Week in Geek: Firefox OS Developer Preview-telefoons komen in februari beschikbaar

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 1

Onze laatste editie van WIG voor januari staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Ubuntu overweegt over te stappen naar een voortschrijdende releasecyclus, sommige gebruikers beginnen updateproblemen te ervaren met Microsoft Security Essentials, Google heeft meer dan 86.000 HP 'public' geïndexeerd printers en meer.

Firefox OS-telefoonafbeeldingen met dank aan Mozilla Hacks Blog.Wekelijkse nieuwslinks

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 2

Firefox OS-telefoonafbeeldingen met dank aan Mozilla Hacks Blog.

 • Firefox OS krijgt speciale hardware voor ontwikkelaars
  Mozilla heeft afgelopen dinsdag aangekondigd dat het is gaan samenwerken met het in Spanje gevestigde Geeksphone om preview-hardware voor ontwikkelaars te bouwen en te distribueren voor het aankomende mobiele Firefox-besturingssysteem. Het ene apparaat zal een budgetmodel zijn met de essentiële benodigdheden voor het testen van apps, terwijl het andere een behoorlijk competitieve hardware heeft. U kunt het officiële Mozilla-nieuwsbericht hier lezen.
 • Werk aan Australis voor Linux (Ubuntu) gaat verder met verbeterde visuals
  Weken geleden publiceerde Mike Conley van Mozilla een interessante afbeelding (via Twitter), waarin het opwindende werk aan Australis voor Linux werd gepresenteerd, bovendien toonde de afbeelding duidelijk Australis op Ubuntu's Ambiance. De genoemde ontwikkelaar heeft nog een tweet gepost, beschreven als Curvy-tabbladen beginnen vorm te krijgen op Ubuntu, waar een verbeterde versie van Australis wordt getoond.
 • Native Client van Google bereikt op ARM gebaseerde Chromebooks
  De software voor snelle browser-apps is een stap verder gegaan dan de reguliere x86-pc's naar Chromebooks met ARM-processors. Maar het zal pas later dit jaar op ARM gebaseerde smartphones bereiken.
 • Google laat Microsoft zweten over Sync-uitschakeling, maar Windows Phone krijgt DAV-ondersteuning
  Het besluit van Google om de ondersteuning voor Exchange ActiveSync, een protocol dat wordt gebruikt om de Gmail-agenda, contacten en e-mailitems op mobiele apparaten te synchroniseren, te laten vallen, heeft Microsoft verrast en teleurgesteld. The Verge heeft vernomen dat Microsoft van plan is om CardDAV en CalDAV te ondersteunen in Windows Phone, de nieuwe voorkeursroute van Google om contacten en agenda's te synchroniseren.
 • Microsoft levert oplossing voor Surface RT-gebruikers die worden getroffen door problemen met applicatie-updates
  Microsoft verwacht begin februari een fix te leveren voor Windows RT-apparaten die zijn getroffen door problemen met het bijwerken van applicaties, veroorzaakt door fixes die zijn geïntroduceerd met de nieuwste set Patch Tuesday-updates.
 • Microsoft zou een Outlook-client voor Windows RT testen
  Microsoft zou een versie van Outlook met Windows RT-systemen hebben voltooid. Maar het is niet duidelijk of en wanneer dit ooit op de markt zal komen.
 • Skype voegt ondersteuning toe voor het zelf ontkoppelen van een Microsoft-account
  Uit de blogpost: Zoals we vorig jaar in september meldden, was een van de problemen waarmee gebruikers te maken hadden, dat als ze hun accounts eenmaal aan elkaar hadden gekoppeld, er geen manier was om ze te ontkoppelen, behalve door contact op te nemen met de klantenservice van Skype. Het goede nieuws is dat Microsoft deze functionaliteit onlangs eindelijk aan de Skype-website heeft toegevoegd, waardoor gebruikers hun Microsoft- en Skype-accounts zelf kunnen ontkoppelen via de webinterface.
 • Ubuntu overweegt een enorme verandering die een einde zou maken aan de traditionele releasecyclus
  In de negenjarige geschiedenis van Ubuntu Linux komt er elke zes maanden een nieuwe versie van het besturingssysteem uit. Maar Canonical, de ontwikkelaar van Ubuntu, overweegt om van dat model af te stappen ten gunste van een model dat slechts eens in de twee jaar een geheel nieuwe versie produceert, terwijl het algehele ontwikkelingstempo wordt versneld door tussendoor een rollende releasecyclus toe te passen.
 • Fedora 19 zou Gnome 3 kunnen vervangen door kaneel
  Fedora 18 (Spherical Cow) is zonder veel ophef gelanceerd, maar de ontwikkelaars denken al na over een belangrijke wijziging voor Fedora 19.
 • OpenSUSE overweegt ook over te stappen van MySQL naar MariaDB
  MariaDB, de MySQL-vork, blijft op stoom komen omdat openSUSE ook overweegt om het te gebruiken als het standaard databasebeheersysteem van de Linux-distributie.
 • iOS krijgt meer geporteerde apps naarmate Android-dominantie groeit
  Uit de blogpost: Het afgelopen jaar hebben we meerdere tekenen gezien die erop wijzen dat Android het dominante besturingssysteem voor smartphones ter wereld wordt. Naarmate het marktaandeel voor het besturingssysteem stijgt en individuele handsets zoals de Samsung Galaxy S3 opduiken als legitieme één-op-één-concurrenten met de iPhone, zijn we trends gaan zien waarbij apps eerst op Android worden ontwikkeld en later worden overgezet naar iOS.
 • Ongeoorloofd ontgrendelen van smartphones wordt zaterdag (26 januari) illegaal
  De FBI verplicht trouw tussen providers en gebruikers: nieuwe regel onder DMCA verbiedt het ontgrendelen van nieuwe handsets zonder toestemming van de provider.
 • Hardhandig optreden op Instagram-account zorgt voor paniek, angst voor hacken
  Verontruste Instagram-gebruikers die geen toegang meer hebben tot hun accounts, wenden zich tot Yahoo Answers voor hulp. Er ontstaat verwarring.
 • Belkin koopt Linksys
  Het lijkt erop dat Cisco Linksys en de rest van zijn thuisnetwerkbedrijf toch overboord gooit.
 • Videogamemaker Atari vraagt ​​faillissement aan
  Atari, het bedrijf dat voor het eerst videogames in huis bracht, heeft faillissement aangevraagd.

Beveiligingsnieuws

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 3

Afbeelding met dank aan Ed Bott - ZDNet.

 • Een nadere blik op hoe Oracle misleidende software installeert met Java-updates
  Oracle's Java-plug-in voor browsers is een notoir onveilig product. In de afgelopen 18 maanden heeft het bedrijf 11 updates uitgebracht, waarvan zes met kritieke beveiligingsoplossingen. Bij elke update probeert Java actief ongewenste software te installeren. Dit is wat het doet en waarom het moet stoppen.
 • Updateproblemen voor de gratis antivirus van Microsoft
  Afgelopen zaterdag (19e) stopte Microsoft Security Essentials (MSE), het gratis antivirussoftwarepakket van Microsoft, met het automatisch bijwerken van de malwarehandtekeningen op sommige systemen. Gebruikers melden ook dat het klikken op de Update-knop in het programmavenster evenmin de verwachte resultaten oplevert. Blogpost legt uit hoe u het probleem kunt oplossen.
 • Microsoft blokkeert nog meer Skype-malware
  Hoewel wordt aangenomen dat Shylock een van de belangrijkste bedreigingen is voor Skype-gebruikers, lijkt het erop dat veel meer vormen van malware zich richten op degenen die de VoIP-applicatie van Microsoft hebben geïnstalleerd.
 • Trojaanse paarden verbergen zichzelf met behulp van instant messaging-protocollen
  Trend Micro heeft nieuwe trojans ontdekt die hun communicatie camoufleren door gangbare instant messaging-protocollen zoals Windows Live Messenger of Yahoo Messenger te imiteren. Het beveiligingsbedrijf heeft de trojans Fakem RAT's genoemd (een RAT is een trojan voor externe toegang).
 • Pas op voor valse Java-updates
  Na recente beveiligingsproblemen in Java, kiezen malware-ontwikkelaars voor een nieuwe aanpak om het Java-platform te misbruiken door valse updates uit te geven die zich voordoen als legitieme updates voor de runtime.
 • Phishing-aanval probeert Google-wachtwoorden te stelen via Rode Kruis-website
  Uit de blogpost: Wees altijd voorzichtig met de links waarop u klikt in ongevraagde e-mails - brengen ze u echt waar u denkt dat ze u naartoe brengen? Dat is een belangrijke les voor alle computergebruikers om te leren, en het wordt naar huis gebracht door deze e-mail die we 's nachts hebben onderschept:
 • Net gepatchte Java, IE-bugs gebruikt om mensenrechtensites te strikken
  De website van de niet-gouvernementele organisatie Reporters Without Borders is de laatste die is getroffen door aanvallen die de recent gepatchte kwetsbaarheden in Java en Internet Explorer gebruiken om heimelijk computers van bezoekers te kapen, aldus beveiligingsonderzoekers.
 • Italiaanstalige pagina op MSN verwijst door naar Cool Exploit Kit, serveert ransomware
  Vorige week ontdekten beveiligingsonderzoekers van AVG's Web Threat Research Group een kwaadaardig JavaScript op een Italiaanstalige pagina op MSN die ransomware op de getroffen hosts dropte. Hoe vertrouwd zijn bekende vertrouwde websites?
 • Fake Plants vs Zombies en andere Android-games infiltreren Google Play Store, verdienen geld voor fraudeurs
  Doet Google het goed genoeg om toezicht te houden op apps in de officiële Android-app store? Dat lijkt niet het geval, te oordelen naar het aantal nep-apps dat nog steeds beschikbaar wordt gesteld voor openbare download van Google Play, waarbij de naam en reputatie van legitieme games wordt misbruikt in een poging geld te verdienen voor fraudeurs.
 • GitHub Search wordt afgesloten nadat de privésleutels van gebruikers zijn vrijgegeven
  De zoekfunctie van de sociale coderingssite sluit zonder uitleg, nadat online gebruikers eerder deze week op een upgrade hadden gewezen, onthulde privébestanden en coderingssleutels.
 • ICS-CERT waarschuwt voor SCADA-wachtwoordkraker
  ICS-CERT, de Amerikaanse instantie die verantwoordelijk is voor de beveiliging van industriële controlesystemen, heeft gewaarschuwd voor een tool die kan worden gebruikt om wachtwoorden voor programmeerbare logische controllers (PLC's) te kraken.
 • Achterdeuren gevonden in uitrusting van Barracuda Networks
  Verschillende van de nieuwste firewalls, spamfilters en VPN-apparaten die worden verkocht door Barracuda Networks Inc. uit Campbell, Californië, bevatten ongedocumenteerde backdoor-accounts, zo maakte het bedrijf afgelopen donderdag bekend. Erger nog, hoewel de achterdeuraccounts blijkbaar zo zijn opgezet dat ze alleen toegankelijk zijn vanaf internetadressen die aan Barracuda zijn toegewezen, zijn ze in feite toegankelijk voor mogelijk honderden andere bedrijven en netwerkeigenaren.
 • Oeps: Google indexeert meer dan 86.000 HP 'openbare' printers
  De zoekmachine vindt tienduizenden openbaar beschikbare printers die rechtstreeks op internet zijn aangesloten. Hackers kunnen echter oneindige printaanvallen lanceren.
 • Google: verzoeken om gebruikersgegevens zijn sinds 2009 met 70 procent toegenomen
  Uit het laatste Transparantierapport van Google blijkt dat verzoeken om gebruikersgegevens van overheidsinstanties over de hele wereld de afgelopen vier jaar aanzienlijk zijn toegenomen.
 • Grammatica-slechtheid maakt het kraken van het lange wachtwoord moeilijker
  Wachtwoordcrackers krijgen Engelse les. - Als het gaat om lange zinnen die worden gebruikt om recente ontwikkelingen in het kraken van wachtwoorden teniet te doen, is groter niet per se beter, vooral als de zinnen zich houden aan grammaticale regels.

TinyHacker-links

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 4

 • Bluetooth? Waarom het belangrijk is en hoe je het kunt krijgen?
  Een zeer nuttig artikel, waarin waardevolle informatie over Bluetooth wordt gedeeld en hoe u deze kunt verkrijgen, zelfs op uw desktop-pc.
 • Het Ed Bott-rapport schijnt op Java Update-probleem
  Geen ongewenste add-ons, alstublieft.
 • Razer Edge Pro – De eerste gaming-tablet, aangedreven door Windows 8
  De meest gedetailleerde presentatie die je tot nu toe zult vinden, over dit geweldige apparaat.

How-To Geek wekelijkse samenvatting van het artikel

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 5

 • Hoe u kunt zien of uw harde schijf aan het sterven is?
 • Hoe u uzelf kunt beschermen tegen Java-beveiligingsproblemen als u het niet kunt verwijderen
 • Wat is het verschil tussen 1080p en 1080i?
 • Een Windows Installer-schijf gebruiken om een ​​back-up van uw bestanden te maken wanneer uw computer niet opstart
 • Traceroute gebruiken om netwerkproblemen te identificeren
 • Desktop Fun: The Open Highway Wallpaper Collection Series 2
 • De beste websites voor het vinden van gratis puzzels om op te lossen
 • Hoe u eenvoudig uw eigen Google Chrome-thema kunt maken
 • Microsoft sluit Windows Live Messenger af: wat dit voor u betekent?
 • Hoe het vergrendelscherm op Windows 8 uit te schakelen zonder Groepsbeleid te gebruiken

Geeky Goodness van de ETC-kant

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 6

 • De meest groovy computertoren-mod ooit [humoristische afbeelding]
 • Antarctica: land van de gecompliceerde tijdzones
 • Een visuele geschiedenis van videogameconsoles
 • Maak een hoofdtelefoonbot om uw hoofdtelefoon gemakkelijk te bedienen en op te bergen [DIY-project]
 • Een blog starten [Strip]
 • De overdracht van hersenkracht naarmate de technologie vordert [Stripboek]
 • Sociale media in de 16e eeuw [Strip]
 • In de geschiedenis van de Fisher Space Pen
 • Laat in de middag trein die door een Steampunk-stad reist [Wallpaper]
 • Ultrakoude temperaturen veranderen kokend water in sneeuw [Video]

Een jaar geleden op How-To Geek

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 7

 • De beste wachtwoordtips om uw accounts veilig te houden
 • Gebruik een gratis, draagbaar hulpmiddel om uw wachtwoorden van uw LastPass-account offline te bekijken
 • Hoe u uw gratis jaarlijkse kredietrapporten kunt krijgen zonder opgelicht te worden?
 • Partities op Windows beheren zonder andere software te downloaden
 • De beste artikelen voor het maken van een dual-boot pc of tablet
 • Hoe u uw Android-telefoon als modem kunt gebruiken; Geen rooten vereist, Redux

How-To Geek Wekelijkse Trivia Roundup

week-in-geek-firefox-os-developer-preview-telefoons-beschikbaar-in-februari foto 8

 • Welk Sci-Fi-personage maakte frequente cross-show cameo-optredens op niet-sci-fi-tv?
 • Fink-Mao-notatie wordt gebruikt om wat te beschrijven?
 • Wat werd Uranus bijna genoemd?
 • Welke letter verschijnt één keer per jaar op het maanoppervlak?
 • Welke gameconsole heeft de meeste titels?

Meer verhalen

Vrijdagpret: Tangled

De game van deze week is een beetje een hersenkraker als je probeert gekleurde schijven naar specifieke locaties op spelborden te verplaatsen met een zeer beperkte mate van manoeuvreerbaarheid. Kun jij alle schijven met succes naar hun juiste locaties verplaatsen of zal de logica van het spel je verward en gefrustreerd achterlaten?

Thema's in klassieke stijl terugkrijgen op Windows 8 of 10

Windows 8 en Windows 10 bevatten niet langer het Windows Classic-thema, dat sinds Windows 2000 niet meer het standaardthema is. Als je niet van alle nieuwe kleuren en de glanzende nieuwe look en feel van Windows 10 houdt, kun je altijd terugkeren naar de super-old-school look.

Vertrouwt Windows nog steeds op MS-DOS?

Er was eens Windows, nou ja, de Windows-dressing voor DOS, maar is Windows nog steeds afhankelijk van de DOS-architectuur voor dagelijkse bewerkingen? Lees verder terwijl we het onderzoeken.

Vintage Star Wars-reisposters [Image Collection]

Kunstenaar Steve Thomas vond een unieke manier om zijn passie voor Star Wars en zijn werk te combineren met deze geweldige set vintage reisposters voor een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan.

Geek Trivia: Als u last heeft van prosopagnosia, kunt u wat niet zien?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Beginner Geek: Windows opnieuw installeren op uw computer

Het opnieuw installeren van Windows is een van de gemakkelijkste manieren om softwareproblemen op uw computer op te lossen, of deze nu traag is of door virussen is geïnfecteerd. U moet ook Windows opnieuw installeren voordat u van een oude pc afkomt.

Officiële Dropbox-app voor Windows 8 is nu beschikbaar

Het wachten is eindelijk voorbij voor degenen onder jullie die geduldig hebben gewacht op Dropbox om hun officiële Windows 8-app uit te brengen. Installeer de app en even later kunt u genieten van gemakkelijke toegang tot uw online bestanden, rechtstreeks vanaf het startscherm.

Verstuur gecodeerde e-mails via Gmail met een Chrome-extensie

Wilt u gevoelige informatie via e-mail verzenden? Normale e-mailberichten kunnen worden onderschept of gehackt voordat ze de ontvanger bereiken. U kunt echter een gratis extensie voor Google Chrome gebruiken, SafeGmail genaamd, waarmee u versleutelde e-mails naar iedereen kunt verzenden.

Geek Trivia: wat is de hoogste structuur in de Verenigde Staten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Retro Game Boy gewijzigd in een Android-gamepad

Er zijn talloze geweldige retro-game-emulators voor het Android-platform, maar het gebruik van het aanraakscherm als gamecontroller is een matte oplossing. Deze leuke elektronica-hack verandert een oude Game Boy in een hoes/controller voor je telefoon.