Windows-computerproblemen oplossen met Microsoft Fix it Center

Het oplossen van computerproblemen kan vaak moeilijk zijn, maar Microsoft streeft ernaar om het zo eenvoudig te maken als een paar klikken. Hier leest u hoe u eenvoudig computerproblemen kunt oplossen met Microsoft's nieuwe Fix it Center Beta.

Vorig jaar begon Microsoft met het aanbieden van kleine Fix it-scripts die u kon downloaden en uitvoeren om veelvoorkomende computerproblemen automatisch op te lossen. Deze werden toegevoegd aan enkele van de meest bezochte Windows-helppagina's en hielpen bij het oplossen van problemen met zaken als afdrukfouten en ondersteuning voor Aero-glas. Nu zijn de Fix it-scripts gebundeld met het Fix it Center, waardoor het repareren van uw computer nog eenvoudiger wordt.

Deze gratis tool werkt uitstekend op alle edities van Windows XP, Vista en Windows 7.Opmerking: het Fix it Center bevindt zich momenteel in bèta, dus voer het alleen uit als u vertrouwd bent met het gebruik van bètasoftware.

Ermee beginnen

Download het Fix it Center-installatieprogramma (link hieronder) en installeer het zoals gebruikelijk.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 1

Het installatieprogramma downloadt de overige componenten en voltooit vervolgens de installatie.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 2

Als u in Windows XP .NET 2.0 nog niet hebt geïnstalleerd, ziet u mogelijk de volgende prompt. Klik op Ja om naar de downloadsite te gaan en zodra u .NET 2.0 heeft geïnstalleerd, voert u de Fix it Center-installatie opnieuw uit.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 3

Ook gebruikt het Fix it Center PowerShell om zijn fixes te automatiseren, maar als het nog niet is geïnstalleerd, zal het installatieprogramma het automatisch downloaden en installeren.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 4

Vind oplossingen voor uw pc

Nadat Fix it Center is geïnstalleerd, kunt u het personaliseren voor uw computer. Selecteer Nu en klik op Volgende.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 5

Het scant uw computer op problemen met bekende oplossingen en biedt aan om door te gaan en deze probleemoplossers te installeren. Als u ervoor kiest om ze niet te installeren, kunt u ze op een later tijdstip altijd downloaden vanuit het Fix it Center.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 6

Terwijl die probleemoplossers worden gedownload, kunt u een Fix it-account maken. Dit geeft je extra hulp en ondersteuning, en laat je Fix it-oplossingen voor al je computers bekijken vanaf een online dashboard. U heeft een Windows Live ID nodig om een ​​account aan te maken.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 7

Kies ook of u al dan niet informatie naar Microsoft wilt sturen over uw hardware- en softwareproblemen.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 8

Problemen oplossen

Nu het Fix it Center is geïnstalleerd en problemen op uw computer heeft geïdentificeerd, is het tijd om de problemen op te lossen. Dit is het standaard voorscherm in Windows 7, met alle beschikbare oplossingen.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 9

En hier is het Fix it Center dat wordt uitgevoerd in Windows XP.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 10

Selecteer een van de probleemoplossers om er meer informatie over te zien en klik op Uitvoeren om het te starten.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 11

U kunt ervoor kiezen problemen te detecteren en ze automatisch te laten oplossen, of u kunt ervoor kiezen om de oplossingen in het Fix it Center te laten zien en u te laten kiezen of u ze wilt toepassen of niet. De standaardinstellingen werken meestal goed en het duurt maar een paar minuten om de fixes toe te passen, maar je kunt je eigen fixes selecteren als je liever de controle hebt.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 12

Het scant uw computer op bekende problemen op dit gebied en toont u de resultaten. Hier heeft Fix it vastgesteld dat opstartprogramma's prestatieproblemen kunnen veroorzaken. Selecteer Systeemconfiguratie starten,

Windows-computerproblemen-met-microsoft-fix-it-center oplossen foto 13

en schakel alle programma's uit die u gewoonlijk niet gebruikt.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 14

Nadat u een probleemoplosser heeft uitgevoerd, kunt u de problemen zien waarop is gecontroleerd en eventuele problemen die zijn ontdekt.

Als u het online account heeft aangemaakt, kunt u er ook voor kiezen om de gegevens online te bekijken. Dit toont al uw computers met Fix it Center en de fixes die u erop hebt uitgevoerd.

fix-windows-computer-problemen-met-microsoft-fix-it-center foto 16

Conclusie

Of u nu een krachtige gebruiker bent of nieuw bent met computers, soms is het het beste om uw problemen gewoon op te lossen en door te gaan met leven in plaats van het register, forums te doorzoeken en uw weg naar een oplossing te hacken. Houd er rekening mee dat de service zich nog in de bètafase bevindt en mogelijk niet perfect werkt of uw problemen elke keer oplost. Maar het is iets cools en het bekijken waard.

Links

Microsoft Fix it Center-bèta downloaden

Los extra problemen op met Microsoft's Fix it Center Online

Meer verhalen

Comprimeer grote videobestanden met DivX / Xvid en AutoGK

Heb je ooit een homevideo op een camcorder opgenomen om te ontdekken dat de videogrootte enorm is? Wat als je een videoclip op YouTube of een andere site voor het delen van video's wilt delen, maar de bestandsgrootte groter is dan de maximale uploadgrootte? Vandaag zullen we kijken naar een manier om bepaalde videobestanden te comprimeren, zoals:

Externe toegang instellen in Windows Home Server

Een van de vele geweldige functies van Windows Home Server is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot uw server en andere computers in uw netwerk. Vandaag laten we u de stappen zien om externe toegang tot uw thuisserver in te schakelen vanaf elke plek waar u een internetverbinding heeft.

Windows-wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen vanaf een Ubuntu Live-cd

Als u zich niet kunt aanmelden, zelfs niet nadat u uw twaalf wachtwoorden hebt geprobeerd, of als u een computer hebt geërfd met wachtwoordbeveiligde profielen, hoeft u zich geen zorgen te maken: u hoeft Windows niet opnieuw te installeren. We laten u zien hoe u uw Windows-wachtwoord kunt wijzigen of resetten vanaf een Ubuntu Live-cd.

Voeg de AeroSnap-functie van Windows 7 toe aan Vista en XP

Gebruik je Windows Vista of XP en wil je die Windows 7 AeroSnap-goedheid op je eigen systeem? Ga dan met ons mee als we kijken naar AeroSnap voor Windows Vista en XP.

Kopieer Excel-opmaak op de gemakkelijke manier met Format Painter

De Format Painter in Excel maakt het gemakkelijk om de opmaak van een cel te kopiëren en op een andere toe te passen. Met slechts een paar klikken kunt u opmaak reproduceren, zoals lettertypen, uitlijning, tekstgrootte, rand en achtergrondkleur.

Vrijdagpret: speel Tetris in Google Chrome

Speel je liever klassieke games dan de nieuwere? Maak je dan klaar voor wat klassieke goedheid met de JC-Tetris-extensie voor Google Chrome.

Laat uw 64-bits computer eruitzien als een Commodore 64

De Commodore 64 was een van de best verkochte thuiscomputers ooit, en veel nerds deden hun eerste computerervaring op op een van deze vroege personal computers. Hier is een gemakkelijke manier om de beginjaren van personal computing opnieuw te beleven met een thema voor Windows 7.

Voeg een schuifbare bladwijzerwerkbalk met meerdere rijen toe aan Firefox

Als u veel bladwijzers beschikbaar houdt in uw bladwijzerwerkbalk, weet u dat toegang tot sommige ervan niet zo eenvoudig is als u zou willen. Nu kunt u het toegangsproces vereenvoudigen met de Multirow Bookmarks Toolbar voor Firefox.

Laat uw pc eruitzien als Windows Phone 7

Windows Phone 7 biedt een unieke en opwindende gebruikersinterface die veel informatie efficiënt op het scherm weergeeft. En met een eenvoudig Rainmeter-thema kunt u dezelfde gebruikersinterface en inhoud rechtstreeks op uw Windows 7-bureaublad hebben.

Office 2010 Beta verwijderen en Office 2007 opnieuw installeren

Heb je de bètaversie van Office 2010 geprobeerd, maar wil je terug naar Office 2007? Hier is een stapsgewijze zelfstudie over het verwijderen van uw Office 2010-bèta en het opnieuw installeren van uw Office 2007.