Week in Geek: moderne (metro) versie van Firefox beschikbaar in september

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 1

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Windows op ARM-tablets die mogelijk voor slechts $ 199 worden verkocht, Facebook test een toename van advertenties in de nieuwsfeeds van gebruikers, bedrijven wenden zich tot GitHub om technisch talent te vinden, en meer .

Wekelijkse nieuwslinks

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 2 • Firefox Metro komt in september
  Na de recente RTM-release van Windows 8, heeft Mozilla aangekondigd dat ook zij ergens in september de preview-build van de Firefox Modern (voorheen bekend als Metro) webbrowser zullen publiceren.
 • Firefox OS werkt prima op de Raspberry Pi
  Raspberry Pi, een computer met één bord voor slechts $ 25, heeft furore gemaakt in de technische gemeenschap. Nu heeft Oleg Romashin, de belangrijkste ingenieur van Nokia, een video uitgebracht die de Firefox OS-runtime op een dergelijk systeem laat zien. De blogpost heeft de video ingesloten.
 • Mozilla: Firefox OS is een enorme en enge stap
  Interview: Dave Mason van Mozilla vertelt over een mogelijke vervanging van Gecko en wat Firefox beter maakt dan andere browsers.
 • Is er een manier waarop claims van een Microsoft Surface RT van $ 199 logisch zijn?
  Er zijn nu twee rapporten waarin wordt beweerd dat Microsoft van plan is zijn Windows-on-ARM-tablet te prijzen voor $ 199. Zouden subsidies, abonnementen en/of apart geprijsde add-ons deze lage prijs aannemelijk maken?
 • Microsoft's Windows 8: zal het oudere pc's nieuw leven inblazen?
  Nu Microsoft deze week de laatste Windows 8-bits begint uit te rollen, vragen gebruikers zich af of het de moeite waard is om ze op oudere, non-touch hardware te installeren.
 • Microsoft's Office 2013 ODF 1.2-ondersteuning zou een echte katalysator kunnen zijn voor de acceptatie van OpenOffice
  Microsoft dringt erop aan dat het robuuste ondersteuning heeft ingebouwd voor ODF 1.2 en PDF in Office 2013. Het heeft ondersteuning geboden voor ODF 1.1 in de laatste versie van Office, maar 1.2-ondersteuning zou betere ondersteuning bieden voor spreadsheetformules. De volgende versie van Office wordt later dit jaar gelanceerd. Hoe zullen OpenOffice-backers reageren met Microsoft Open XML-ondersteuning?
 • SkyDrive.com krijgt nieuwe gebruikersinterface, Windows- en Mac OS-apps bijgewerkt
  Na de recente update voor zijn persoonlijke e-mailservice, die Outlook.com is geworden, heeft Microsoft ook een belangrijke wijziging van de interface van SkyDrive.com doorgevoerd, waardoor deze in lijn is gebracht met de UI-aanpak in Windows 8.
 • volgende Windows slechts een kleine release, niet Windows 9
  Met Windows 8 al in handen van fabrikanten en nu beschikbaar om te downloaden voor MSDN- en TechNet-abonnees, zou Microsoft zich richten op de ontwikkeling van de volgende versie van Windows, waarvan onlangs werd gezegd dat het de codenaam Windows Blue zou hebben.
 • Unity 2D is verwijderd uit Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
  De 2D-variant van Canonical's Unity-desktopgebruikersinterface - geïntroduceerd in Ubuntu 11.10 voor systemen zonder 3D/OpenGL-hardwareversnelling - zal niet worden opgenomen in toekomstige versies van Ubuntu.
 • Qt's Move geeft FOSS de kriebels
  Er is de afgelopen maanden veel ophef geweest over Linux-desktops, maar weinigen zullen de bekendheid van KDE onder hen betwisten. Dat is inderdaad een van de vele redenen waarom er zoveel bezorgdheid is geweest over de op handen zijnde verkoop van de Qt-toolkit door Nokia, waarop KDE is gebaseerd.
 • Google's aankoop van QuickOffice een staking bij Surface RT
  Toen Google QuickOffice kocht, een volledige kantoorsuite die op mobiele platforms draait, werd gedacht dat het een aanval was op Microsoft Office in de cloud. Het echte doelwit kan de Surface RT-tablet van Redmond zijn.
 • Google+ lanceert vanity-URL's, inhalen Facebook, Twitter
  De techgigant begint aangepaste URL's uit te rollen voor bepaalde merken en gebruikers, zoals +britneyspears en +toyota. Nu zou het onthouden van die lange reeksen getallen tot het verleden kunnen behoren.
 • Drie jaar later werkt het verwijderen van je foto's op Facebook nu echt
  Na jarenlang foto's hamsteren, verwijdert Facebook nu gebruikersfoto's binnen 30 dagen.
 • Facebook lijkt advertenties in de nieuwsfeeds van gebruikers te versterken
  Het sociale netwerk test een nieuwe manier voor adverteerders om gebruikers te bereiken door ongevraagde advertenties in de nieuwsfeeds van gebruikers te plaatsen, ongeacht de connectie met het merk of product.
 • Twitter heft beperkingen op voor ontwikkelaars, zoekt meer controle
  Het bedrijf onthult eindelijk de strengere API-richtlijnen waar ontwikkelaars zich zorgen over maakten en ze waren terecht bezorgd: Twitter zal nu meer controle hebben over hoeveel gebruikers een app kan hebben.
 • Vergeet LinkedIn: bedrijven wenden zich tot GitHub om technisch talent te vinden
  Omdat ingenieurs en ontwerpers hun werk voor iedereen kunnen zien, realiseren steeds meer bedrijven zich dat ze kunnen zien wat mensen echt kunnen, niet alleen zeggen dat ze het kunnen.
 • Acer ziet matige reactie van consumenten op Windows 8-apparaten
  De uitgesproken voorzitter van het bedrijf verwacht niet dat Windows 8-apparaten veel enthousiasme bij consumenten of een enorme initiële groei voor de industrie zullen opwekken.
 • Tech ondersteunt BYOD 'niet helemaal klaar'
  Gebrek aan controle over de mobiele apparaten van werknemers en de neiging van mensen om de beveiliging te verzwakken wanneer ze worden ingezet door programma's te verwijderen, betekent dat de trend van het brengen van je eigen apparaat een aansprakelijkheid is.
 • Ware bekentenissen van een voormalige iPhone-ontwikkelaar
  Van David Gewirtz: Sinds afgelopen woensdag ben ik officieel geen iPhone-ontwikkelaar meer - wat me de vrijheid geeft om je te vertellen over mijn smerige ervaringen als iPhone-ontwikkelaar.
 • NASA onthult voorlopige reisplannen voor Marsrover
  De Marsrover Curiosity zal waarschijnlijk de rest van het jaar in de buurt van zijn landingsplaats doorbrengen voordat hij op weg gaat naar Mount Sharp, waar naar verwachting gelaagd terrein aanwijzingen bevat voor de evolutie van de planeet.

Beveiligingsnieuws

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 3

 • Google waarschuwt voor het gebruik van Adobe Reader - met name op Linux
  Op de patchdag van augustus heeft Adobe tal van kritieke geheugengerelateerde bugs in Reader voor Windows en Mac OS X opgelost, maar heeft ervoor gekozen om Linux-gebruikers over het hoofd te zien. De onderzoekers die de gaten ontdekten, vrezen nu dat potentiële aanvallers genoeg aanwijzingen kunnen vinden om een ​​exploit te bouwen door de huidige Windows-versie van Reader te vergelijken met de vorige. Dit zou Linux-gebruikers weerloos maken. Bovendien bevatten zelfs de gepatchte versies nog in totaal 16 open beveiligingsgaten.
 • Hackers maken misbruik van kritieke beveiligingsbugs in Adobe Flash, MS Office
  Adobe Systems en Microsoft hebben afzonderlijke kritieke kwetsbaarheden in veelgebruikte software gepatcht nadat ze rapporten hadden ontvangen dat ze in het wild worden uitgebuit door gerichte aanvallen. Beide bedrijven adviseren gebruikers om updates zo snel mogelijk te installeren.
 • Oracle brengt ongeplande oplossing uit voor kritieke kwetsbaarheid
  Op de recente Black Hat-conferentie in Las Vegas onthulde beveiligingsexpert David Litchfield een zero-day exploit in de databaseserver van Oracle. Oracle heeft dit beveiligingslek nu gedicht met een ongeplande patch. Serverversies 10.2.0.3, 10.2.0.4, 10.2.0.5, 11.1.0.7, 11.2.0.2 en 11.2.0.3 worden allemaal beïnvloed, hoewel de patch-update van juli 2012 een oplossing voor de laatste twee bevatte.
 • Fout waardoor sms-spoofing nog steeds aanwezig is in de nieuwste iOS 6-bèta
  Dacht je dat je een sms kreeg van je geliefde ex die weer bij elkaar wilde komen? Het kan een van je vrienden zijn die je voor de gek houdt, tenminste als je een iPhone gebruikt. Een iOS-hacker die door pod2g gaat, vestigt nieuwe aandacht op een al lang bestaande sms-spoofingfout in iOS waardoor een grappenmaker zich kan voordoen als iemand anders wanneer hij een sms naar uw apparaat verzendt - een fout die nog steeds aanwezig is in de nieuwste bètaversie van iOS 6 .
 • BKA trojan gaat op internationale vakantie
  De familie van malware die bekend staat als de BKA-trojan is in toenemende mate internationaal aanwezig. De trojan perst geld af door slachtoffers te vertellen dat illegale pornografie of materiaal dat het auteursrecht schendt, op hun computer is gedetecteerd en dat ze een boete moeten betalen aan de lokale politie, anders worden ze vervolgd.
 • Mysterieuze malware richt grote schade aan op de computer van de energiesector
  Malware-onderzoekers hebben een aanval ontdekt die is gericht op een organisatie in de energie-industrie die probeert schade aan te richten door gegevens permanent van de harde schijf van een geïnfecteerde computer te wissen en de machine onbruikbaar te maken.
 • Valse anti-hacktool richt zich op Syrische activisten
  Syrische activisten, journalisten en leden van de oppositiegroep worden naar verluidt aangevallen door malware die beweert een beveiligingstool te zijn die hen zal helpen beschermen tegen hackers. De nep-AntiHacker-tool wordt verspreid via gerichte phishing-e-mails en via sites zoals Facebook, en beweert Auto-Protect & Auto-Detect & Security & Quick scan- en analysefunctionaliteit te bieden.
 • Reuters-blog opnieuw gehackt
  De blog van journalisten van persbureau Reuters is opnieuw gehackt, voor de tweede keer in minder dan twee weken tijd.
 • Magento-winkels aangevallen door Zend-kwetsbaarheid
  Een kritieke kwetsbaarheid in het Zend Framework kan worden misbruikt door externe aanvallers om toegang te krijgen tot willekeurige bestanden van online winkels met behulp van het Magento eCommerce-platform dat eigendom is van eBay.
 • Blizzard-wachtwoorden kunnen theoretisch worden omgekeerd
  Gegevens die van Blizzard zijn gestolen, hebben hackers mogelijk voldoende informatie gegeven om in theorie zwakke wachtwoorden van gebruikersaccounts te reverse-engineeren.
 • Lettertype geïnstalleerd met Gauss-trojan roept vragen op
  Het is nog onbekend hoe Gauss op de geïnfecteerde computers is gekomen. Wel is bekend dat de trojan zich op USB-sticks kan verspreiden en zichzelf na dertig besmettingen weer verwijdert. Op geïnfecteerde computers werd een voorheen onbekend lettertype Palida Narrow gevonden.
 • FTC beschuldigt Facebook van misleiding van ontwikkelaars over beveiliging
  Een onderzoek door de FTC heeft gesuggereerd dat de sociale netwerksite tekortschoot bij het beoordelen en verifiëren van aanvragen.
 • Crypto's van wereldklasse gezocht: onderzoekers zoeken hulp bij het decoderen van versleutelde kernkop
  Onderzoekers hebben hun roep om hulp hernieuwd bij het kraken van een gecodeerde kernkop waarvan zij denken dat deze is losgelaten door een machtige natiestaat en mogelijk klaar staat om een ​​spraakmakend doelwit te zoeken en te vernietigen.
 • Pwnium 2: Google belooft $ 2 miljoen voor Chrome-exploits
  Als onderdeel van zijn tweede Pwnium-wedstrijd zal Google tot $ 2 miljoen aan beloningen uitreiken aan beveiligingsonderzoekers die kwetsbaarheden in zijn webbrowsers kunnen vinden en exploiteren.
 • De dreiging van social engineering treft iedereen
  De verantwoordelijkheid voor het veilig bewaren van gegevens ligt bij zowel bedrijven als gebruikers, aangezien cybercriminelen zich nu richten op technische beheerders en callcentermedewerkers om toegang te krijgen tot klantgegevens.
 • Beveiligingsmindset moet veranderen met cloud
  Bedrijven moeten de implicaties van de overstap naar de cloud begrijpen en een roadmap ontwikkelen om IT-systemen holistisch te beveiligen in plaats van beveiligingsproducten voor individuele stacks te implementeren.
 • Witte hoeden publiceren handleiding voor DDoS-kaping, draaien rollen om aan aanvallers
  Beveiligingsonderzoekers hebben een gedetailleerde handleiding gepubliceerd die laat zien hoe enkele van de populairste denial-of-service-tools van internet kunnen worden geneutraliseerd.
 • Nieuw algoritme spoort de oorsprong van internetaanvallen op
  De Zwitserse onderzoeker Pedro Pinto en zijn collega's van de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne stellen voor om het Sparse Interference-algoritme te gebruiken om het opsporen van de oorsprong van internetbedreigingen efficiënter te maken.
 • Binnen een 'Reveton' Ransomware-operatie
  Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation waarschuwt voor een toename van online afpersingszwendel die zich voordoet als de FBI en mensen bang maakt om boetes te betalen om vervolging te voorkomen voor het zogenaamd downloaden van kinderpornografie en illegale inhoud. Dit bericht biedt een kijkje in een malwarebende die verantwoordelijk is voor het orkestreren van dergelijke oplichting.

Willekeurige TinyHacker-links

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in-september foto 4

 • Windows 8 versus Windows 7: benchmarks, veel benchmarks
  Techspot spot-on met een uitgebreid overzicht van de prestatieverschillen van de twee besturingssystemen.
 • Dual Boot Windows 8 met Windows 7
  Op zoek naar een zeer gedetailleerde, stapsgewijze zelfstudie over dual-booting? Zoek niet verder.
 • Leer Outlook-sneltoetsen
  Hier is een lijst met de handigste sneltoetsen voor de desktopclient van Outlook. Bekijk ze eens.
 • Mint QuickView maakt Mint.com eenvoudig
  Als u Mint.com gebruikt om uw financiën te beheren en een Mac gebruikt, dan is dit een tool waar u dol op zult zijn.
 • Slapen is voordelig!
  Een interessante infographic over dutjes, hun voordelen, historische figuren die een dutje hebben gedaan en meer.

How-To Geek wekelijkse samenvatting van het artikel

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 5

 • HTG legt uit: hoe oplichters e-mailadressen vervalsen en hoe u dat kunt zien
 • Je Kindle is meer dan een eReader: 5 verborgen Kindle-functies
 • Een draagbare versie van Windows 8 maken zonder extra software
 • Hoe SSH te beveiligen met de twee-factorenauthenticatie van Google Authenticator
 • Hoe u al uw Android-verkeer door een beveiligde tunnel kunt leiden
 • De beste websites om games te downloaden en online games te spelen
 • HTG legt uit: waarom wil Windows 8 dat ik deze pc vertrouw?
 • Desktop Fun: Gardens Wallpaper Collection Series 2
 • Google Now configureren en gebruiken op Android
 • Cloudopslag op Linux en Windows versleutelen met EncFS

Geeky Goodness van de ETC-kant

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 6

 • Bekijk de eerste aanbiedingen met hoge resolutie van de Curiosity Rover
 • Een toetsenbord in een computer veranderen met Raspberry Pi
 • De frustraties en pijn van het drukken [Humoristische grafiek]
 • Leer jezelf programmeren met de nieuwe interactieve Khan Academy-tutorials
 • De vijf stadia van het programmeren van verdriet [Humoristische strip]
 • Nieuwe bijgewerkte versie van Damn Small Linux is beschikbaar om te downloaden
 • Een eerlijke gids voor elke Facebook-tijdlijn ooit [humoristische afbeelding]
 • Aardopkomst [Behang]
 • DIY-monitorstandaard biedt drievoudige montage goedheid op de goedkope
 • Verken de rode planeet met een interactieve panoramaviewer

Een jaar geleden op How-To Geek

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 7

 • Fotografie met How-To Geek: wanneer moet ik een flitser gebruiken?
 • Faux HDR-foto's maken met gestileerde schaduwen en details
 • Hoe de donkere schaduwen te repareren die geweldige foto's verpesten
 • Mijn foto's zien er anders uit op internet! Hoe kan ik ze repareren?
 • Klassieke rode/cyaan 3D-foto's maken van elke afbeelding

How-To Geek Comics Wekelijkse samenvatting

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 8

 • Een dubieus verkoopargument
 • Niet geeky genoeg voor hen
 • Planning voor technische ondersteuning op lange termijn
 • Ironie over bloggen
 • Concrete oplossingen
 • Een onaanvaardbare mobiele betalingsoptie
 • Crowd-sourcing is fout gegaan

How-To Geek Wekelijkse Trivia Roundup

week-in-geek-moderne-metro-versie-van-firefox-beschikbaar-in september foto 9

 • MP3, het alomtegenwoordige bestandstype, staat voor wat?
 • Ruimteziekte wordt gemeten in welke eenheden?
 • Welke Astronaut's eerste Moonwalk-woorden waren bedoeld om een ​​weddenschap af te sluiten?
 • In 1922 werden telefoonlijnen in de VS tot zwijgen gebracht om waar te nemen?
 • Welke browser was eind jaren negentig de standaard voor Mac OS?
 • Welke notebooks van wetenschappers zijn nog steeds te radioactief om te hanteren?
 • In Computer Lingo worden kleine op USB gebaseerde hardware-toevoegingen Hoe genoemd?

Meer verhalen

Verander een boekensteun in een vuile goedkope tabletstandaard

Het is niet nodig om $ 20 + op een tabletstandaard te laten vallen; deze DIY-versie van $ 3 is stevig, goedkoop en heeft een slank profiel.

William Shatner vs. Will Wheaton: The Curiosity Rover Landing vertellen

Als je, nou ja, een beetje nieuwsgierig bent hoe NASA het voor elkaar krijgt om de grootste ruimterover ooit veilig op het oppervlak van Mars te laten landen, gaan William Shatner en Wil Wheaton de confrontatie aan om je de feiten te brengen.

Hoe u uw Nexus-telefoon of -tablet kunt rooten

Gebruik de Nexus Root Toolkit om snel je Nexus-apparaten te rooten, of je nu een Nexus 7, Galaxy Nexus of zelfs een Nexus S hebt. Met rooten kun je krachtige apps gebruiken die niet werken in de standaard sandbox van Android.

Hoe u een Windows-pc op uw netwerk op afstand kunt opschonen met CCleaner

Heb je ooit iemands pc moeten opschonen, maar wilde je het vanaf je computer doen in plaats van die van hen? Hier leest u hoe u CCleaner op afstand kunt uitvoeren op elke Windows-pc waartoe u netwerktoegang hebt.

Blinde doorslag (BCC)

Bij het samenstellen van e-mails is de BCC:-sectie, een afkorting voor Blind Carbon Copy, een methode om een ​​e-mail te sturen naar extra geadresseerden zonder de primaire geadresseerden (en de mogelijke secundaire adressen in de CC:-sectie) te waarschuwen dat de e-mail is gedeeld buiten die vermeld op de e-mail. De

Geek Trivia: De kans op overlijden wordt gemeten in welke eenheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om uw wetenschappelijke kennis uit te breiden

Als je dorst hebt naar wetenschappelijke kennis, zijn er veel websites die die dorst kunnen lessen. Van nieuws over wetenschappelijke ontdekkingen tot bronnen voor het onderwijzen van wetenschap, u kunt een schat aan wetenschappelijke informatie op internet vinden.

Desktop Fun: Desert Areas Wallpaper Collection Series 2

Woestijnen lijken misschien leeg en verlaten, maar ze hebben geheimen die wachten om ontdekt te worden en een geheel eigen unieke schoonheid. Dwaal door deze dorre landen op je bureaublad met de tweede in onze reeks Desert Areas Wallpaper-collecties.

Toegang krijgen tot gedeelde Windows-mappen en video's streamen via wifi op Android

Wilt u video's vanaf uw computer afspelen op uw Android, zonder dat u ze naar de interne opslag van uw apparaat hoeft te kopiëren? Deel een map via het netwerk met Windows. U kunt ook bestanden heen en weer kopiëren via Wi-Fi.

Download gratis de 'Persoonlijke eenheid bereiken - 12.04 Unity Customization Guide'

Zodra u uw glanzende nieuwe Ubuntu 12.04-systeem hebt ingesteld, is de kans groot dat u de Unity-gebruikersinterface wilt aanpassen aan uw behoeften. Dat lijkt misschien een ontmoedigende taak als je nieuw bent bij Unity ... en dat is waar ...