Welke Windows-services kunt u veilig uitschakelen?

welke-windows-services-kunt-u-veilig-foto uitschakelen 1

Als u elke laatste druppel prestatie uit uw pc wilt persen, kunt u overwegen enkele van de ingebouwde Windows-services uit te schakelen. Maar welke moet je uitschakelen? En welke kun je veilig uitschakelen?

welke-windows-services-kunt-u-veilig-foto uitschakelen 2Belangrijk: het uitschakelen van services is geen wondermiddel

Hier bij How-To Geek zijn we geen grote fans van het uitschakelen van Windows Services - in ieder geval denken we niet dat het uitschakelen van Microsoft-services die in Windows zijn ingebouwd meestal een geweldig goed idee is. De meeste van hen zijn sterk geoptimaliseerd en nemen eigenlijk bijna geen CPU-tijd in beslag, en ze worden uiteindelijk uit het actieve geheugen naar het wisselbestand gestuurd, dus ze verspillen toch niet echt je systeemgeheugen. Er zijn er nog veel meer die cruciaal zijn voor de goede werking van het besturingssysteem, en u zult dingen kapot maken door ze willekeurig uit te schakelen.

Om niet te denken dat we gek zijn, raden we aan om services uit te schakelen - alleen geen ingebouwde services. De services die u zeer nauwkeurig moet onderzoeken, zijn alle services van derden die uw computer vertragen. Als je veel software hebt geïnstalleerd, zijn dat er waarschijnlijk veel. U moet software verwijderen die u niet gebruikt en vervolgens services uitschakelen indien nodig (wees voorzichtig, want u kunt natuurlijk dingen kapot maken).

Als u Windows 8 gebruikt, zult u merken dat systeemservices nog beter zijn geoptimaliseerd, minder geheugen gebruiken en dat veel ervan zijn gecombineerd om tegelijkertijd minder actieve processen te gebruiken. We zouden stellen dat hoewel de moderne apps vrij zinloos zijn op een laptop of desktop, de gewone desktop op Windows 8 een stuk meer gestroomlijnd en geoptimaliseerd is voor snelheid, dus upgraden is geen slecht idee voor alleen de prestaties.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat als je in de stemming bent om je computer aan te passen om de prestaties te versnellen, je veel meer kilometers zult halen uit het verwijderen van software die je niet nodig hebt, het vervangen van waardeloze software door betere alternatieven, en ervoor te zorgen dat er geen spyware op uw pc staat.

Omdat je waarschijnlijk nog steeds meer wilt weten over het uitschakelen van services, hebben onze vrienden op de 7 Tutorials-website een reeks richtlijnen opgesteld voor wat veilig kan worden uitgeschakeld, samen met wat nuttige informatie over waarom ze allemaal kunnen worden verwijderd zonder je pc te beschadigen . U zult merken dat ze aanbevelen om veel services op handmatig in te stellen in plaats van uitgeschakeld (en sommige daarvan zijn standaard al ingesteld op handmatig, dus het uitschakelen ervan zal de prestaties niet ten goede komen).

Geef me gewoon al een lijst

Aangezien we u niet zomaar naar iemand anders kunnen verwijzen zonder onze eigen gedachten toe te voegen, volgt hier onze korte lijst met enkele ingebouwde Windows-services die over het algemeen standaard zijn ingeschakeld en die u veilig kunt uitschakelen. Als je de volledige lijst leest bij 7 zelfstudies, zorg er dan voor dat je hun uitleg voor elke leest voordat je dingen uitschakelt.

  • Print Spooler (als je geen printer of print-to-PDF gebruikt)
  • Bluetooth-ondersteuning (als u geen Bluetooth gebruikt)
  • Extern register (het wordt meestal niet standaard uitgevoerd, maar u kunt het voor de veiligheid uitschakelen)
  • Extern bureaublad (Er zijn 3 services. Als u Extern bureaublad niet gebruikt, schakel ze dan uit)

Opmerking: we raden af ​​om de Windows Time-service uit te schakelen. Uitschakelen zal de prestaties van uw pc niet ten goede komen (deze is al ingesteld op handmatig en wordt slechts af en toe uitgevoerd, en het is veel beter om uw computertijd correct in te stellen, om vele redenen, waaronder de integriteit van de tijdstempel van bestanden.

Diensten uitschakelen? Ik ben vergeten hoe

Ja, de meesten van jullie zijn het waarschijnlijk niet vergeten. Voor het geval dat, hier is hoe. Open het Windows-startscherm of het startmenu, typ services.msc en druk op Enter om het paneel Services te openen.

welke-windows-services-kunt-u-veilig-foto uitschakelen 3

Dubbelklik op het item dat u wilt uitschakelen en wijzig de vervolgkeuzelijst in Uitgeschakeld (of Handmatig als u dat wilt).


Ben jij een systeem tweaker? Heb je ervaring met het uitschakelen van services? Geluid uit in de commentaren en lenen uw expertise aan uw medelezers.

Meer verhalen

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.

De beste draadloze routers van 2016

De juiste router kan een groot verschil maken voor hoe u uw pc, telefoon en andere aangesloten apparaten gebruikt. Hier leest u hoe u er een kunt kopen, samen met onze best beoordeelde producten.

De beste slimme gloeilampen van 2016

Nog steeds vast in de donkere dagen van gloeilampen? Zie het licht - en bedien het met uw smartphone - met een van deze hoogwaardige connected verlichtingssystemen.

De beste wachtwoordmanagers van 2016

Een wachtwoord als '123456' of 'aap' is makkelijk te onthouden, maar ook makkelijk te kraken. Met behulp van een wachtwoordmanager kun je voor elke beveiligde website een uniek en sterk wachtwoord hebben.

De beste laptops van 2016

Of je nu een ultradraagbare laptop, een gaming-kolos of iets daartussenin wilt, ons winkeladvies en productaanbevelingen helpen je bij het vinden van je ideale laptop.

De beste tablets van 2016

Of u nu op zoek bent naar een Android-, Apple- of Windows-tablet, hier is wat u moet overwegen, samen met onze best beoordeelde leien.

De beste telefoons van 2016

We testen en beoordelen honderden mobiele telefoons per jaar. Dit zijn onze best beoordeelde modellen bij de grote Amerikaanse draadloze providers.

De beste digitale camera's van 2016

Van eenvoudige compactcamera's tot full-frame digitale spiegelreflexcamera's, hier is waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe camera, samen met de topmodellen in elke klasse die we testen.

De beste tv's van 2016

Ongeacht je budget of de grootte van het scherm dat je wilt, hier is waar je op moet letten als je aan het winkelen bent, samen met de best beoordeelde televisies die we hebben getest.

De beste koptelefoon van 2016

Voor echt zoet klinkende deuntjes wil je die gebundelde oordopjes weggooien. Dit zijn de best beoordeelde on-ear en around-ear hoofdtelefoons die we hebben getest, in een breed scala aan prijsniveaus.