Week in Geek: Google Chrome 25 (Dev Channel) blokkeert stille, sluipende extensie-installaties

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 1

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Mozilla Firefox 20 zal de laadtijden van pagina's versnellen, een Apache-plug-in verandert legitieme sites in bankaanvalplatforms, spyware op huur-pc's legde de meest intieme momenten van gebruikers vast, en meer.

Afbeelding met dank aan The Chromium Blog.



Wekelijkse nieuwslinks

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 2

Afbeelding met dank aan The Chromium Blog.

 • Geen stille extensie-installaties meer
  Uit de blogpost: Het is belangrijk dat gebruikers weten welke extensies ze hebben ingeschakeld, aangezien extensies soms de functionaliteit en prestaties van Chrome kunnen beïnvloeden. Veel gebruikers hebben extensies geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store, maar sommige gebruikers hebben extensies die stil zijn geïnstalleerd zonder hun medeweten.
 • Mozilla Firefox 20 zal de laadtijden van pagina's versnellen
  Firefox 20 wordt een hele grote release voor Mozilla. Naast de upgrade van de functie Private Browsing, lijkt het erop dat Firefox ook een echt interessante oplossing voor netwerkbelasting krijgt die een enorm prestatieverschil zou kunnen maken. Firefox 20 laadt stylesheets vóór afbeeldingen.
 • Microsoft biedt patches aan voor WebKit om aanraakcompatibiliteit te vergemakkelijken
  In een beweging die wenkbrauwen heeft doen fronsen, heeft Microsoft een patch ingediend bij het WebKit-project om de open source rendering-engine uit te breiden met een prototype-implementatie van de Pointer Events-specificatie waaraan het bedrijf ook samen met Google, Mozilla en Opera werkt. WebKit is de rendering-engine die wordt gebruikt in Apple's Safari en Google's Chrome-browsers, waardoor het werk van Microsoft een bijdrage levert aan producten die in directe concurrentie zijn met zijn eigen.
 • Microsoft brengt de lettertypen terug
  Microsoft heeft de beveiligingspatch herwerkt die leidde tot het verdwijnen van OpenType-lettertypen. De patch MS12-078 is nu aangepast zodat lettertypen weer correct worden weergegeven. Voor gebruikers die de oude versie van de patch al hebben geïnstalleerd, moet de update opnieuw worden geïnstalleerd, maar meestal zorgt de Windows Update-service hiervoor.
 • Steam voor Linux gaat open bèta in, nu downloaden
  Steam voor Linux gaat de laatste fase in voor de officiële lancering en Valve heeft zojuist het bètaprogramma voor iedereen geopend.
 • Google+ vermeldingen vinden hun weg naar Blogger
  Nu kunnen Blogger-gebruikers een + voor de naam van een persoon plaatsen en een link naar hun Google+ profiel automatisch in hun bericht opnemen.
 • Twitter begint de optie uit te rollen om je Twitter-archief te downloaden: verzoek elke tweet die je ooit hebt gemaakt in één bestand op
  Het lijkt erop dat Twitter is begonnen met het uitrollen van de optie om gebruikers al hun tweets te laten downloaden - waarbij sommige Twitter-gebruikers melden dat ze een optie zien om 'uw archief op te vragen' in hun instellingen.
 • Dropbox haalt cloudgebaseerde fotobibliotheek Snapjoy
  Het lijkt erop dat Dropbox echt serieuzer wordt met het delen van foto's nu het de digitale foto-organizer Snapjoy heeft aangeschaft.
 • Nee, Instagram kan je foto's niet verkopen: wat de nieuwe servicevoorwaarden echt betekenen
  De nieuwe voorwaarden maken de zaken eigenlijk duidelijker en - belangrijker nog - beperkter. Dat op, over of in samenhang met taal is dood en voorbij. Nu ga je er alleen mee akkoord dat iemand anders Instagram kan betalen om je foto's en andere informatie alleen weer te geven in verband met betaalde of gesponsorde inhoud.
 • Hier leest u hoe u zich kunt afmelden voor de nieuwe arbitrageclausule van Instagram
  Een van de andere controversiële wijzigingen in de Servicevoorwaarden van Instagram is een spiksplinternieuwe gedwongen-arbitrageclausule die, zoals het geval is, de rechten van consumenten om samen te werken in een class-action tegen het bedrijf effectief wegneemt. Gelukkig kunt u zich vóór 15 februari 2013 schriftelijk afmelden voor de clausule.
 • Facebook zei dat het autoplay-videoadvertenties in de nieuwsfeed zou lanceren
  Het gerucht gaat dat het sociale netwerk zijn videoadvertenties versterkt door autoplay, doelgroeptargeting en video-uitbreiding toe te voegen.
 • Facebook's $ 1-berichten: nog een manier om uw creditcard te krijgen
  De laatste update van Facebook Berichten deed meer dan alleen een paar instellingen wijzigen. Het is ook een teken dat het sociale netwerk op zoek is naar een mogelijkheid om impulsaankopen aan te moedigen.

Beveiligingsnieuws

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 3

 • Schokkende vertraging bij het oplossen van Adobe Shockwave-bug
  Het Amerikaanse Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) van het Department of Homeland Security waarschuwt voor een gevaarlijk beveiligingslek in Adobe's Shockwave Player dat zou kunnen worden gebruikt om onopgemerkt kwaadaardige code te installeren. Het echt schokkende aspect van deze bug? Het Amerikaanse CERT waarschuwde Adobe voor het eerst voor de kwetsbaarheid in oktober 2010, en Adobe zegt dat het deze pas in februari 2013 zal oplossen.
 • Apache-plug-in verandert legitieme sites in bankaanvalplatforms
  Een kwaadaardige Apache-module die in het wild wordt aangetroffen, verandert sites waarop de populairste webserver van internet wordt uitgevoerd, in platforms die heimelijk malware op de computers van bezoekers installeren.
 • Symantec vindt een nieuwe trojan die gegevens steelt van Amerikaanse banken, klanten
  Bijna de helft van de gedetecteerde infecties bevindt zich op de servers van financiële instellingen. – Symantec heeft een nieuw stukje malware ontdekt dat zich lijkt te richten op financiële instellingen en hun klanten in de VS. De malware, door Symantec Trojan.Stabuniq genoemd, verzamelt informatie van geïnfecteerde systemen, mogelijk voor de voorbereiding van een meer schadelijke aanval.
 • Vermoedelijk beveiligingslek gevonden in veel Samsung-apparaten
  Ontwikkelaar vindt kwetsbaarheid in Exynos 4-aangedreven apparaten, waaronder de Galaxy S2 en Galaxy Note, die systeemmachtigingen omzeilen, waardoor gegevens uit het RAM-geheugen kunnen worden gehaald of kwaadaardige code kan worden geïnjecteerd.
 • Samsung wil ernstige kwetsbaarheid van Android-apparaat oplossen
  'S Werelds beste fabrikant van mobiele telefoons zegt dat het werkt aan een oplossing voor een beveiligingsfout die enkele van zijn vlaggenschip-smartphones en -tablets treft.
 • Android-botnet verzendt sms-spam
  Een Android-botnet genaamd SpamSoldier is actief, volgens een blogpost van de beveiligingsspecialisten van mobiele apparaten Lookout, en het verspreidt zich via sms-spam die gratis games belooft, zoals Need for Speed ​​of Angry Birds Space. Gebruikers die reageren op sms-spam die deze gratis spellen aanbiedt door op een link in het bericht te klikken, downloaden in feite een nep-installatieprogramma dat, wanneer het wordt uitgevoerd, de SpamSoldier-trojan activeert.
 • Nee, Microsoft heeft Halo 4 niet naar iOS gebracht - deze oplichting van $ 4,99 is een schaakspel
  Hoewel Apple erin is geslaagd de App Store vrij te houden van malware, lijkt het bedrijf Cupertino het moeilijk te hebben om oplichting eruit te filteren. Af en toe probeert een schaamteloze ontwikkelaar zijn geluk bij het verkopen van een titel die belooft iets te zijn dat het niet is. De laatste claimt een Halo 4-kloon te zijn die exclusief voor iPhone/iPad is. Ze hebben de moeite genomen om een ​​lange App Store-beschrijving te schrijven in een poging je voor de gek te houden door te denken dat het echt is. Maar in werkelijkheid is het slechts een schaakspel van $ 4,99.
 • Hoe spyware op huur-pc's de meest intieme momenten van gebruikers vastlegde
  Op de voorlaatste maandag van 2010 speelde Brian Byrd videopoker op zijn Dell Inspiron-laptop toen iemand op de deur van zijn huis in Casper, Wyoming klopte. De bezoeker, die een vrachtwagen bestuurde van de plaatselijke Aarons huur-to-own-winkel die de pc vijf maanden eerder had ingericht, zei dat de 25-jarige Byrd achterliep met zijn betalingen en eiste dat hij onmiddellijk zou betalen. Hij zwaaide toen met een foto die op het punt stond een nationale privacy-opschudding te veroorzaken.
 • Instagram gaat gebruikersgegevens delen met Facebook
  Het bedrijf zegt dat de wijziging in zijn privacybeleid het mogelijk zal maken om spam beter te bestrijden en systeemproblemen op te sporen.
 • FTC Opent een onderzoek naar gegevensmakelaars
  Bedrijven die miljarden details over de activiteiten van consumenten verzamelen, analyseren en verkopen voor marketingdoeleinden, staan ​​dit jaar steeds meer onder toezicht van de overheid.
 • Twee-voor-één: Amazon.com's Socially Engineered Replacement Order Scam
  Iemand heeft een relatief eenvoudige manier bedacht om Amazon.com te bedriegen en ze hebben heel weinig harde informatie nodig om het voor elkaar te krijgen.
 • Point-of-Sale Skimmers: geen kosten ... nog
  Als u uw creditcard of betaalpas overhandigt aan een handelaar die een draadloos verkooppunt (POS)-apparaat gebruikt, wilt u misschien later controleren of de betaling daadwerkelijk is verwerkt. Een topleverancier van POS-skimmers levert apparaten die door de transactie goedgekeurde bonnen afdrukken, ook al is de machine offline en registreert hij alleen de kaartgegevens en pincode van de klant voor toekomstig frauduleus gebruik.

TinyHacker-links

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-stille-stealthy-extensie-installaties foto 4

 • Geweldige tools voor een betere Windows 8-ervaring
  Een soepelere en betere Windows 8-ervaring nodig? Bekijk deze hulpmiddelen.
 • Vergeet niet om Media Center gratis toe te voegen aan Windows 8 Pro
  De aanbieding voor het gratis Media Center loopt af op 31 januari 2013, dus doe dit vroeg of laat. Details over hoe dit werkt vind je hier.
 • Instant tekst en code delen
  Handige webservice om codefragmenten en tekst te delen.
 • Ken het tegenovergestelde punt op aarde
  Een eenvoudig maar interessant hulpmiddel om het tegenovergestelde punt van een bepaalde locatie op aarde te kennen.
 • Batterij besparen op iPhone en Android
  Hier zijn 9 batterijbesparende tips, elk voor iPhone en Android.
 • Synchroniseer klemborden tussen pc en Android
  Android-app om klemborden tussen een computer en telefoon te synchroniseren.
 • Fix crashen of apps openen niet op iOS
  Een handleiding voor het oplossen van problemen met apps die crashen of niet openen op iOS.
 • YouTube bekijken op PS3 via een iPhone
  PS3-gebruikers die een iPhone bezitten, moeten dit eens bekijken.
 • Review draadloze router – ASUS RT-N56U
  ASUS beweert dat dit 's werelds snelste draadloze router is. Is het echt zo snel? Leer dit en meer uit deze recensie.
 • Op zoek naar een goede HD-webcam?
  Het blijkt dat Microsoft's LifeCam Studio een webcam is die het overwegen waard is. Of in ieder geval zegt deze recensie dat.

How-To Geek wekelijkse samenvatting van het artikel

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 5

 • Toegang krijgen tot uw router als u het wachtwoord bent vergeten?
 • Desktop Fun: Kerst 2012 Wallpaper Collection [Bonuseditie]
 • Hoe u uw gadgets kunt inschakelen om vastlopen en andere problemen op te lossen
 • Hoe u kunt zien welke app uw pc blokkeert om in de slaapstand te gaan
 • De ultieme gids voor probleemoplossing voor Nexus 7: 6 mogelijke problemen en hoe u ze kunt oplossen
 • De prioriteit van draadloze netwerken wijzigen in Windows 8
 • Hoe een bestand of map scannen met de ingebouwde antivirus van Windows 8
 • Als een van mijn wachtwoorden is gecompromitteerd, zijn mijn andere wachtwoorden dan ook gecompromitteerd?
 • Hoe u uw Internet Explorer-favorieten kunt synchroniseren
 • Hoe kan ik de Aero-prestatiewaarschuwingen van Windows 7 uitschakelen?

Geeky Goodness van de ETC-kant

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 6

 • Gesponsorde weggeefactie: gratis exemplaren van WinX DVD Copy Pro voor alle How-To Geek-lezers
 • Creatief vakantieplezier op de IT-afdeling [Humorous Holiday Image]
 • Google60 emuleert zoekopdrachten in zoekmachines met technologie uit de jaren 60
 • Computergestuurde lichten en muziek gesynchroniseerd in spectaculaire kerstrock
 • Verbeter dat! [Grappig]
 • Doe-het-zelf bureau Sport-hardware op het bureau en in hoogte verstelbare poten
 • Custom Silent HTPC gebruikt hele behuizing als koellichaam
 • Versier je bureaublad met de rocksterren van de wetenschap [Wallpaper]
 • Start Windows in Safe Egde [Humoristische afbeelding]
 • Foutbegin - Wanneer een poging om een ​​fout te melden een fout tegenkomt [Humoristische afbeelding]

Een jaar geleden op How-To Geek

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 7

 • 20 van de beste tips en trucs om het meeste uit de Windows-opdrachtregel te halen
 • Group Policy Geek: de Windows Firewall besturen met een GPO
 • Automatisch een back-up maken van uw webserverbestanden met WinSCP via FTP
 • Zoeken naar tekst in een bestand met Windows Search
 • Hoe de Auto-Suggest-functie in Windows Verkenner te tweaken
 • E-mail: wat is het verschil tussen POP3, IMAP en Exchange?

How-To Geek Comics Wekelijkse samenvatting

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 8

 • Is het een magische lamp of niet?
 • Bijblijven met technologie
 • Houd de spam alsjeblieft vast
 • De allereerste terugtrekking
 • Te letterlijk denken

How-To Geek Wekelijkse Trivia Roundup

week-in-geek-google-chrome-25-dev-channel-blocks-silent-stealthy-extension-installaties foto 9

 • Wat was het eerste mobiele telefoonspel?
 • Welke prominente astrofysicus is sterk tegen buitenaardse communicatie-inspanningen?
 • Welk deuntje werd gebruikt voor de eerste Space To Mission Control Wakeup Call?
 • Waarom hebben USB-kabels langere buitenste pinnen?
 • Hollywood Clapper Boards dienen welk primair doel?
 • Welke populaire app voor het branden van cd's is een historische woordspeling?

Meer verhalen

Desktop Fun: Starscapes Wallpaper Collection Series 2

Nieuwe werelden vol buitenaardse ruïnes, bedekt met eeuwige schemering, rijp met landbouwoogsten en meer wachten op onverschrokken ontdekkingsreizigers zoals jij om ze te verkennen. Reis naar de verre uiteinden van de kosmos en ervaar nieuwe wonderen op je desktop met de tweede in onze serie Starscapes

Snel en automatisch een Windows-programma opnieuw opstarten wanneer het crasht

We hebben allemaal weleens gehad dat programma's op ons crashten in Windows. U kunt de tijd nemen om het programma handmatig opnieuw te starten, of u kunt een eenvoudig programma zoals ReStartMe het automatisch voor u laten herstarten.

Geek Trivia: Wiens interventie zorgde ervoor dat Star Trek het daglicht zag?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: wat staat er op je geeky kerstlijst

Eerder deze week vroegen we je om te delen wat er op je geeky kerstlijstje staat; je hebt gereageerd en we zijn terug om je verlangen naar technische goodies te delen.

Vrijdagpret: Poolverhaal

In de game van deze week ga je samen met een ijsbeer op zoek naar een warmere plek om te leven. In elke fase van de reis kom je uitdagingen tegen die overwonnen moeten worden om de reis voort te zetten. Kun jij de juiste manier van handelen bedenken of word je gewoon een ander blok ijs in de?

Hoe u uw Google Authenticator-referenties naar een nieuwe Android-telefoon of -tablet kunt verplaatsen

De meeste app-gegevens op uw Android zijn waarschijnlijk online gesynchroniseerd en worden automatisch gesynchroniseerd met een nieuwe telefoon of tablet. Uw Google Authenticator-inloggegevens zullen dat echter niet doen - ze worden om voor de hand liggende veiligheidsredenen niet gesynchroniseerd.

Hoe u uw bestanden kunt herstellen vanuit de Windows.old-map na het upgraden

Als je ooit je Windows-installatie hebt geüpgraded zonder te formatteren, ben je waarschijnlijk de map Windows.old tegengekomen die alle bestanden van je vorige installatie bevat. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om uw bestanden te herstellen.

Worden CPU-prestaties beïnvloed door leeftijd?

Uw computer voelt een beetje langzamer aan dan vorig jaar om deze tijd; is die verandering iets dat je kunt toeschrijven aan een verouderende processor?

Geek Trivia: NASA heeft de Apollo-re-entry-modules gemodelleerd naar welke natuurlijk voorkomende vorm?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

DIY Sunrise-wekker heeft een gepolijste constructie en perfecte tijdregistratie

We hebben een groot deel van de zonsopgangsimulators gezien, maar dit is verreweg de meest gepolijste build - alles, van het atoomklokcircuit tot de LED's, is allemaal netjes verpakt in een matte acrylbehuizing.