Windows 10 Cloud zal naar verwachting concurreren met Chrome OS

Microsoft wil en heeft Windows nodig om zoveel mogelijk mobiele computersectoren te domineren. Dat omvat de zeer lage kant waar Chromebooks bestaan ​​tot aan de bovenkant van de MacBook Pro. En het lijkt erop dat de lage kant zal worden verzorgd met een nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft, Windows 10 Cloud genaamd.

We weten nog niet precies wat Windows 10 Cloud is, en Microsoft neemt het standpunt in dat 'we niets te delen hebben'. Maar Mary Jo Foley van ZDNet gelooft, op basis van haar bronnen, dat het een nieuwe versie van Windows 10 is die beperkt is tot het draaien van Unified Windows Platform (UWP)-apps.Zo'n beperkte versie zou zeker aan fabrikanten kunnen worden aangeboden tegen een lagere licentievergoeding, of zelfs gratis. Maar waarom zou je het Cloud noemen? Nou, dat komt waarschijnlijk omdat u op de cloudservices van Microsoft vertrouwt wanneer u de hardware gebruikt waarmee het besturingssysteem wordt geleverd. Dat betekent Bing voor zoeken, Office 365 voor productiviteit, OneDrive voor opslag en Cortana voor hulp.

Verwant

  • Google slaat terug op Microsoft met nieuwe Chromebooks voor het onderwijsGoogle slaat terug op Microsoft met nieuwe Chromebooks voor het onderwijs

Er is geen tekort aan goedkope laptops met Windows 10 Home op de markt. Je kunt het kopen voor ongeveer $ 200 als je het niet erg vindt een 11-inch scherm dat geen Full HD is, RAM beperkt tot 2 GB (4 GB als je geluk hebt) en 32 GB opslag. Maar die laptops moeten nog wel een Windows-licentie in de prijs verdisconteren.

Windows 10 Cloud zou de licentievergoeding kunnen verwijderen, wat betekent dat laptops van $ 200 kunnen worden geleverd met een groter scherm of meer RAM. Of we kunnen dezelfde producten $ 20- $ 30 goedkoper krijgen. In ruil daarvoor zullen eindgebruikers te maken krijgen met beperkingen, het kan bijvoorbeeld zijn dat u de zoekmachine niet van Bing kunt veranderen.

Of dit is wat Microsoft van plan is, moet nog blijken. We mogen pas in april iets officieels over Windows 10 Cloud verwachten, wanneer de Windows 10 Creators Update wordt uitgebracht.

Aanbevolen verhalen

Met Dropbox SmartSync kun je samenwerken op Mac- en Windows-pc's

De Paper-samenwerkingstool van het bedrijf is ook beschikbaar voor het grote publiek.

De 10 dingen die je moet doen om je doelen te bereiken

Om te slagen, moet je jezelf eerst voorbereiden op succes.

De cloud en Office houden Microsoft overeind tijdens pc-inzinking

En nogmaals, telefoons waren een grote teleurstelling voor het bedrijf.

Pinebook Linux-laptop van $ 89 wordt naar verwachting in februari gelanceerd

Een 11,6-inch ARM-laptop voor $ 89 is een koopje, maar er is ook een 14-inch model voor $ 99.

Microsoft werkt Beam-streaming bij om beter te kunnen concurreren met Twitch

De toch al snelle service is nu sneller en laat je inloggen met Xbox Live.