Windows 7 Service Pack 1 is uitgebracht: maar moet u het installeren?

windows-7-service-pack-1-is-released-maar-moet-je-installeren foto 1

Microsoft heeft zojuist de definitieve versie van Service Pack 1 voor Windows 7 uitgebracht, maar moet u alles laten vallen en het installatieproces doorlopen? Waar kun je het krijgen? We hebben de antwoorden voor je.

Als je nog nooit een servicepack hebt geïnstalleerd, is het gewoon een grote verzameling fixes en wijzigingen voor je besturingssysteem, gebundeld in een dikke download om het gemakkelijker te maken als je opnieuw installeert - als je Windows hebt bijgewerkt, zou het moeten hebben de meeste fixes al geïnstalleerd via Windows Update.Antwoorden op vragen die u zou moeten stellen

Of je deze vragen nu gaat stellen of niet, we geven je de antwoorden die je echt moet weten.

 • Waar download je het?
  Hoewel u het servicepack handmatig kunt downloaden van de Microsoft Download-site, moet u waarschijnlijk gewoon door Windows Update gaan en daar de optionele SP1-update selecteren, omdat deze alleen precies downloadt wat u nodig hebt. Hierover hieronder meer.
 • Het zit in Windows Update? Krijg ik het automatisch?
  Nee. Het is een optionele update (op dit moment) in Windows Update, dus je krijgt het alleen als je ervoor kiest om het te installeren.
 • Maakt dit u veiliger?
  Als je al een tijdje niets van Windows Update hebt geïnstalleerd, schaam je dan eerst! Het is belangrijk om jezelf op de hoogte te houden! Ook is deze release in wezen een dikke verzameling van alle beveiligings- en bugfixes sinds Windows 7 werd uitgebracht, gecombineerd met een paar extra stukjes functionaliteit.Als je Windows Update hebt ingesteld op automatisch, zal het servicepack je niet veiliger maken.
 • Hoe lang duurt het om te installeren?
  De installatietijd is niet erg lang, ongeveer 30 minuten, maar afhankelijk van je internetverbinding duurt het downloaden behoorlijk lang. U kunt het beste de installatie starten en een tijdje weglopen.
 • Moet ik alles laten vallen en het vandaag nog installeren?
  Tenzij je je verveelt of al een lange tijd geen updates hebt uitgevoerd. Er is heel weinig in termen van nieuwe functies, en je kunt beter wachten tot de download-rush voorbij is. Er is ook de mogelijkheid van problemen, dus misschien wilt u wachten.

Als u het toch rechtstreeks wilt downloaden, kunt u dit doen vanaf de Microsoft Download-site.

Nieuwe functies in Service Pack 1

Er zijn niet veel geweldige nieuwe dingen in SP1, althans vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Hier is de korte lijst met dingen die misschien belangrijk voor je zijn:

 • Verbeterde prestaties van HDMI-audioapparaten: er is een kleine update die de betrouwbaarheid van HDMI-audioapparaten verbetert na het opnieuw opstarten. Dit wordt vermeld als een functie in de release-opmerkingen, maar voelt echt als een bugfix.
 • Gedrag gecorrigeerd bij het afdrukken van XPS-documenten met gemengde oriëntatie: als u XPS-documenten probeert af te drukken met liggende en staande pagina's in hetzelfde document, worden ze nu correct afgedrukt. U kunt zich nu alle 5 verheugen.
 • Wijziging in het gedrag van de functie Vorige mappen herstellen bij aanmelding: Als u de functie Vorige mappen herstellen bij aanmelding in Mapopties had gebruikt, zouden de mappen worden hersteld in een trapsgewijze reeks vensters. Nu zullen ze herstellen naar waar ze waren.
 • Ondersteuning voor Advanced Vector Extensions (AVX): ondersteunt een nieuwere processoruitbreiding die de prestaties verbetert voor drijvende-komma-intensieve toepassingen.
 • Verbeterde ondersteuning voor Advanced Format (512e) opslagapparaten: fabrikanten van harde schijven stappen over naar een nieuwe fysieke sectorgrootte van 4 KB, en nu ondersteunt Windows 7 dit beter.

Er zijn veel andere bugfixes en beveiligingsfixes, maar dit zijn de meest opvallende volgens de documentatie van Microsoft.

Windows 7 Service Pack 1 installeren

Ga naar Windows Update via het zoekvak van het menu Start en klik vervolgens op de koppeling Belangrijke updates zijn beschikbaar. Als u deze link niet ziet, klikt u op Controleren op updates aan de linkerkant, en deze zou moeten verschijnen.

windows-7-service-pack-1-is-released-maar-moet-je-installeren foto 2

U zou Windows 7 Service Pack 1 in de lijst moeten zien staan ​​en u moet het aanvinken (het is standaard niet aangevinkt).

Klik op de knop OK, klik vervolgens om het te installeren en wacht dan gewoon. Het downloaden duurt even en zodra het downloaden is voltooid, wordt u gedwongen opnieuw op te starten.

Nadat er wat meer tijd verstrijkt, wordt u opnieuw opgestart, gebeuren er dingen en ziet u het dialoogvenster dat zegt dat het is geïnstalleerd.

windows-7-service-pack-1-is-released-maar-moet-je-installeren foto 5

Er is veel witruimte in dat dialoogvenster. Het lijkt erop dat ze daar een foto hadden kunnen plaatsen, of het kleiner hadden kunnen maken.

Meer verhalen

SnapBird geeft je Twitter-zoekopdrachten een boost

De standaardzoekfunctie van Twitter is een beetje bloedarm. Als je je Twitter-zoekopdracht een boost wilt geven, start je de webgebaseerde zoektool SnapBird en duik je in je eerdere tweets, evenals die van vrienden en volgers.

Desktop Fun: Springtime Personas-thema's voor Firefox

Met nog wekenlang winterweer te gaan, kan het een beetje deprimerend zijn om naar buiten te kijken en niets dan een saai, levenloos landschap te zien. Om het tijdsverschil te overbruggen totdat je de ramen kunt openen, kunt genieten van de warmte van de zon en de lentebries op je gezicht kunt voelen, presenteren we onze Springtime Persona's

Vingerbewegingen in MacBook-stijl krijgen op Ubuntu Linux

Apple-gebruikers vegen, knijpen en draaien de gebruikersinterfaces van Mac naar de inhoud van hun vingers. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u hippe dingen kunt doen, zoals het uitbreiden en verkleinen van vensters en het wijzigen van bureaubladen met vingerbewegingen.

Vraag How-To Geek: Dropbox in het Start-menu, Symlinks begrijpen en dvd's uit de tv-serie rippen

Deze week bekijken we hoe je Dropbox in je Windows Start-menu kunt opnemen, symbolische koppelingen begrijpt en gebruikt, en hoe je je tv-serie-dvd's rechtstreeks kunt rippen naar unieke en hoogwaardige afleveringsbestanden.

KeyCounter houdt uw toetsaanslagen en muisklikken bij

Als je ooit een brandende behoefte hebt gehad om te weten hoe vaak je het toetsenbord aanraakt en elke dag met je muis klikt, kan KeyCounter, een kleine draagbare app, helpen om aan je geeky statistische behoeften te voldoen.

Voeg aangepaste led-omgevingsverlichting toe aan uw pc of mediacenter

Als je verlangt naar wat van die zoete omgevingsverlichting die je vindt in high-end HDTV-opstellingen, lang niet meer. Deze doe-het-zelf-elektronicagids laat zien hoe u aangepaste en snel reagerende omgevingsverlichting aan uw comp...

De Trackor bewaakt Amazon-prijzen; Integreert met Chrome, Firefox en Safari

Als je een frequente Amazon-shopper bent, is de Tracktor een onschatbare winkelhulp. Bezoek de website of, nog beter, voeg de extensie toe aan uw browser voor gedetailleerde prijsgeschiedenis en prijsdalingen.

De beste en slechtste manieren om een ​​cv te verzenden

Met zoveel mensen die op zoek zijn naar een baan, kan de kleinste voorsprong in je cv-presentatie je kansen maken of breken. Maar niet alle bestandstypen of methoden zijn gelijk gemaakt - lees verder om de mogelijke valkuilen te zien waarmee uw cv wordt geconfronteerd.

Hoe het Linux Grub2 opstartmenu op de gemakkelijke manier te configureren

Wij hebben, net als veel Linux-nerds, wat problemen gehad met het maken van de overgang naar Grub2, of voor sommigen van ons, om te leren hoe het helemaal opnieuw te configureren. Gelukkig heeft een nieuwe grafische tool dit proces eenvoudig en duidelijk gemaakt!

Mediabestanden streamen vanaf elke pc naar uw PlayStation 3

Heb je ooit gewenst dat je videobestanden van je computer naar je tv kon streamen zonder de twee echt rechtstreeks aan elkaar te haken? Als je een PlayStation 3 hebt, heb je geluk, want dat is de nerdles van vandaag.