Windows 10 krijgt dit najaar weer een Creators Update

Robert Galbraith / Reuters

Nu de Windows 10 Creators Update wordt uitgerold naar pc's over de hele wereld, is Microsoft klaar om te beginnen met praten over de volgende grote OS-upgrade. Verwacht echter geen pakkende nieuwe namen: het wordt de 'Fall Creators Update' genoemd. Microsoft zegt dat het bij die naam is gebleven omdat het deze upgrade ziet als een voortzetting van de thema's die het ontwikkelde met de eerste Creators Update. Dat wil zeggen, het bedrijf is nog steeds gericht op het helpen van consumenten om creatief te zijn.

Details zijn nog onduidelijk, maar het bedrijf onthulde vandaag op zijn Build-ontwikkelaarsconferentie dat de upgrade zal laten zien hoe Windows aansluit bij de 'Microsoft Graph', de onderliggende set API's die al zijn producten verbindt. Dat omvat de mogelijkheid om verder te gaan waar u was gebleven met werken op een Windows-, iOS- of Android-apparaat; een universeel klembord waartoe u toegang hebt op meerdere apparaten; en Tijdlijn, een functie waarmee je terug in de tijd kunt springen naar een vorige werksessie met, je raadt het al, een visuele tijdlijn. Hoewel we vergelijkbare oplossingen hebben gezien, zoals de overdrachtsfunctie van Apple tussen Macs en iOS-apparaten, klinkt de poging van Microsoft nuttig voor consumenten die op Windows en andere platforms werken.Bovendien zal de Fall Creators Update het officiële debuut zijn van Microsoft's Fluent Design System (voorheen bekend als 'Project Neon'). Het is een nieuw interface-paradigma voor het bouwen van apps die op verschillende apparaten en invoertypen kunnen werken. Hoewel Microsoft benadrukt dat Fluent Design geen enorme visuele upgrade zal zijn van de huidige versie van Windows 10, suggereren lekken dat het een aantal nieuwe voordelen zou kunnen toevoegen. We wachten nog steeds op meer informatie over hoe Fluent Design precies dingen voor ontwikkelaars zal veranderen, maar het klinkt als een slimme verschuiving voor Microsoft, omdat het verwacht dat Windows 10 nieuwe soorten hardware zal bereiken.

In gerelateerd nieuws maakte Microsoft bekend dat Autodesk en SAP later dit jaar apps naar de Windows Store zullen brengen. Ze zijn niet bedoeld voor gewone consumenten, maar hun toevoeging kan nuttig zijn voor 3D-ontwerpers en zakelijke gebruikers. Het is op dit moment moeilijk om er veel over te zeggen, maar als er meer bekende bedrijven toetreden tot de Windows Store, zouden andere ontwikkelaars kunnen worden overtuigd om ook hun apps te porten.

Microsoft heeft nog geen specifieke releasedatum in gedachten voor de Fall Creators Update, maar we geven je wel een schatting van het algemene tijdsbestek dat je kunt verwachten.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Microsoft's Build 2017.

Aanbevolen verhalen

Microsoft praat over het brengen van apps naar het universele Windows-platform, Store

Het omzetten van oudere Windows-programma's in moderne UWP Windows Store-apps biedt een hele reeks voordelen.

Windows 10 S is de gok van Microsoft op zijn ecosysteem

Microsoft bouwde een ommuurde tuin voor Windows 10 S - met een nooduitgang van $ 49.

Op afstand toegang krijgen tot een andere pc en deze bedienen

U kunt verbinding maken met een andere Windows-computer en deze bedienen via het hulpprogramma Remote Desktop Connection van Microsoft.

Kickstarter zoekt makers om ambitieuzere projecten te lanceren

Het crowdfundingplatform is op zoek naar de volgende Oculus.

Foursquare wordt steeds beter in het verkopen van uw locatiegegevens

Het 'Analytics'-dashboard kan merken tot in de kleinste details vertellen over het winkelbezoek.