'Wilson's Heart': Inside Oculus' nieuwe psychologische thriller

-and-039;wilson-and-039;s-heart-and-039;-inside-oculus-and-039;-nieuwe-psychologische-thriller foto 1 Oculus

Je komt bij als de donder boven je hoofd crasht. Bliksemstralen verlichten de kamer door gapende gaten in de uitgeblazen gevel van het gebouw terwijl je je omgeving begint in je op te nemen. Maar voordat je verder gaat met de meer dringende zaken over waarom je wakker wordt in een sanatorium en waarom het gebouw eruitziet alsof het een artilleriebombardement heeft overleefd, moet je eerst uitzoeken hoe je de polsboeien kunt verwijderen waarmee je bent vastgebonden deze muur. Het ergste is dat dit misschien wel het gezondste deel van je nacht is.

Dit is Wilson's Heart, een nieuwe psychologische horror/thriller VR-ervaring van Oculus. Je speelt als Robert Wilson (met de stem van Peter Weller, de man die Robocop speelde), een patiënt in de vreemde faciliteit die de geheimen van de faciliteit moet oplossen en moet ontsnappen - of proberen te sterven. Tijdens een recente demo kreeg ik 30 minuten de tijd om de game door te spelen en ik was onder de indruk, ook al zijn op puzzels gebaseerde games over het algemeen niet waar ik voor ga. De game heeft een zeer film noir-gevoel, zoals blijkt uit de grijsschaalwereld en de uitrusting van de jaren 40, met een vleugje hallucinogene onzekerheid. Het is alsof de man van Jacob's Ladder werd toegelaten tot het sanatorium op Shutter Island en die faciliteit vervolgens werd verplaatst naar het land van Myst.-and-039;wilson-and-039;s-heart-and-039;-inside-oculus-and-039;-nieuwe-psychologische-thriller foto 2

De game is verhalend en draait grotendeels om het oplossen en verkennen van puzzels, hoewel er overal talloze gevechtsscènes zijn. Tijdens mijn demo waren de onderzoekssecties vrij gewoon: ik teleporteerde eenvoudig naar elke beschikbare bestemming in elke kamer, rommelde door de items die op elk station aanwezig waren (meestal pakte ik alleen sleutels en nuttige items) en teleporteerde vervolgens naar de volgende . Het was niet zozeer een kwestie van slim zijn, maar van oplettend en grondig zijn.

De strijd was een stuk spannender. Hoewel het geen Resident Evil VII is, waren er nog steeds genoeg griezelige sequenties die door de huid kruipen, schrikken en psychologische freak-outs. Aan het begin van het spel moet je je mysterieuze krachten nog laten ontwaken, dus je vecht vooral met gevonden voorwerpen. Op een gegeven moment vocht ik met een badoctopus (niet vragen) en moest ik zijn tentakels met een virtuele beitel van mijn polsen steken voordat ik een nabijgelegen elektroshocktherapiedoos oppakte en in het badwater gooide. Later neemt je vechtvermogen toe door het gooien van een vreemde mechanische bal die op de een of andere manier je hart heeft vervangen naar vijanden en het gebruik van de bewegingscontrollers om zijn vliegbaan te sturen. Tijdens mijn demo gebruikte ik het 'hart' om de hoofden en torso's van naderende zombies te laten ontploffen, terwijl golf na golf van hen mijn positie snelde.

-and-039;wilson-and-039;s-heart-and-039;-inside-oculus-and-039;-nieuwe-psychologische-thriller foto 3

Navigeren door deze wereld doet erg denken aan Myst, waarin je je een weg door de virtuele wereld wijst en klikt. Robert Wilson loopt niet, hij teleporteert. Je kijkt waar je heen wilt (geldige bestemmingen verschijnen als spookachtige, gloeiende silhouetten) en klikt op een knop op de controller. Helaas betekent dit dat een overgrote meerderheid van de gameplay wordt bereikt terwijl je stilstaat - je pakt en onderzoekt objecten, manipuleert deuren en ramen, breekt sloten en vecht tegen een reeks monsters, allemaal zonder je te verplaatsen.

Hoewel die navigatiemonteur goed genoeg werkte in Myst, is het een beetje raar als je een VR-headset draagt. Omdat ik moet kijken waar ik heen wil en mijn personage niet kan omdraaien met de controllers, merkte ik dat ik constant over mijn schouder keek om het volgende reispunt te vinden en mijn nek ontspande zodra ik teleporteerde om me op de scène te concentreren voor mij.

Ik vond de configuratie van de controller in het begin ook een beetje onhandig. Door de bovenste en onderste triggers op de Rift-controllers in te drukken, open en sluit je respectievelijk je in-game wijsvinger en middelvinger, ringvinger en pink. Dus om een ​​in-game-object te grijpen, moest ik een knijpende beweging maken in de echte wereld, en die tactiele dissonantie was genoeg om me herhaaldelijk uit mijn suspension of disbelief te halen.

Een Oculus-vertegenwoordiger met wie ik sprak, schat dat het hele spel ongeveer 8 uur zou duren om te voltooien als je alle mysteries van het gebouw snel genoeg kunt achterhalen. Dat maakt het een geweldige optie als je op zoek bent naar een game die je in een weekend kunt verslaan. Maar ik ben bang dat er niet veel prikkels zullen zijn om opnieuw te spelen. Omdat het een verhalende game is, zijn er geen zijmissies om te voltooien of uitdagingen in GTA-stijl om te verslaan, dus als je eenmaal de hoofdverhaallijn hebt verslagen, is dat alles. Wilson's Heart zal naar verwachting voor $ 40 worden verkocht via de Oculus-winkel wanneer het op 23 april wordt uitgebracht.

Aanbevolen verhalen

De nieuwe slaapvolgfunctie van Fitbit werkt (meestal) goed

De nieuwe Alta HR moet de hele nacht stevig om je pols zitten.

Supercomputersimulatie kijkt in de dodelijkste tornado van 2011

Het kostte een supercomputer drie dagen om deze ongelooflijke storm na te bootsen.