Wie maakt al deze malware - en waarom?

wie-maakt-al-deze-malware--en-8212;-en-waarom foto 1

We hebben een lange weg afgelegd sinds de dagen dat geïnfecteerde diskettes tussen DOS-computers werden verplaatst. Malware gaat niet over met je spelen, grappen maken of alleen maar schade aanrichten - het draait allemaal om winst.

Om te begrijpen waarom al deze malware er is en waarom mensen het maken, hoeft u alleen maar het winstmotief in gedachten te houden. Criminelen maken malware en andere vervelende software om geld te verdienen.GERELATEERDE ARTIKELEN wie-maakt-al-deze-malware--en-8212;-en-waarom foto 2Waarschuwing: uw browserextensies bespioneren u wie-maakt-al-deze-malware--en-8212;-en-waarom foto 5Niet alle virussen zijn virussen: 10 malwaretermen uitgelegd wie-maakt-al-deze-malware--en-8212;-en-waarom foto 6

Vroege malware

Als je in de jaren 90 computers gebruikte, herinner je je de eerste reguliere computervirussen. Het waren vaak praktische grappen van slechts proof-of-concepts, gemaakt om met uw computer te knoeien en schade aan te richten door mensen met te veel tijd aan hun handen. Geïnfecteerd raken door een stukje malware betekende dat uw bureaublad mogelijk werd overgenomen door een pop-up die trots verkondigde dat u geïnfecteerd bent. De prestaties van uw computer kunnen verslechteren als een worm probeert zoveel mogelijk kopieën van zichzelf naar het internet te sturen. Een bijzonder kwaadaardig stukje malware zou kunnen proberen om alles van uw harde schijf te verwijderen en uw computer onopstartbaar te maken totdat u Windows opnieuw installeerde.

wie-maakt-al-deze-malware--en-8212;-en-waarom foto 7

De Happy99-worm bijvoorbeeld, beschouwd als het eerste virus dat zichzelf via e-mail verspreidde, bestond alleen om zichzelf te verspreiden. Het e-mailde zichzelf naar andere computers, veroorzaakte daarbij fouten op uw computer en toonde een Gelukkig Nieuwjaar 1999 !! raam met vuurwerk. Deze worm deed niets anders dan zichzelf verspreiden.

Keyloggers en Trojaanse paarden

Makers van malware zijn tegenwoordig bijna puur gemotiveerd door winst. Malware wil u niet informeren dat u bent gecompromitteerd, uw systeemprestaties verslechteren of uw systeem beschadigen. Waarom zou een stukje malware uw software willen vernietigen en u dwingen Windows opnieuw te installeren? Dat zou u alleen maar hinderen en de maker van de malware zou één geïnfecteerde computer minder hebben.

In plaats daarvan wil de malware uw systeem infecteren en zich stilletjes op de achtergrond verbergen. Vaak functioneert malware als een keylogger en onderschept het uw creditcardnummers, wachtwoorden voor internetbankieren en andere gevoelige persoonlijke gegevens wanneer u deze op uw computer typt. De malware stuurt deze gegevens terug naar de maker. De maker van de malware gebruikt deze gestolen creditcardnummers en andere persoonlijke informatie misschien niet eens. In plaats daarvan kunnen ze het goedkoop op een virtuele zwarte markt verkopen aan iemand anders die het risico neemt om de gestolen gegevens te gebruiken.

Malware kan ook functioneren als een Trojaans paard, verbinding maken met een externe server en wachten op instructies. De Trojan zal dan alle andere malware downloaden die de maker wil. Hierdoor kan de maker van malware die geïnfecteerde computers voor andere doeleinden blijven gebruiken en ze bijwerken met nieuwe versies van malware.

wie-maakt-al-deze-malware--en-8212;-en-waarom foto 8

Botnets en ransomware

Veel soorten malware creëren ook een botnet. In feite verandert de malware uw computer in een op afstand bestuurbare bot die samenwerkt met andere bots in een groot netwerk. De maker van de malware kan dit botnet vervolgens gebruiken voor welk doel dan ook - of, meer waarschijnlijk, de maker van het botnet kan de toegang tot het botnet verhuren aan andere criminele ondernemingen. Een botnet kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanval op een website uit te voeren, deze te bombarderen met verkeer van een enorme hoeveelheid computers en ervoor te zorgen dat de servers onder de belasting niet meer reageren. Iemand zou kunnen betalen voor toegang tot een botnet om een ​​DDoS-aanval uit te voeren, misschien op de website van een concurrent.

Een botnet kan ook worden gebruikt om webpagina's op de achtergrond te laden en op advertentielinks op een groot aantal verschillende pc's te klikken. Veel websites verdienen geld elke keer dat een pagina wordt geladen of er op een advertentielink wordt geklikt, dus deze pagina's worden geladen en klikken op advertentielinks - ontworpen om eruit te zien als echt verkeer van veel verschillende computers - kunnen de website geld opleveren. Dit staat bekend als klikfraude.

Ransomware zoals CryptoLocker is een extreem voorbeeld van deze trend die tot het logische uiterste is doorgevoerd. Wanneer het u infecteert, versleutelt CryptoLocker de persoonlijke bestanden die het op uw computer vindt met een geheime coderingssleutel en verwijdert het de originelen. Er verschijnt dan een beleefde, professionele wizard die u vraagt ​​geld uit te geven om uw bestanden terug te krijgen. Als u niet betaalt, verliest u uw bestanden, maar maakt u zich geen zorgen, ze accepteren verschillende betalingsmethoden om het u gemakkelijk te maken. Blijkbaar krijg je je bestanden terug als je ze betaalt - natuurlijk, omdat anders het nieuws zou verspreiden en niemand ze zou betalen. Het uitvoeren van regelmatige back-ups kan CryptoLocker verslaan en we raden af ​​om criminelen losgeld te betalen, maar dit is een duidelijk voorbeeld van malware met winstoogmerk. Ze willen net genoeg problemen voor je veroorzaken dat je moet betalen om ze weg te krijgen.

Phishing- en social engineering-aanvallen

Online bedreigingen gaan ook niet alleen over malware. Phishing en andere social-engineering-aanvallen vormen nu ook een enorme bedreiging. U kunt bijvoorbeeld een e-mail ontvangen die beweert van uw bank te zijn en die u naar een bedrieglijke website kan leiden die is ontworpen om eruit te zien als die van uw bank. Als u uw bankgegevens invoert, kan de aanvaller toegang krijgen tot uw bankrekening op de website van uw bank.

Deze aanvallen zijn net als malware op winst gericht.De aanvaller voert geen phishing-aanval uit om alleen maar met je te rotzooien - ze doen het om toegang te krijgen tot je gevoelige financiële informatie, zodat ze winst kunnen maken.

GERELATEERDE ARTIKELEN Online beveiliging: de anatomie van een phishing-e-mail doorbreken Wat is social engineering en hoe kun je het vermijden?


Deze lens kan u ook helpen andere onaangename soorten software te begrijpen, zoals adware die advertenties op uw computer weergeeft en spyware die uw browsegegevens bespioneert en deze via internet verzendt. Deze onaangename soorten software worden om dezelfde reden gemaakt: winst. Hun makers verdienen geld door u advertenties te tonen en deze op u af te stemmen.

Afbeelding tegoed: Sean MacEntee op Flickr

Meer verhalen

Werken met externe schijven op een Chromebook

Chromebooks bevatten slechts een kleine hoeveelheid interne opslag. Ze ondersteunen echter externe opslagapparaten zoals USB-flashstations, externe harde schijven en microSD-kaarten. Gebruik een extern opslagapparaat om de opslagruimte van uw Chromebook uit te breiden of bestanden over te zetten tussen Chromebooks en andere computers,

Geek Trivia: planten verliezen water door een proces dat bekend staat als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een versleutelde schijfkopie maken om gevoelige bestanden veilig op een Mac op te slaan

Macs hebben geen hulpprogramma's van derden, zoals TrueCrypt, nodig om een ​​veilige, versleutelde container voor uw gevoelige bestanden te maken. U kunt een versleutelde schijfkopie maken met behulp van het ingebouwde Schijfhulpprogramma.

Geek Trivia: Welke van de volgende soorten meren wordt gevormd door een meanderende rivier?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de achtergrond op uw iPhone of iPad kunt wijzigen

Het veranderen van de achtergrond op uw iPhone of iPad is een eenvoudige manier om uw mobiele apparaat nieuw leven in te blazen. Hier leest u hoe u de achtergrond op uw iPhone of iPad kunt wijzigen en het weer als een nieuw apparaat kunt laten voelen.

Geek Trivia: een demonym is een woord dat een persoon identificeert door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Laad applicaties op specifieke desktops in OS X om de rommel van vensters te helpen verminderen

Vandaag willen we het hebben over een productiviteitstruc op OS X die al geruime tijd bestaat, maar die je misschien is ontgaan: de mogelijkheid om verschillende applicaties toe te wijzen om op specifieke desktops in OS X te laden.

Live-tegels maken in uw startmenu voor elk account in Windows 10 Mail

De Mail-app in Windows 10 is verrassend robuust en ondersteunt meerdere accounts en meerdere services zoals Outlook, Gmail, Exchange en natuurlijk POP3 en IMAP. Ervan uitgaande dat u meerdere accounts hebt ingesteld, kunt u voor elk account ook een live-tegel in uw Start-menu maken. Je kunt zelfs creëren

Een alineatelling krijgen voor een specifieke alineastijl in een Word-document

U kunt eenvoudig alinea's tellen, evenals pagina's, woorden, tekens en regels in een Word-document. Maar wat als u wilt weten hoeveel alinea's van een specifieke stijl u in uw document heeft? We laten je een truc zien waarmee je dit nummer gemakkelijk kunt krijgen.

Wat is Samsung's Game Launcher en moet je het gebruiken?

Het was een lange dag en je hebt wat tijd om te doden, dus pak je Samsung Galaxy S7 en start je favoriete game. Je bent helemaal klaar om het niveau te verpletteren dat je de afgelopen zeven weken hebt vastgehouden - het is zo dichtbij dat je het kunt proeven. Dan besluit je bff een sms te sturen die je . onderbreekt