Het stemscherm van de Windows-browser biedt een webbrowserkeuze voor Europese gebruikers

Sinds maart mogen onze vrienden aan de andere kant van de vijver in Europa beslissen welke browser ze willen installeren met hun Windows-besturingssysteem. Vandaag dachten we dat we eens zouden kijken naar de stemkeuzes, sommige zijn bekend en van andere heeft u misschien nog nooit gehoord.

Windows-gebruikers in Europese landen zouden het zogenaamde Browser Ballot Screen moeten zien na het installeren van de Windows Update KB976002 (link hieronder). De browserstemming biedt een tiental verschillende browsers, waaronder enkele waarvan u waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Ze hebben elk een aantal unieke functies en zijn allemaal gratis, en hier bekijken we ze allemaal kort.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 1Internet Explorer 8

Internet Explorer is 's werelds meest gebruikte webbrowser, omdat het is gebundeld met Windows. Het bevat ook verschillende unieke functies, waaronder accelerators waarmee u gemakkelijk kunt zoeken of een kaart van een locatie kunt vinden, en InPrivate-filtering om direct te bepalen welke sites persoonlijke informatie kunnen krijgen. Bovendien biedt het een uitstekende integratie met Windows Touch en de nieuwe taakbalk in Windows 7. IE 8 draait op Windows XP en nieuwer, en wordt gebundeld met Windows 7.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 2

Mozilla Firefox 3.6

Firefox is de meest populaire browser, behalve Internet Explorer. Het is de moderne afstammeling van Netscape en is geliefd bij webontwikkelaars vanwege de naleving van webstandaarden, openheid en uitbreidbaarheid. Het biedt duizenden add-ons en thema's waarmee u het kunt aanpassen aan uw voorkeuren. De meest recente versie heeft persona's toegevoegd, dit zijn snelle, lichtgewicht thema's waarmee u het uiterlijk van uw browser kunt personaliseren. Het is open source en draait op alle moderne versies van Windows, Mac OS X en Linux.

Natuurlijk kun je dankzij Asian Angel, onze lokale browserexpert, verschillende artikelen lezen over dit populaire IE-alternatief.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 3

Google Chrome 4

Google Chrome heeft in zijn korte tijd op de markt een indrukwekkend marktaandeel gewonnen. Het biedt een minimalistische interface en hoge snelheden met intensieve webapplicaties. De adresbalk is ook een zoekbalk, dus je kunt een zoekopdracht of webadres invoeren en snel de informatie krijgen die je nodig hebt. Met versie 4 kun je een groeiend aantal extensies toevoegen, personaliseren met verschillende stijlvolle thema's en automatisch buitenlandse websites naar je eigen taal vertalen.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 4

Opera 10.50

Hoewel Opera al meer dan een decennium bestaat, hebben relatief weinig gebruikers het gebruikt. Met de nieuwe 10.50-release heeft Opera veel unieke functies verpakt in een slanke gebruikersinterface. Het integreert geweldig met Aero en de taakbalk van Windows 7 en laat je een voorbeeld van de inhoud van je websites bekijken in de tabbalk. Het bevat ook Opera Unite, een kleine persoonlijke webserver om het delen van bestanden gemakkelijk te maken, Opera Turbo om je internet te versnellen wanneer de verbinding traag is, en Opera Link om al je exemplaren van Opera gesynchroniseerd te houden. Het is een populaire browser op veel mobiele apparaten en versie 10.50 heeft veel verbeteringen.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 5

Apple Safari 4

Safari is de standaardbrowser in Mac OS X en vanaf versie 3 is het ook beschikbaar voor Windows. Het is gebaseerd op Webkit, de populaire nieuwe rendering-engine die hoge snelheid en compatibiliteit met standaarden biedt. Safari 4 laat je door je browsegeschiedenis bladeren in een unieke Coverflow-interface en toont je Top Sites in een mooie 3D-interface. Het is ook geweldig voor het bekijken van mobiele websites voor de iPhone en andere mobiele apparaten via Developer Tools.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 6

Kudde 2.5

Gebaseerd op de populaire Firefox-kern, voegt Flock een groot aantal sociale functies toe aan uw browse-ervaring. Je kunt de nieuwste YouTube-video's en Flickr-foto's bekijken, je favoriete sociale netwerk bijwerken en je webmail bijhouden dankzij de integratie met een breed scala aan services. U kunt zelfs op uw blog posten via de geïntegreerde blog-editor. Als uw tijd online voornamelijk wordt besteed aan sociale diensten, is dit misschien een browser die u wilt bekijken.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 7

Maxthon 2.5

Maxthon is een unieke browser die voortbouwt op Internet Explorer om meer functies te bieden met de weergave van IE. Maxthon, voorheen bekend als MyIE2, was in de tijd van IE 6 populair vanwege het browsen met tabbladen met IE-rendering. Tegenwoordig ondersteunt Maxthon een breed scala aan plug-ins en skins, dus je kunt het aanpassen zoals je wilt. Het bevat muisbewegingen, een webversneller om kleine internetverbindingen te versnellen, een inhoudblokker om ongewenste inhoud van sites te verwijderen, een online account om een ​​back-up van uw favorieten te maken en een mooie downloadmanager.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 8

Avant-browser

Een andere leuke browser gebaseerd op Internet Explorer, Avant brengt een breed scala aan functies in een mooie interface van geborsteld metaal. Het bevat een geïntegreerd automatisch aanvullen voor formulieren, muisbewegingen, aanpasbare skins en functies voor privacybescherming. Het bevat ook een Flash-blokkering die alleen Flash in webpagina's laadt wanneer u ze selecteert. U kunt Avant ook integreren met een online account om uw bladwijzers, feeds, instellingen en wachtwoorden online op te slaan.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 9

Sleipnir

Sleipnir is een aanpasbare browser bedoeld voor gevorderde gebruikers die behoorlijk populair is in Japan. Het is gebouwd op de Trident-engine en vrijwel elk aspect ervan is aanpasbaar in tegenstelling tot Internet Explorer.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 10

FlashPeak SlimBrowser

SlimBrowser van FlashPeak bevat veel functies zoals Popup Killer, Auto Login, sitefiltering en meer. Het is gebaseerd op Internet Explorer, maar biedt veel meer aanpasbare opties uit de doos.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 11

K-meloen

Deze basisbrowser is licht op systeembronnen en gebaseerd op de Gecko-engine. Het is al jaren in ontwikkeling op SourceForge, en als je vrijwel elk aspect van je browser wilt aanpassen, is dit misschien een goede keuze voor jou.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 12

Groene Browser

GreenBrowser is gebaseerd op Internet Explorer en is beschikbaar in meerdere talen. Het heeft een groot aantal functies uit de doos en is licht op systeembronnen.

de-windows-browser-stemscherm-aanbiedingen-web-browser-keuze-aan-europese-gebruikers foto 13

Conclusie

De Europese Unie vroeg om meer keuzes in de webbrowser waaruit ze konden kiezen bij het installeren van Windows, en met het stemscherm van de browser krijgen ze zeker een variëteit om uit te kiezen.

Als je enkele van de minder bekende browsers hebt uitgeprobeerd, of denkt dat er enkele belangrijke zijn weggelaten, laat dan een reactie achter en vertel ons erover.

Leer meer over het stemscherm van de browser en download alternatieven voor IE

Windows-update KB976002

Meer verhalen

ShellFolderFix onthoudt vensterlocaties in Windows 7

Weet je nog dat eerdere versies van Windows de grootte en locatie van Explorer-vensters onthielden toen je ze opende? Om de een of andere reden doet Windows 7 dit niet langer, maar vandaag bekijken we een handig hulpprogramma dat deze ergernis oplost.

Blader visueel door uw geopende tabbladen in Google Chrome

Bladert u liever visueel door uw geopende tabbladen in plaats van een lijst met tabbladen te gebruiken? Dan is de Visual Tabs-extensie voor Google Chrome misschien wel de visuele tool waarnaar u op zoek was.

Verzend tot 100 MB bijlagen met Outlook en drop.io

Veel zakelijke e-mailservers staan ​​slechts 5-10 MB bijlagen toe, maar tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat u een veel groter bestand naar een vriend of collega moet sturen. Dankzij drop.io en hun nieuwe Outlook-plug-in kun je nu gratis tot 100 MB bijlagen verzenden.

Ouderlijk toezicht instellen in Windows 7 Media Center

Als uw gezin Windows 7 Media Center gebruikt om veel films en tv te kijken, wilt u misschien bepaalde programma's van uw jongere kinderen blokkeren. Vandaag bekijken we de functie Ouderlijk toezicht in Windows 7 Media Player waarmee u bepaalde tv- en filmbeoordelingen kunt blokkeren.

Spotify installeren in Ubuntu 9.10 met Wine

Spotify is misschien wel de beste streaming muziekservice die online beschikbaar is. Spotify is beschikbaar onder Windows en Mac. Door Wine te gebruiken, kunt u Spotify echter ook op Ubuntu installeren.

Integreer Boxee met Media Center in Windows 7

Op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot meer inhoud via Windows 7 Media Center? Misschien wil je een goede manier om heen en weer te springen tussen Boxee en Media Center met slechts een klik op de afstandsbediening? Vandaag laten we u zien hoe u toegang krijgt tot Boxee via Media Center met Boxee Integration 1.0.

Schakel de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 uit of wijzig deze

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 aan te passen of wilt u de functie misschien helemaal uitschakelen? Kijk dan hoe eenvoudig het is om een ​​van beide te doen met de Desktop Peek Tweak.

Vergeet nooit een e-mailbijlage in Outlook te verzenden

We hebben allemaal haastig een e-mail gestuurd, om even later te onthouden dat we waren vergeten het bestand bij te voegen waarvan we zeiden dat we het bij de e-mail hadden gevoegd. Forgotten Attachment Detector is een geweldige, gratis invoegtoepassing voor Microsoft Outlook die u kan helpen dit gênante scenario te vermijden.

Gebruikersaccountbeheer begrijpen in Windows 7

Gebruikersaccountbeheer, ook wel bekend als UAC, werd regelmatig genoemd als een van de problemen van Vista en was zelfs het onderwerp van een Apple-advertentie. Deze functie heeft echter de beveiliging van Vista-computers aanzienlijk verbeterd en vandaag zullen we zien hoe deze is verbeterd in Windows 7.

Speel lawine!! in Google Chrome

Iedereen heeft tijdens de werkdag een paar minuten nodig om te ontspannen en tot rust te komen. Voor sommige mensen is het bezoeken van hun favoriete sociale netwerk de perfecte oplossing, maar als je van games houdt, wil je zeker een kijkje nemen in de Avalanche!! extensie voor Google Chrome.