Windows 10 Tijdlijn onthoudt alles wat u op uw pc hebt gedaan

Microsoft

Een van de meer intrigerende functies die Microsoft dit najaar in de Windows 10 Creators Update zal opnemen, is Timeline. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een manier om terug in de tijd te gaan en dingen te zien waar je in het verleden aan werkte en te hervatten waar je mee bezig was. Microsoft beschreef het als een visuele tijdlijn van alles wat je op je computer aan het doen was, en je kunt teruggaan naar bestanden, applicaties en websites waar je was gebleven.

Tijdlijn leeft in de Windows-app-switcher. Als je erop klikt, zie je je actieve apps, maar daaronder zie je wat je eerder op de dag draaide. Als u op een van die dingen klikt die u eerder gebruikte, wordt deze geopend, net zoals u hem eerder gebruikte. Dit werkt ook op meerdere apparaten: wanneer u een ander Windows-apparaat opent waarop u bent aangemeld, kunt u de taken hervatten die u eerder gebruikte. Dit werkt zelfs op andere apparaten zoals een iPhone die de Cortana-app gebruikt. Als je ergens bent waar je Cortana hebt, zal het je vragen om door te gaan met wat je eerder aan het doen was. Als je de specifieke app niet op je telefoon hebt geïnstalleerd, zal deze je ook naar de juiste app verwijzen.Op het eerste gezicht lijkt het een beetje op de Time Machine-back-upfunctie die Apple al jaren in macOS heeft opgenomen. Maar Time Machine is meer een back-upsysteem voor bestanden waarmee u terug kunt gaan en eerdere versies kunt bekijken van bestanden die u mogelijk wilt herstellen. Microsoft's Timeline omvat zowel applicaties en websites als alleen bestanden, en er is geen externe harde schijf voor nodig, aangezien het niet echt een back-upsysteem is zoals Time Machine dat is. Timeline lijkt inderdaad meer op het antwoord van Microsoft op Continuïteit, een functie die Apple in macOS en iOS heeft ingebouwd en waarmee je het werk kunt oppakken en hervatten op elk Apple-apparaat dat je gebruikt.

Tijdlijn is slechts één functie in de aanstaande Creators Update, die een groot aantal tools bevat voor het gebruik van de software en services van Microsoft op verschillende apparaten. Met de 'Microsoft Graph'-set van API's kunt u het werk op meerdere apparaten oppakken en voortzetten, zowel voor iOS en Android als voor Windows. Het geeft je ook een 'universeel klembord' op al je apparaten.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Microsoft Build 2017.

Aanbevolen verhalen

Windows 10 krijgt een nieuwe 'vloeiende' look met Fall Creators Update

Tijdens Build onthulde Microsoft details over de Windows 10 Creators Update voor de herfst en mixed reality-uitrusting van partners, waaronder nieuwe bewegingscontrollers.

Microsoft Graph overbrugt de kloof tussen Windows en je telefoon

Microsoft Graph bevat een visuele tijdlijn van alles wat u op uw pc hebt gedaan, 'draadloos' kopiëren en plakken en een slimmere Cortana.

Wat is 5G? Alles wat u moet weten.

AT&T, Verizon Wireless en andere providers zullen dit jaar 5G-netwerken lanceren. Maar wat is 5G precies? Dit is wat we tot nu toe weten.

Google brengt uw tijdlijnfunctie naar iOS

Uw tijdlijn biedt een 'dagelijkse momentopname' van de dingen die u hebt gedaan en de plaatsen waar u op een bepaalde dag, maand of jaar bent geweest.

Met de Concept-i herinnert Toyota zich dat mensen autorijden echt leuk vinden

De autofabrikant wil dat mensen een emotionele band met hun voertuig hebben.