WikiLeaks Details CIA Hacking Tools voor Macs, iPhones

WikiLeaks, die zijn datadump van gelekte CIA-hacktools voortzet, heeft donderdag een reeks documenten vrijgegeven die lijken te laten zien hoe het bureau in staat was om de Mac-computers en iPhones van Apple te bespioneren.

De meeste gelekte documenten beschrijven hackmethoden die enkele jaren oud zijn, wat suggereert dat ze mogelijk zijn bijgewerkt of met pensioen zijn gegaan toen nieuwe Apple-producten werden uitgebracht. Met codenamen als 'Dark Matter' en 'Sonic Screwdriver' hadden de hacktools de CIA in staat kunnen stellen toegang te krijgen tot computers en mobiele apparaten met behulp van technieken zoals het installeren van malware in de firmware van een apparaat, aldus WikiLeaks.Onder de documenten bevindt zich een gebruikershandleiding uit 2012 voor de Sonic Screwdriver-tool, die de pogingen van de CIA beschrijft om code uit te voeren op randapparatuur terwijl een Mac-desktop of laptop opstart. De techniek is bekend bij iedereen die ervaring heeft met het wijzigen van de opstartschijf van hun pc: de implantatiecode van de CIA werd opgeslagen op een Apple Thunderbolt-naar-Ethernet-adapter en scande alle externe en interne opstartbare schijven om er een te vinden waarmee het een bewakingsapparaat kon installeren. achterdeur bij opstarten.

Nadat de achterdeur was geïnstalleerd en de computer opnieuw was opgestart in macOS, zou de geïnfecteerde Ethernet-adapter normaal functioneren. Volgens de gebruikershandleiding heeft de CIA de tool getest op veel MacBook-modellen die vanaf 2011 zijn geïntroduceerd.

Verwant

  • WikiLeaks Trove lijkt CIA-hacktools te tonen WikiLeaks Trove lijkt CIA-hackingtools te tonen

Een ander uitgelekt document beschrijft de 'NightSkies'-tool uit 2008, die is ontworpen om fysiek te worden geïnstalleerd op fabrieksverse iPhones. Dat suggereert dat de CIA toegang had tot de iPhone-toeleveringsketen, aldus WikiLeaks.

De documenten die donderdag zijn vrijgegeven, maken deel uit van de 'Vault 7'-schat van gelekte CIA-hacktools, die WikiLeaks voor het eerst op 7 maart aankondigde. de fabrikanten van de beoogde software en hardware de tijd hebben om de kwetsbaarheden die in de documenten worden beschreven aan te pakken voordat ze worden vrijgegeven.

WikiLeaks is naar verluidt traag geweest om die belofte na te komen, maar vereist eisen van bedrijven voordat het de gegevens overhandigt, aldus Vice News. Het was niet meteen duidelijk of Apple tijd had om de donderdag gelekte documenten te bekijken.

Aanbevolen verhalen

WikiLeaks: CIA heeft allerlei tools om je Mac te hacken

Men gebruikt een aangepaste Ethernet-adapter om bewakingssoftware te installeren.

Uber CEO onthult details over onderzoek naar seksuele intimidatie

Uber werkt aan een diversiteitsrapport naar aanleiding van beschuldigingen van seksuele intimidatie door een ex-ingenieur.