Windows 10 Fall Creators Update: 7 dingen om uit te checken

SEATTLE - Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Microsoft hier, kregen we een eerste blik op de volgende grote update van het Windows 10-besturingssysteem.

Een verrassend thema is de intentie van Microsoft om zijn desktop-besturingssysteem samen te laten werken met niet-Microsoft-apparaten zoals iPhones en Androids, maar een visuele ontwerpvernieuwing doemt ook op.Gemiddelde gebruikers zouden waarschijnlijk moeten wachten tot het besturingssysteem later dit jaar wordt gelanceerd, hoewel technisch onderlegde enthousiastelingen zich kunnen aanmelden voor het Windows Insiders-programma om een ​​voorlopige versie te zien. In welk kamp je ook zit, hier is een snelle kijk op de belangrijkste nieuwe functies die zullen verschijnen in Windows 10 Fall Creators Update.


Vloeiend ontwerpsysteem

Deze interfacevernieuwing voegt niet alleen een beetje transparantie toe aan vensters, maar vernieuwt ook de verlichting, diepte, beweging, materialen, schaal en typografie. Het gaat er niet alleen om de interface mooier te maken, maar ook om u te helpen de computer effectiever te gebruiken. Met het diepte-effect, vergelijkbaar met bokeh in fotografie, kun je je bijvoorbeeld concentreren op de taak die voorhanden is. En sommige elementen zullen duidelijk maken dat ze aanraak- of peninvoer ondersteunen.


Tijdlijn

Deze functie toont kaarten op het scherm met recente en eerdere activiteiten, en werkt, net als verschillende nieuwe functies in Fall Creators, op al je apparaten. Elk Android- of iOS-apparaat kan apps bevatten die praten met de Microsoft Graph, die uw pc vervolgens informeert over een activiteit waarnaar u mogelijk wilt terugkeren.


Cloud-aangedreven klembord

Net als bij Timeline kun je met het nieuwe klembord werken tussen Windows- en niet-Windows-apparaten. De SwiftKey- en Word Flow-toetsenborden zijn bijvoorbeeld Microsoft Graph-aware, dus als u tekst op uw pc invoert, kunt u deze eenvoudig in de tekst plakken, waar u ook op de telefoon typt. Ook Office-apps krijgen een slimmer klembordpaneel dat zelfs eerder gekopieerde afbeeldingen kan tonen.


Ga verder waar je was gebleven

De naam zegt het al. Maar houd er rekening mee dat dit ook platformonafhankelijk is en gebruik maakt van Cortana. Als u bijvoorbeeld aan een Word-document op uw iPhone of Android-apparaat werkte of op een site aan het browsen was, kan Cortana een melding weergeven waarin u wordt gevraagd of u verder wilt gaan op uw pc en vice versa. De functie werkt ook met apps en websites. Microsoft heeft zelfs een pictogram op het hoogste niveau toegevoegd in de app Instellingen om u te helpen deze mobiele integratie te laten werken.


Mijn mensen

Deze werd voor het eerst aangekondigd voor de originele Creators Update die afgelopen zomer werd gelanceerd, maar heeft de definitieve versie niet gehaald. Het zal eindelijk zijn debuut maken in de Fall Creators Update, waarmee je pictogrammen voor je favoriete contacten kunt vastzetten voor eenvoudig delen en communiceren via meerdere kanalen en apps.


OneDrive-bestanden op aanvraag

Dit behandelt een van de meer controversiële onderwerpen onder Microsoft-kijkers. In eerdere Windows-versies presenteerde OneDrive zogenaamde tijdelijke aanduidingen, in Verkenner, voor elk afzonderlijk bestand dat u in OneDrive had opgeslagen. In recentere versies moet u precies kiezen welke mappen u wilt synchroniseren. Met Fall Creators Update heeft Microsoft een soort van tijdelijke aanduidingen teruggebracht, maar op een krachtigere en geïntegreerde manier.

OneDrive Files on Demand toont al uw bestanden in Verkenner, maar ze worden gemarkeerd met statuspictogrammen die aangeven waar ze zich bevinden. Dus een bestand dat zich alleen in de cloud bevindt, zal logischerwijs een cloudpictogram tonen, terwijl een bestand dat is gesynchroniseerd een groen vinkje zal tonen. Het is vergelijkbaar met sommige online back-upservices, maar meer geïntegreerd in het systeem.


Verhaal remixen

Dit is eigenlijk geen ingebouwde Windows-functie, maar eerder een nieuwe app die enkele Fall Creators Update-mogelijkheden laat zien. Story Remix kan op intelligente wijze een videoshow voor u maken met behulp van Microsoft Graph. Hiermee kun je dingen doen zoals het veranderen van de video om over een van je contacten te gaan of het toevoegen van 3D-objecten van Remix3D.com. Microsoft toonde een zeer coole demo van een 3D-vuurbalobject dat een voetbal volgt en bij het doel explodeert. Met Story Remix kun je ook bovenop video schrijven en je schrijven kan een object in de film volgen. Zie voor meer informatie mijn hands-on met Story Remix bij Build.

Aanbevolen verhalen

De 10 beste boeken die elke leider moet lezen

Een leider zijn vereist een sterke drive om te leren, iets waar deze 10 auteurs bij stilstaan.

De ontwerpregels van Microsoft duwen Windows 'buiten de rechthoeken'

Verkenning van de kernprincipes van Microsoft's Fluent Design System.

Windows 10 krijgt een nieuwe 'vloeiende' look met Fall Creators Update

Tijdens Build onthulde Microsoft details over de Windows 10 Creators Update voor de herfst en mixed reality-uitrusting van partners, waaronder nieuwe bewegingscontrollers.