WhatsApp rolt authenticatie in twee stappen uit

Let op, WhatsApp-gebruikers: u kunt nu een extra beveiligingslaag aan uw account toevoegen om deze tegen nieuwsgierige blikken te beschermen.

De chat-app, die eigendom is van Facebook, heeft donderdag aangekondigd dat het is begonnen met het uitrollen van tweestapsverificatie voor zijn 1,2 miljard gebruikers op iPhone, Android en Windows. Tweestapsverificatie is een optionele maar aanbevolen functie, die uw account veiliger maakt.'Als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, moet elke poging om je telefoonnummer op WhatsApp te verifiëren vergezeld gaan van de zescijferige toegangscode die je met deze functie hebt gemaakt', schreef het WhatsApp-ondersteuningsteam op een pagina met veelgestelde vragen over de nieuwe functie.

Om tweestapsverificatie in te schakelen, open je WhatsApp, selecteer je Instellingen > Account > Tweestapsverificatie > Inschakelen.

Bij het instellen van tweestapsverificatie op WhatsApp kun je optioneel je e-mailadres invoeren. Op deze manier, als je ooit je zescijferige toegangscode vergeet, kan WhatsApp je een link e-mailen om tweestapsverificatie uit te schakelen.

'We raden je ten zeerste aan een correct e-mailadres op te geven, zodat je niet wordt buitengesloten van je account als je je toegangscode vergeet', schreef het team.

Verwant

  • 9 Essentiële WhatsApp-tips voor chatfans9 Essentiële WhatsApp-tips voor chatfans

Als je ooit een e-mail ontvangt om tweestapsverificatie uit te schakelen, maar hier niet om hebt gevraagd, klik dan niet op de link, waarschuwde WhatsApp. Het kan betekenen dat iemand je telefoonnummer probeert te verifiëren op WhatsApp.

De nieuwe beveiligingsfunctie komt nadat WhatsApp vorige maand ontkende dat zijn app een 'achterdeur' biedt naar versleutelde teksten in reactie op een rapport gepubliceerd door The Guardian. Het rapport, dat cryptografie- en beveiligingsonderzoeker Tobias Boelter citeert, suggereerde dat een beveiligingslek binnen WhatsApp door overheidsinstanties zou kunnen worden gebruikt als een achterdeur om gebruikers te bespioneren.

Bekijk voor meer informatie PCMag's beoordelingen van WhatsApp voor iPhone en Android.

Aanbevolen verhalen

5 belangrijkste trends in webontwikkeling om op te letten in 2017

Webontwikkeling is elke dag een dynamische zone, die zichzelf gelaagd en opnieuw vormgeeft volgens de veranderende trends en de nieuwste technologische ontwikkelingen in de branche. Van opgenomen...

De Gita is je rollende robotportier

Het kan de wereld misschien niet redden, maar het kan in ieder geval je spullen dragen.

Open Whisper Systems verdedigt Whatsapp tegen 'achterdeur'-claims

Schakel beveiligingsmeldingen in om ervoor te zorgen dat uw versleutelde WhatsApp-communicatie zo blijft.

Verificatie van stuurprogrammahandtekening uitschakelen op 64-bits Windows 8.1 of 10 (zodat u niet-ondertekende stuurprogramma's kunt installeren)

Digitaal ondertekende stuurprogramma's bevatten een elektronische vingerafdruk die aangeeft door welk bedrijf het stuurprogramma is geproduceerd, evenals een indicatie of het stuurprogramma is gewijzigd sinds het bedrijf het heeft uitgebracht. Dit verhoogt de veiligheid, aangezien een ondertekend stuurprogramma dat is gewijzigd niet langer zal hebben:

Week in Geek: Dropbox rolt authenticatie in twee stappen uit in experimentele desktopclient-build

Onze laatste editie van WIG voor augustus staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Firefox 17 zal add-ons veiliger maken, wachtwoordhints kunnen eenvoudig worden geëxtraheerd uit Windows 7 en 8, de nieuwste stabiele release van ChromeOS voegt een nieuwe lijstfunctie toe aan apps , en meer.