Windows 10 Creators Update wordt uitgerold naar Xbox Insiders

Microsoft zal de grens tussen zijn gameconsole en Windows 10-pc's vervagen met de aankomende Creators Update, waarvan delen nu beschikbaar zijn om te testen voor een selecte groep Xbox-early adopters.

De wijzigingen zijn bedoeld om de prestaties te verbeteren en cosmetische updates te bieden, te beginnen met het Xbox-startscherm. Gamers hebben geklaagd dat de gebruikersinterface van het startscherm te ingewikkeld is en te veel druk op de knop vereist, dus Microsoft heeft het herzien om de opties voor het spel dat je momenteel speelt te benadrukken. Er is nu een betere balans op het scherm tussen het gamepictogram zelf en snelkoppelingen naar gametools zoals de Game Hub, je club of LFG voor die game, je prestaties en andere.Naast het vereenvoudigen van de gebruikersinterface, zegt Microsoft dat het nieuwe startscherm ook de algehele systeemprestaties verbetert.

De Creators Update gaat helemaal over het brengen van Windows-functies naar Xbox en vice versa, en nergens is dat duidelijker dan de vernieuwde gids, waartoe gamers toegang hebben door vanuit elk scherm op de Xbox-controllerknop te drukken. Updates van de gids veranderen het in wezen in een hybride van het Windows Start-menu en het meldingscentrum van een iOS- of Android-telefoon. Je hebt nu toegang tot je recent gespeelde games en apps, het startscherm, de game store en mediabediening wanneer je achtergrondmuziek afspeelt.

Andere Guide-verbeteringen zijn gericht op multitasking en livestreaming. Door de gids te openen en op 'X' of 'Y' op de controller te drukken, wordt de opname gestart en kan er uiteindelijk direct worden uitgezonden naar Microsoft's aankomende Beam, een streamingdienst die is ontworpen om te concurreren met mensen als Twitch. Andere functies met toegang met één knop vanuit Guide zijn onder meer screenshots en GameDVR.

Verwant

  • 10 games die elke Xbox One-speler nodig heeft10 games die elke Xbox One-speler nodig heeft

Een door Windows geïnspireerde Xbox-update zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Cortana. De persoonlijke stemassistent van Microsoft kan herinneringen en alarmen instellen zodat je geen gamesessies hoeft te missen, en het bedrijf zegt dat er meer Cortana-integraties op komst zijn.

Ten slotte krijgt de Creators Update wijzigingen onder de motorkap die zijn ontworpen om systeemupdates eenvoudiger te maken ('Ons doel met systeemupdates is dat u zich er nooit meer zorgen over hoeft te maken', zegt Microsoft), evenals nieuwe toegankelijkheidsfuncties en audio instellingen, inclusief de mogelijkheid om bitstream-audio door te geven aan uw ontvanger voor native decodering.

Microsoft zegt dat de updates van vandaag beschikbaar zijn voor een 'kleine groep gamers, en de rest van het Xbox Insider-programma ontvangt deze functies in de komende weken'.

Aanbevolen verhalen

Minecraft-updates, goedkope Windows 2-in-1's om klaslokalen binnen te vallen

Microsoft wil het voor docenten gemakkelijker maken om Minecraft te gebruiken en hun eigen pc's in het klaslokaal in te zetten.

Microsoft maakt Windows 10-beveiliging eenvoudiger

Het 'Defender Security Center' toont antivirus, browserbesturing en app-instellingen in één oogopslag.

Xbox One krijgt voor het eerst kennis van Creators Update-functies

Een voorbeeld bevat een nieuw startscherm en gids, Cortana-tweaks en grotere toegankelijkheid.

Google Voice krijgt eerste update in 5 jaar

Verbeteringen op het gebied van berichten duwen de oorspronkelijke innovaties van de service uit de schijnwerpers.

Dezelfde app uitvoeren in meerdere Windows op Android Nougat

Met Android Nougat heeft Google een veelgevraagde functie uitgebracht: de mogelijkheid om twee vensters naast elkaar te gebruiken. In plaats van een soort janky-oplossing zoals de oplossingen van Samsung of LG, waardoor bepaalde apps alleen in een scenario met meerdere vensters kunnen werken, is deze in Android ingebakken. Dat betekent dat het werkt

Hoe u uw tegels kunt tweaken in Windows 10

Hier leest u hoe u uw Windows 10 betegelde scherm er beter uit kunt laten zien en beter voor u kunt laten werken.

Verbeter de levensduur van de batterij van Windows 10 met de nieuwe Power Slider

Microsoft test een functie waarmee gebruikers de prestaties handmatig kunnen aanpassen om de levensduur van de batterij te verbeteren.

DOT vestigt 10 testterreinen voor autonome voertuigen

Het nieuwe programma zal ook kennis delen tussen onderzoeksgroepen.

Alternatieven voor Windows 10 Startmenu

Het Windows 10 Start-menu mist ten minste één belangrijke functie in vergelijking met Windows 7: de mogelijkheid om het te organiseren. Hier is hoe.

Rapport: Microsoft opent Windows 10 Ebook Store

Binnenkort kun je e-boeken rechtstreeks in Windows 10 kopen en lezen in Microsoft Edge.

Windows 10 Creators-update houdt je werk bij op meerdere pc's

Er komen ook downloadbare thema's naar de Windows Store.

Windows 10 Creators Update voegt tabbladvoorbeelden en een nachtmodus toe

Met de nieuwste preview-release van Microsoft kunt u deze functies vandaag nog uitproberen.

Tesla rolt Autopilot-update uit

De nieuwjaarsresolutie van Elon Musk: alle Tesla-voertuigen veiliger maken.

T-Mobile One Plus-update maakt wifi tijdens de vlucht goedkoper

T-Mobile verlaagde de prijs van zijn 'One Plus'-supplement, inclusief onbeperkte Gogo-wifi tijdens de vlucht.

Microsoft's Windows 10 Creators-update gaat all-in op beveiliging

Slechts een maand na het patchen van 68 beveiligingsproblemen in Windows 10, introduceert Microsoft een reeks nieuwe beveiligingsfuncties voor bedrijven.

Microsoft introduceert nieuwe Office 365 CRM-app voor kleine bedrijven

Nieuwe Outlook Customer Manager-app automatiseert en organiseert verkoop- en klantgegevens in Outlook voor kleine zakelijke gebruikers.

Pokémon Go breidt 'Nearby' testgebieden uit, rolt dagelijkse bonussen uit

Pokémon Go-spelers in de Bay Area, Arizona en Seattle kunnen zien of dit een waardige vervanging van de tracker is.

Wat is er nieuw in de Creators Update van Windows 10, beschikbaar in het voorjaar van 2017

De Windows 10 Creators Update, ook wel bekend als Redstone 2, komt naar verwachting in het voorjaar van 2017 op pc's. Net als andere updates voor Windows 10 is deze gratis en bevat een groot aantal nieuwe functies.

Google rolt de guillotine uit voor een nieuwe serviceronde en functiesluitingen

Gisteren kondigde Google een nieuwe ronde van 'lenteschoonmaak' aan, waardoor in 2013 meer diensten en functies worden gesloten. Deze laatste ronde brengt het totale aantal functies of services op 70 sinds het initiatief voor de 'lenteschoonmaak' in 2011 begon.

Amazon rolt AutoRip uit; Gratis mp3's van al je gekochte muziek

Als je tussen 1998 en vandaag een cd op Amazon hebt gekocht, kun je genieten van een gratis MP3-kopie van die muziek dankzij het nieuwe programma van Amazon: AutoRip. Lees verder om te zien hoe het werkt.