WannaCry-achtige aanvallen die Microsoft op woensdag onthulde.

Ze omvatten eenvoudigere toegang tot uw favorieten, cookies en opgeslagen wachtwoorden wanneer u de Application Guard in de Edge-webbrowser gebruikt. Application Guard, dat alleen beschikbaar is in de Windows 10 Enterprise-editie, is ontworpen om ransomware en andere aanvallen die gericht zijn op grote bedrijven te voorkomen door de toegang tot geheugen, lokale opslag en het bedrijfsnetwerk te blokkeren wanneer een werknemer een website bezoekt die niet op de witte lijst staat.

Aanbevolen verhalen

Prijzig elektrisch fietswiel zorgt ervoor dat je zweetvrij kunt werken

Ja, ik heb een fiets. Maar het is niets om enthousiast over te worden. Een buurman zette hem op de stoep met een bordje 'gratis', en bam! Ik had een fiets. Het is oud en roestig, maar...

Hoe u uw Windows 10-pc kunt beveiligen met Dynamic Lock

Wanneer uw Windows 10-pc detecteert dat u weggelopen bent met uw smartphone, beveiligt Dynamic Lock uw computer. Hier leest u hoe u het inschakelt.

Facebook heeft een bot gemaakt die kan liegen voor betere koopjes

In een grote stap voor AI heeft Facebook een bot gemaakt die sluw kan onderhandelen.

Microsoft heeft zojuist een serieuze Windows Defender-bug opgelost

Theoretisch zou een aanvaller je Windows-pc kunnen overnemen met een e-mail die je nog niet eens hebt geopend - update zo snel mogelijk.

Netwerkbeveiliging: rampen voorkomen met gebruikersaccountbeheer

In deze tweede les in onze How-To Geek School over het beveiligen van de Windows-apparaten in uw netwerk, zullen we het hebben over Gebruikersaccountbeheer (UAC). Gebruikers komen deze functie elke keer tegen als ze desktop-applicaties in Windows moeten installeren, wanneer sommige applicaties beheerdersrechten nodig hebben in