Week in Geek: Google Chrome Dev Channel krijgt de mogelijkheid voor verpakte apps

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 1

Onze laatste editie van WIG voor juli staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Google test een nieuw lay-outontwerp op zijn pagina met zoekresultaten, Microsoft's nieuwe Office Web Apps zijn beschikbaar om uit te proberen, een nieuwe Android-malware bedriegt gebruikers met echte Opera Mini en meer.

Wekelijkse nieuwslinks

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 2Afbeelding met dank aan Google.

 • Google verpakt web-apps voor de desktop
  Als onderdeel van Chrome 22.0.1207, dat op 16 juli werd vrijgegeven aan het ontwikkelingskanaal van de browser, hebben de ontwikkelaars van Google een nieuwe implementatie van de functie voor verpakte apps aan de browser toegevoegd, waardoor webapplicaties gemakkelijker offline kunnen worden gedistribueerd. U kunt hier een video bekijken over verpakte apps.
 • Firefox-add-ons kruisen meer dan 3 miljard downloads!
  Mozilla Add-ons heeft een nieuw record bereikt met het overschrijden van de drempel van 3 miljard downloads. Dat is bijna de helft van de wereldbevolking en meer dan het aantal mensen dat tegenwoordig op internet zit.
 • Firefox Beta voor Android biedt ondersteuning voor tablets
  Met de recente vernieuwing van Firefox Beta voor Android-telefoons heeft de open source-organisatie ook een nieuwe update voor tablets uitgebracht, die de look en feel van zijn broer moet evenaren.
 • Heeft Apple de ondersteuning voor Safari 6 op Windows stopgezet?
  Als je een van de weinigen was die Safari op Windows gebruikte, lijkt het erop dat Apple de ondersteuning voor de browser op Windows-gebaseerde machines heeft stopgezet. Als u naar de pagina van Apple navigeert, ziet u dat er geen downloadlinks zijn voor de nieuwe browser.
 • Ubuntu-ontwikkelaars: Web Apps zullen verre van eenvoudige weblinks zijn
  Christian Giordano van Ubuntu legt uit dat Ubuntu-webapps er niet op gericht zijn om louter weblinks te worden. Web-apps zullen verre van eenvoudige weblinks zijn. In de komende maanden zul je zien hoe deze prachtig zullen opgaan in het mentale model van de gebruikersapp.
 • Mint's Cinnamon-desktop geïntegreerd in Fedora
  De pakketrepository's van het Fedora-project bevatten nu de Cinnamon-desktopinterface die oorspronkelijk is gestart door Linux Mint-oprichter Clement Lefebvre.
 • Fedora 18 ter ondersteuning van UEFI Secure Boot
  Met twee stemmen tegen heeft Fedora's negenkoppige Engineering Steering Committee een voorstel goedgekeurd waarin wordt uiteengezet hoe Fedora 18 (gepland voor release in november) UEFI Secure Boot zal ondersteunen.
 • Microsoft's nieuwe Office Web Apps nu officieel
  Na de lancering van een preview-versie van Office 2013 onlangs, heeft Microsoft de preview van zijn nieuwe Office Web Apps op SkyDrive en Office 365 Preview beschikbaar gemaakt om te testen.
 • Microsoft houdt Yammer-service gratis na overname
  Het bedrijf was geïnteresseerd in de sociale functies van Yammer voor ondernemingen, die zullen worden geïntegreerd in zijn eigen aanbod in het gebied, Office 365. Deze diensten worden momenteel gratis aangeboden voor zakelijke werknemers, hoewel een reeks tools en functies die samen met de sociale netwerken brengen specifieke kosten met zich mee voor IT-afdelingen die hiervan willen profiteren. Dit zogenaamde freemium-model blijft van kracht, zelfs nadat de bovengenoemde aankoop is voltooid, vertelde David Sacks, CEO van Yammer, aan Wired.
 • YouTube breekt records met 4M Creative Commons-video's
  Hoewel het slechts een jaar geleden zijn Creative Commons-videobibliotheek lanceerde, host YouTube nu meer Creative Commons-video's dan enig ander bedrijf wereldwijd.
 • YouTube spoort gebruikers voorzichtig aan om hun echte naam te gebruiken
  De online videoservice haalt uit naar vervelende commentatoren en ruimt het imago op door gebruikers aan te moedigen hun echte naam te gebruiken en naar hun Google+ profiel te linken.
 • Twitter brengt tool uit die de tweetgeschiedenis van gebruikers exporteert
  In navolging van Facebook zegt de CEO van Twitter dat het bedrijf een nieuwe functie ontwikkelt waarmee gebruikers alle tweets kunnen downloaden die ze ooit op het sociale netwerk hebben geplaatst.
 • Google herontwerpt de weergave van de pagina met zoekresultaten
  Door zoekhulpmiddelen van de zijbalk naar onder het zoekveld te verplaatsen, zet Google de grote vernieuwing van zijn zoekmachine voort. Je kunt hier een screenshot zien.
 • Windows 8 met ondersteuning voor energiezuinige grafische hardware
  Windows 8 zit boordevol ondersteuning voor een veel breder scala aan grafische afbeeldingen dan eerdere platformreleases en zal geweldige visuele ervaringen leveren, zelfs wanneer deze op low-power hardware is geladen, belooft Microsoft.
 • Google laat ISP's zien hoe ze een supersnel netwerk kunnen bouwen
  Terwijl sommige breedbandaanbieders mopperen over de kosten van netwerkupgrades en dreigen met datalimieten voor abonnees, laat Google hen via het Kansas City Google Fiber-project zien hoe abonnees 1 Gbps breedbandservice tegen een betaalbare prijs kunnen aanbieden.
 • OAuth 2.0-editor neemt ontslag en haalt naam uit specificatie
  Na drie jaar als hoofdauteur en redacteur voor OAuth 2.0 te hebben gewerkt, heeft Eran Hammer zijn functie neergelegd, de werkgroep verlaten en zijn naam uit de specificatie verwijderd, omdat hij zegt dat OAuth 2.0 een slecht protocol is.
 • Google oeps: Street View-gegevens zijn niet verwijderd zoals beloofd
  Het bedrijf zegt dat het nog steeds een klein deel van de persoonlijke gebruikersgegevens bewaart die het had afgesproken om te scrubben.
 • Android ligt onder vuur van game-ontwikkelaars over piraterij
  Dead Trigger-ontwikkelaars zeggen dat de recente prijsdaling van hun game in de Google Play Store te wijten is aan het ongelooflijk hoge piraterijpercentage op Android-apparaten.
 • Congressional Privacy Caucus richt zich op gegevensmakelaars
  De caucus, bestaande uit zowel Democraten als Republikeinen, heeft informatie opgevraagd bij bedrijven die consumenteninformatie verzamelen, analyseren en verkopen.
 • Wetten op wifi snuiven nog steeds in de lucht, zeggen specialisten
  Juridische en technische specialisten debatteren over de vraag of open Wi-Fi-netwerken een eerlijk spel moeten zijn om te snuiven, maar ze zijn het erover eens dat de wet momenteel onduidelijk is over de kwestie.

Beveiligingsnieuws

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 3

 • Microsoft-account om strengere wachtwoordcontroles af te dwingen
  Als je een van de gelukkigen bent, heb je misschien de nieuwe Microsoft-accountpagina in Metro-stijl gezien. Welnu, de update houdt niet alleen een nieuwe look in, maar het lijkt erop dat de update ook een aantal nieuwe functies met zich meebrengt.
 • Facebook-viruswaarschuwing: grootschalige liefdadigheidszwendel voor kinderen
  Cybercriminelen hebben een speciaal stukje malware ontwikkeld dat zichzelf in uw Facebook-sessie injecteert en u ertoe aanzet te doneren aan een goed doel voor zieke kinderen. Het doel van de oplichters is om aan de haal te gaan met uw persoonlijke gegevens, met name uw creditcardnummer.
 • Twitter-malwarewaarschuwing: ben jij het op de foto? of het gaat over jou?
  Een nieuw stukje malware verspreidt zich op Twitter door gebruikers op een link te laten klikken die naar verluidt een foto van hen bevat. Er is geen dergelijke foto aan de andere kant.
 • Oplichtingssites lokken slachtoffers met valse YouTube-naar-mp3-converters
  Wil je toegang tot de muzieknummers van YouTube.com-video's op je iPod, maar wil je niet betalen? Je bent niet alleen. Onlangs zijn er een aantal websites verschenen die aanbieden om de audio van video's om te zetten in .mp3-bestanden die u vervolgens gratis kunt downloaden. Klinkt geweldig, toch?
 • Bogus Google Files-site verdient inkomsten via premium sms-microbetalingen
  Beveiligingsonderzoekers van AegisLab zijn op een nep-website met Google Zoeken-thema gestuit, die downloads van meerdere bestanden aanbiedt in ruil voor een sms die naar een betaald nummer wordt gestuurd.
 • Waarschuwing: de batterijbesparende app op Android is malware
  Cybercriminelen hebben een nep-batterijbesparende app voor Android gemaakt die echt vermomde malware is. Het idee is om op een later tijdstip e-mailadressen te verzamelen voor gebruikers die spammen
 • Waarschuwing: nieuwe Android-malware bedriegt gebruikers met echte Opera Mini
  Cybercriminelen hebben een nieuwe variant van de OpFake-malware voor Android gemaakt die wordt geleverd met een legitieme versie van de mobiele browser Opera Mini. Dit helpt gebruikers te laten denken dat er niets aan de hand is, omdat ze gewoon de echte software kunnen gebruiken zoals verwacht.
 • Nieuwe Mac-malware bespioneert u via Adium, Firefox, Safari, Skype
  Een nieuwe Mac OS X Trojan, OSX/Crisis genaamd, infecteert stilletjes OS X 10.6 Snow Leopard en OS X 10.7 Lion. Vervolgens bespioneert het de gebruiker door Adium, Firefox, Microsoft Messenger, Safari en Skype in de gaten te houden.
 • Microsoft waarschuwt voor Oracle-gaten in Exchange en SharePoint
  Microsoft waarschuwt dat zijn Exchange- en SharePoint-serverproducten mogelijk getroffen zijn door beveiligingslekken die Oracle vorige week in zijn meest recente kritieke patch-updates heeft gepatcht.
 • De gaten in de bestandsconversie van Oracle brengen veel serverservices in gevaar
  Sommige van de gaten die Oracle vorige week dichtte, hebben betrekking op meer dan alleen Oracle-software, omdat Oracle's Outside In-bibliotheek in veel andere producten wordt gebruikt om bestanden van verschillende formaten te converteren.
 • Microsoft: Java bijwerken of uitschakelen
  Microsoft biedt advies over hoe u uzelf kunt beschermen tegen op Java gebaseerde malware. De instructies zijn eenvoudig: update het, schakel het uit of verwijder het gewoon volledig.
 • Google's anti-malware Bouncer te tolerant
  Beveiligingsonderzoekers van Trustwave's SpiderLabs hebben het tolerantieniveau van Google's anti-malware Bouncer getest. De onderzoekers uploadden aanvankelijk een goedaardige app naar de winkel en werkten deze vervolgens geleidelijk bij met kwaadaardige routines.
 • Malware besmet driekwart van 's werelds beste banken
  Achttien van de 24 beste banken ter wereld hebben malwareproblemen, zei beveiligingsbedrijf Lookingglass afgelopen woensdag. Zelfs drie jaar oude wormen die al lang patches en fixes hebben om ze aan te pakken, blijven de pc's van banken infecteren, waaronder Conficker, die te vinden zijn in de IT-implementaties van 10 van de top 24.
 • Makers van Mahdi-malware voegen nieuwe functies toe
  Onderzoekers vinden een nieuwe versie van de malware en een mogelijke Flame-verbinding en bieden een tool aan om te controleren of je computer geïnfecteerd is.
 • Aanzienlijke stijging aantal SQL-injectieaanvallen
  Cloudhostingservice FireHost meldt dat het aantal geregistreerde SQL-injectieaanvallen het afgelopen kwartaal met 69 procent is gestegen.
 • Malware medio 2012: nieuwe smaken, hetzelfde ijs
  Terwijl 2011 in sommige mediakringen werd bestempeld als het jaar van de hacktivist, werd 2012 aangekondigd als het jaar van de cyberoorlog, die gepaard ging met een explosie van Android-malware. Maar wat is er eigenlijk gebeurd?
 • Je hebt dus een sterk wachtwoord. Is dat genoeg? De psychologie van het maken van wachtwoorden zou suggereren dat we niet per se veilig zijn voor brute force-aanvallen.
 • Lost+Found: wachtwoordspellen, DDoS-advertenties en zorgen over smartphones
  Te kort voor nieuws, te mooi om te verliezen; Lost+Found is een overzicht van nuttig beveiligingsnieuws. Deze keer: wachtwoorden onthouden alsof je fietst, DDoS-aanvallen kopen alsof je brood koopt, vakkennis in de vorm van een sprookje, een trojan app store en een speurhond die tegen de verkeerde boom blaft.
 • Stekkerdoos of netwerkhackingtool? Het is eigenlijk allebei
  Pwnie Express trok eerder dit jaar veel aandacht met zijn Pwn Plug, een onopvallende, kleine computer vol met netwerkhackingtools vermomd in een onschuldige, witte power-steen die lijkt op een luchtverfrisser, zij het een met Ethernet- en USB-poorten. Nu heeft het bedrijf met financiering een nog onopvallendere tool gemaakt voor het testen en kraken van netwerken: een vermomd als een stekkerdoos.
 • ATM-skimmers worden flinterdun
  Het wordt steeds moeilijker om enkele van de nieuwere ATM-skimmers te detecteren, fraude-apparaten die zijn aangesloten op of ingebracht in geldautomaten en zijn ontworpen om kaart- en pincodegegevens te stelen. Een van de nieuwste en moeilijkst te herkennen skimmer-innovaties is een flinterdun kaartleesapparaat dat rechtstreeks in de kaartacceptatiesleuf van de geldautomaat kan worden gestoken.

Willekeurige TinyHacker-links

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 4

 • Het 5-ringscircus begint
  Een infographic met alles wat je moet weten over de Olympische Spelen, van de oorsprong van het evenement tot de moderne spellen.
 • Op zoek naar gratis internetbeveiligingssuites?
  Bekijk deze korte samenvatting: de beste gratis internetbeveiligingssuites voor Windows
 • De evolutie van pc-games
  Van de vroegste op tekst gebaseerde avonturen tot de nieuwste moderne shooters, Reverse Enginears heeft een verbluffende muzikale compositie gemaakt met alleen geluiden en muziek uit pc-games.

Supergebruikersvragen

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 5

 • Waarom vragen websites mij plotseling naar cookies?
 • Sommige websites werken niet MET het www. voorvoegsel
 • Hoe kan ik knoppen voor sociaal delen op webpagina's blokkeren?
 • Ik kan Ask Toolbar niet verwijderen in Windows 8
 • Hoe kan ik de opdrachtprompt altijd als beheerder uitvoeren?
 • Wat betekent het om te zeggen dat een proces 75% van de CPU-bronnen gebruikt?
 • Kan ik de OS X Mountain Lion-update downloaden en delen met mijn familie?
 • Waarom trilt mijn muisaanwijzer?
 • Heeft de grootte van een monitor invloed op de spelprestaties?
 • Waarom upgraden naar een solid-state harde schijf op een desktopcomputer?

How-To Geek wekelijkse samenvatting van het artikel

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 6

 • Browser traag? Hoe Google Chrome weer snel te maken
 • Bouw een mediacentrum van $ 35 met Raspbmc en Raspberry Pi
 • Een stiekem vermomde map maken zonder extra software
 • Vraag de lezers: hoe zet u grote bestanden over tussen computers?
 • Hoe u het Windows-contextmenu op de gemakkelijke manier kunt bewerken
 • Zip-bestanden in een afbeelding verbergen zonder extra software
 • Desktop Fun: Abstract Textures Wallpaper Collection Series 2
 • HTG legt uit: waarom het internet bijna geen IPv4-adressen meer heeft en waarom IPv6 belangrijk is
 • De beste websites voor het downloaden, huren en kopen van audioboeken
 • Bestanden insluiten in andere bestanden met behulp van Steganography in Windows

Geeky Goodness van de ETC-kant

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 7

 • 18 huishoudelijke tips en trucs om te helpen in het dagelijks leven
 • Het probleem met Ladies Armor in de meeste RPG's
 • 10 mogelijke toekomstige producten van Apple [Humoristische afbeeldingen]
 • Waarschuwing! Voed het internet niet! [Humoristische afbeelding]
 • Wetenschappers creëren een ultraveilig op onderbewustzijn gebaseerd wachtwoordsysteem
 • Star Trek: The Next Generation uitgebracht in HD met verbluffende resultaten
 • Wanneer The Matrix het kantoor ontmoet [Video]
 • Avonturen met Wi-Fi van de universiteit [Humoristische afbeelding]
 • Download de standaardachtergrond voor Windows 8 Final (Gold) Release
 • 70 jaar Gotham City-schurken

Een jaar geleden op How-To Geek

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 8

 • De beginnershandleiding voor shellscripting: de basis
 • De beginnershandleiding voor Shell Scripting 2: For Loops
 • De beginnershandleiding voor shellscripting 3: meer basisopdrachten en -ketens
 • Hoe u uw Cygwin-console kunt verbeteren met Mintty
 • Uit de doos met tips: stoppen met automatisch opnieuw opstarten van Windows, inschakelen van Unity-menu's in Chrome en PuTTY-vensters met tabbladen

How-To Geek Comics Wekelijkse samenvatting

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 9

 • The Baker Street Irregulars en reclame
 • Een slechte beslissing voor een nieuw spel
 • Het probleem van de klant is ons probleem
 • Kinderen krijgen door uitbesteding
 • Waarom ze dol is op boodschappenlijstjes
 • Zijn favoriete manier van werken
 • De cheque staat op internet

How-To Geek Wekelijkse Trivia Roundup

week-in-geek-google-chrome-dev-channel-gets-packaged-apps-capability foto 10

 • Swingline introduceerde een nieuw product als resultaat van welke film?
 • Welk spelbedrijf heeft meer dan 5 miljoen spellen in de woestijn begraven?
 • Welke game hebben spelers gezamenlijk meer dan 6 miljoen jaar gespeeld?
 • Welk klassiek bordspel is opgelost voor alle mogelijke uitkomsten?
 • Welke comedygroep kunnen we bedanken voor de naamgeving van de oorsprong van spam-e-mail?
 • Welke cartoonist bedacht de naam voor Stegosaurus Tail Spikes?
 • De V In DVD staat voor wat?

Meer verhalen

4 manieren om te herstellen van een gecrashte of bevroren X-server op Linux

De X-server op Linux biedt uw grafische desktop. Als het crasht, verlies je al het niet-opgeslagen werk in grafische programma's, maar je kunt herstellen van de crash en de X-server opnieuw opstarten zonder je computer opnieuw op te starten.

Metro-apps op volledig scherm afsluiten of minimaliseren in Windows 8

Door het ontwerp zijn Metro-apps in Windows 8 niet bedoeld om te worden afgesloten, omdat u normaal gesproken geen apps op een telefoon of tablet zou afsluiten. Daarom zul je geen exit-commando of een close-knop vinden, zoals je gewend bent.

Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AirMech is een gratis en leuke realtime strategie/shooter-mashup

Als je een fan bent van realtime strategiespellen zoals Command & Conquer en StarCraft, maar ook van first-person shooter-games zoals MechWarrior, dan is AirMech het gratis en leuke spel voor jou. Bouw je eskadrons van vecht...

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een reis naar de maan [Super Retro klassieke Sci-Fi-video]

Als je van retro-sci-fi-films houdt, dan wil je zeker een kijkje nemen in deze Franse klassieker uit 1902. Deze stomme film duurt slechts 10,5 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken en zorgt voor een leuke ravotten door de vroege dagen van sciencefiction.

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.