Wil je een iPhone Bricken? Stuur wat emoji's

Als een flauwvallende geit die bevriest bij het eerste teken van een boer, kan een iPhone met iOS 10 worden gemetseld door slechts een paar emoji's in de Berichten-app te verzenden.

Dat is volgens YouTube-grappenmaker EverythingApplePro, die gisteren een video heeft geüpload waarin wordt beschreven hoe een schijnbaar willekeurige verzameling sms-berichten ervoor kan zorgen dat Apple's vlaggenschip-smartphone crasht en opnieuw opstart. De tekstreeks bestaat uit een wuivende witte vlag-emoji, een nul, een regenboog en een variatiekiezer, een verborgen Unicode-teken dat naar een iMessage kan worden gekopieerd.



Verzend ze alle vier tegelijk, en het apparaat van de ontvanger zal vastlopen en uiteindelijk opnieuw opstarten. Er is ook een alternatieve methode waarbij u een nieuw contactbestand maakt dat de tekstreeks bevat en het bestand deelt met een andere telefoon. Die contactkaart zal een telefoon met een iOS 10-versie laten crashen, hoewel de iMessage-reeks alleen telefoons met iOS 10.1 of lager blokkeert, meldde de Guardian.

Verwant

  • Bug crasht iPhones met een tekstBug crasht iPhones met een tekst

Nadat de YouTube-video deze week opdook, beweerde een andere blogger die postte onder de naam 'Vincedes3' de fout vorige maand te hebben ontdekt, en gaf in een blogpost meer details over hoe het werkt. De iOS Berichten-app probeert de tekstreeks te combineren in een enkele regenboogvlag-emoji, maar het proces verbruikt te veel gegevens, wat volgens de post een crash veroorzaakt.

Vincedes3, die zichzelf omschrijft als een Franse beveiligingsonderzoeker, zei dat de bug was gepatcht in een bètaversie van iOS 10. Apple reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Oude iPhone-bezitters hebben misschien eerder emoji-streken vervloekt, aangezien het onvermogen van iOS om bepaalde Unicode-strings te ontleden niets nieuws is. Het verscheen voor het laatst in 2015, toen Apple zei dat het op de hoogte was van het probleem en een oplossing zou geven.

Aanbevolen verhalen

Netflix verwacht dat HBO binge-first gaat in een 'internet-tv-wereld'

Netflix heeft in het vierde kwartaal 7 miljoen klanten toegevoegd en zal dit jaar zijn oorspronkelijke investering in content met een miljard dollar verhogen.

Auto- en olie-industrie willen waterstofauto's tegenover EV's plaatsen

13 bedrijven zullen de Hydrogen Council vormen om de technologie te stimuleren in plaats van elektrische voertuigen.

Hoe u het verzenden in Outlook ongedaan kunt maken

Gmail maakt het gemakkelijk om te voorkomen dat een e-mail wordt bezorgd, zelfs nadat je op Verzenden hebt geklikt. Outlook heeft vergelijkbare opties, maar ze zijn verwarrend. Hier leest u hoe u deze redder in nood instelt in de e-mailclient van Microsoft.

iTunes-update voor iPhone? :- ( Oh broer …

Voor degenen onder u die om de iPhone geven, zorg ervoor dat u deze update krijgt.