Weet precies wat er op uw Mac staat met het hulpprogramma Systeeminformatie

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 1

Wanneer je je Mac bestelt of naar een Apple Store gaat om er een te kopen, ben je je waarschijnlijk vaag bewust van de hardware die erin zit. Met het hulpprogramma Systeeminformatie van OS X is het gemakkelijk om duidelijke, beknopte informatie te krijgen over wat er precies in uw specifieke apparaat zit en is geïnstalleerd.

Uw hulpprogramma Systeeminformatie bevat een schat aan informatie over uw computer, uw netwerkinstellingen en de bijbehorende software.Dit is waardevol omdat het u details geeft over letterlijk elk stukje hardware in uw systeem. Het lijkt veel op Apparaatbeheer op Windows, behalve dat Apparaatbeheer de mogelijkheid biedt om stuurprogramma's bij te werken en terug te draaien, iets dat niet nodig is op een Mac.

De systeeminformatie kan u echter veel vertellen over uw Mac, de gezondheid en vele andere belangrijke facetten. Het beste van alles is dat het allemaal op één plek staat, zodat u niet van hulpprogramma naar hulpprogramma hoeft te gaan om controles uit te voeren.

Over deze Mac

Als u op het Apple-menu klikt, is de eerste optie altijd Over deze Mac.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 2

Als iemand je ooit vraagt ​​welke versie van OS X je gebruikt, zal Over deze Mac je dat vertellen. Als je snel wilt weten hoeveel RAM-geheugen je hebt geïnstalleerd, welke snelheid je processor heeft of wat je serienummer is, hoef je alleen maar een blik te werpen op Over deze Mac.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 3

Klik op het tabblad Beeldschermen en het vertelt u uw schermgrootte, de resolutie en de grafische hardware van uw Mac.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 4

Een ander leuk ding dat u misschien in één oogopslag wilt weten, is hoeveel capaciteit u nog over heeft op uw systeemschijf en welke soorten bestanden de meeste ruimte innemen.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 5

Klik op het tabblad Ondersteuning voor ondersteuningsbronnen voor OS X en Macintosh.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 6

Tot slot, als je problemen hebt met je hardware, kun je je dekkingsstatus, reparatieopties en meer informatie over AppleCare bekijken op het tabblad Service.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 7

Over deze Mac is dan erg handig om de meest vluchtige informatie op je systeem te controleren, en voor velen is dat vaak meer dan genoeg.

Het systeeminformatierapport

Wanneer u de app Over deze Mac gebruikt, kunt u op de knop Software-update... klikken als u wilt controleren op beschikbare updates.

U kunt ook op de knop Systeemrapport klikken, waarmee het hulpprogramma Systeeminformatie wordt geopend. Het hulpprogramma Systeeminformatie is ook te vinden in Hulpprogramma's, dat zich in de map Programma's bevindt.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 8

Zoals u kunt zien, is er een linkerdeelvenster waarin u uw hardware, netwerk en software vindt. Als u de bovenste of een subcategorie kiest en er is informatie over dat item, dan ziet u dit in het rechterdeelvenster.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 9

Ons hardware-overzicht laat zien wat er fysiek op onze computer is geïnstalleerd.

De hardwaresectie is een geweldige manier om dingen te controleren die betrekking hebben op de systeemgezondheid. Als u bijvoorbeeld de gezondheid en status van uw laptopbatterij wilt controleren, klikt u op de categorie Energie en kunt u de gezondheidsinformatie van uw batterij bekijken.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 10

Een andere interessante categorie om te bekijken is Bluetooth, dat je gedetailleerde informatie geeft over apparaten die aan je Mac zijn gekoppeld, inclusief wat er momenteel is verbonden, welke services ze bieden en meer.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 11

Evenzo kan het gedeelte Netwerk interessante feiten over uw verbindingen onthullen. Controleer de firewall voor details over of deze aan staat, logactiviteit en welke applicaties alle verbindingen toestaan.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 12

De Wi-Fi-sectie geeft behoorlijk veelzeggende informatie weer over draadloze netwerken in de omgeving.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 13

De Wi-Fi-sectie vertelt je welk kanaal andere netwerken gebruiken, hun fysieke mogelijkheden en andere geeky dingen.

Ten slotte moet u de sectie Software bekijken. Het systeemsoftware-overzicht zal u niet alleen vertellen wat uw systeemversie is (we wisten dat al van Over deze Mac), maar ook welke kernelversie u heeft en hoe lang het geleden is dat u uw systeem voor het laatst hebt opgestart.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 14

Wilt u gedetailleerde informatie over elk laatste stukje software dat op uw computer is geïnstalleerd? Bekijk het gedeelte Toepassingen.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 15

U vindt versienummers, locaties en meer met behulp van de informatie over toepassingen.

Dit is eigenlijk een stuk eenvoudiger dan de map Programma's te openen, op een toepassing te klikken en vervolgens Command + I te gebruiken om de informatie te bekijken, hoewel u natuurlijk nog steeds het infovenster moet gebruiken om app- en mappictogrammen te wijzigen.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-de-systeeminformatie-hulpprogramma foto 16

Het Info-venster vertelt u alles wat u moet weten voor elke afzonderlijke app, maar het hulpprogramma Systeeminformatie is op de lange termijn een stuk handiger.

Neem even de tijd om te stoppen bij het gedeelte Voorkeurenvensters. Onthoud dat voorkeurenvensters de snelste manier zijn om aanpassingen aan uw systeem, hardware, netwerk en meer aan te brengen. Ze kunnen zelfs worden gebruikt om functionaliteit aan de menubalk toe te voegen, wat geweldig is voor voorkeuren die u vaak opent en wijzigt.

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 17

In het gedeelte Voorkeurenvensters ziet u versienummers, wie het heeft gemaakt en meer.

Als u ooit uw systeeminformatie naar Apple moet sturen voor ondersteuningsservices, is er een optie beschikbaar in het menu Bestand om naar Apple te verzenden ...

weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatie-hulpprogramma foto 18

Het hulpprogramma Systeeminformatie is een geweldige manier om problemen te controleren en te diagnosticeren, zeer specifieke technische details te verkrijgen en deze zelfs door te geven aan Apple. Daarnaast kunt u informatie opslaan, afdrukken en kopiëren, zoals naar een e-mail of document, waardoor het een makkie is om met anderen te delen.

GERELATEERDE ARTIKELEN weet-precies-wat-en-8217;s-in-uw-mac-met-het-systeem-informatiehulpprogramma foto 19Bepalen welke updates op OS X worden geïnstalleerd en wanneer? De HTG-gids voor (waarschijnlijk) alles wat u kunt weergeven op de menubalk van OS X

Dus als je het wilt weten of gewoon nieuwsgierig bent, neem dan tien minuten de tijd om alle onderdelen en functies van je Mac te onderzoeken. Je weet maar nooit, misschien leer je er iets van. Als je vragen of opmerkingen hebt die je zou willen bijdragen, verwelkomen we je feedback op ons discussieforum.

Meer verhalen

Bloatware verbannen: Windows 10 elimineert de noodzaak om ooit Windows opnieuw te installeren op nieuwe pc's

Geeks installeren Windows vaak onmiddellijk opnieuw op hun nieuwe pc om een ​​volledig schoon systeem te krijgen. Dankzij een wijziging in Windows 10 kunt u op elke pc een nieuw exemplaar van Windows krijgen zonder een ISO-bestand te downloaden en Windows opnieuw te installeren.

Ouderlijk toezicht inschakelen op de Fire TV en Fire TV Stick

Amazon prijst graag dat hun Fire TV de snelste mediastreamer op de markt is. Wat ze echter echt zouden moeten prijzen, is hoe de Fire TV de meest uitgebreide ouderlijke bescherming en kindvriendelijke inhoud biedt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u van beide kunt profiteren.

Geek Trivia: SeaWorld was oorspronkelijk bedoeld als een?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het startscherm in Office-toepassingen omzeilen of volledig uitschakelen

Wanneer u een Office-programma start, wordt in de linkerkolom een ​​startscherm weergegeven met beschikbare sjablonen en een lijst met onlangs geopende documenten. Dit scherm kan handig zijn, maar als u het vervelend of afleidend vindt, kunt u het eenvoudig uitschakelen.

Heb je een kabelabonnement? Profiteer van TV Everywhere-services

Online streamingdiensten worden meestal beschouwd als een alternatief voor dure kabelabonnementen voor snoersnijders. Maar tv-netwerken proberen daar al jaren verandering in te brengen en ze hebben steeds meer diensten uitgebracht die je gratis toegang geven tot on-demand video als je een kabelabonnement hebt.

Hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP?

Met de constante beveiligingsbedreigingen waarmee we elke dag te maken krijgen tijdens het surfen op internet, loont het om dingen zoveel mogelijk af te sluiten. Met dat in gedachten, hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt enkele oplossingen om een ​​beveiligingsbewust persoon te helpen

Geek Trivia: Lang voordat het World Wide Web Franse burgers genoten van online bankieren en meer met hoffelijkheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel tekst opmaken met behulp van het contextmenu in Word

Het dialoogvenster Lettertype in Word wordt gebruikt om tekst op te maken, zoals het wijzigen van het lettertype of de tekengrootte of het vet of cursief maken van tekst, en is op meerdere manieren toegankelijk. Een snelle en gemakkelijke manier is om het contextmenu te gebruiken.

Toegang krijgen tot het oude configuratiescherm in Windows 10 of Windows 8.x

Met het oude Windows Start-menu kon je het Configuratiescherm toevoegen als een menu of een vervolgkeuzelijst. Met Windows 8 of Windows 10 kunt u het Configuratiescherm vastmaken aan het startscherm en de taakbalk, maar eerst moet u weten waar het zich bevindt.

Geek Trivia: Credit Crunch, de praktijk van het krimpen van tv-showcredits om promo's uit te voeren, werd ontwikkeld door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!